Potträning och Pannkaka:)

Vi har en Lillstrumpa som tagit värsta stora språnget i utveckling nu det senaste! Pratet har ju som jag tidigare sagt bara bubblat upp, iallafall i våra mått mätta:) Hon har hoppat över hermeristadiet och gått på att använda meningar och prepositioner: ja hämtaj den, neej (ner), bort den!, hålla fjeja (Hålla Freja), ha den!, kisch, bajsch, bascht (fasst- kan låta som bajs då och då- eller, nä för det mesta;)) nenne (välling) . Och detta är bara ett urval av pratet:)

Men igår åt hon inte bara nenne som hon brukar utan även ägg, pannkaka och spaghetti och köttfärssås! Stort jobbat av henne;)  Och förövrigt det här med kiss och bajs, vi tittade på en bild från när hon är alldeles färsk och där hennes nyklippta navel syns väldigt tydligt. Hon pekar då på den och frågar med en frågande ton: Bajsch?? Nä, det är din popic (navel på tjeckiska). Hon ser inte ut att ta den förklaringen så hon frågar istället Kisch?? Haha, ja, inte ser det ut som en navel gör i hennes värld inte;)

Och så har hon nu sovit 6 nätter i rad utan välling! De två sista har hon inte velat följa med in till våran säng när hon vaknat, ja, det gör hon fortfarande ett par, tre gånger varje natt... Men när hon vaknade imorse så ville hon "kisch" och så drog hon i blöjan, jag tog henne till pottan och där mycket riktigt kissade hon:) Det händer då och då att hon faktikst gör det (sedan EN månad tillbaka!) Ibland säger hon Bajsch men när hon sätter sig så kommer det bara en liten prutt- men det viktiga är ju att hon faktiskt säger till och att det ibland lyckas! Mäkta stolt dotter OCH moder:) Det blev visst lite mer fakta än hon kanske kommer att uppskatta när hon är större;)

Nu ska jag fixa lite räkmackor att ha med som kvällsmat under kräftfisket ikväll!
#1 - - mormor:

Mycket Bra tycker såklart Malvas mycket stolta mormor!!

#2 - - Vickan:

Vackra bilder från Tjeckien!!



Även jag är imponerad av erat lilla hjärta, hon är ju jätteduktig!! =)

Skönt att ni slipper fixa med välling o greja på nätterna, det är nog bara en tidsfråga innan hon sover över hela natten - än är det säkert lite en vana att hon vaknar, det har hon ju liksom alltid gjort.



Det där med naveln känner jag igen, fast Lovis har varit väldigt facinerad av Frejas navel, och inte riktigt förstått hur det hänger ihop... Det är mycket de ska lära sig, de små liven!

Ses ikväll, mys!!