Sportlovet som försvann...

"Mamma, om! Måschte se haj!" Lillstrumpan drog mig och moster igenom hela första delen av Universeum i rasande fart- det var bara hajarna som hägrade i hennes tankegång:) Väl framme hos hajarna fortsatte hon "Måschte se haj mamma, om!" "Men stumpan, hajarna är ju här!" "Nej mamma, se haj! Mamma om! Om nu mamma!" argare och argare blev hon, tårarna sprutade och hon blev mer och mer upprörd... Det här med haj hade hon antagligen missuppfattat totalt... när jag tillslut lugnade ner henne och förklarade att detta var hajarna så var hon inte speciellt intresserad längre! När vi har läst om hajarna i hennes böcker har hon nog inte förstått att det är fiskar som är instängda i vatten, som man inte kan klappa eller ta på- så stor besvikelse alltså! Jag som var så peppad, och Malva som var så peppad och så slutade det så här;) Men aporna och fåglarna var mer intressanta som tur var-men nu får det nog dröja med universeum tills hon är lite äldre och kan njuta lite mer utav det istället för att hela tiden vilja vidare;) Nöjdast var hon trots allt när vi tog en fikapaus och det var barn som sprang omkring;)

Men igår var vi ute och lekte haj minsann;) Leken går ut på att hajarna tar henne hela tiden, så snabbt som attan klättrade hon upp på högsta snövallarna utanför vårat hus med tindrande ögon över uppspeltheten över den roliga "ta leken" Haha- tokiga unge! Hon har fått sådan fantasi- hon vill "deka" hela tiden, sova hinner hon knappt längre på dagarna, nu det sista har hon slocknat i mitt knä under en kort paus, för annars är det lek som är livet;)

Jag är faktiskt själv hemma just nu, Danne jobbar och Lillhjärtat har sovit hos mormor och morfar inatt! Vi var på 30-årsfest igårkväll så efter 20-årskalaset som vi först var på fick Malva följa med mina föräldrar hem:) Jag pratade med en lycklig mamma/mormor som myste med sitt lilla älsklingsbarnbarn innan- privilegium att vara enda barnbarnet och kunna titulera sig som storfavoriten;)-  och hon tyckte inte alls att jag skulle skynda mig för att hämta hem henne;) Så jag har ägnat hela förmiddagen åt att planera morgondagens lektioner, röja hemma och tömma tvättkorgen- välbehövligt! Hela den här veckan har gått så himla snabbt! Jag säger som Lisabeth när Madicken hoppar ner för taket "det var fasligt vad det gick fort!" Vi firade ju in lovet med en sjukling, sedan bar det ju av till Göteborg och syster några dagar, kaminkoll och omplanering i renoveringstankar -blir inget loft och högt i tak. Just nu. Istället blir det att måla om huset och fixa altanen som "gått sönder" nu under vintern (bjälkar som gått av, fönsterruta som kraschat...) och andra måsten- men kamin blir det iallafall. Och fredagen ägnade jag åt att mysa med Malva i våran ensamhet -jag fullkomligt älskar såna dagar! Ja, hela veckan har alltså bara rusat iväg...

Malva hon är ledig ända till torsdag hon, först med pappa som jobbat hela helgen och sen med mormor som är ledig på onsdagarna. Jag har vart rädd, eller är nog fortfarande, att det blir lite för lite dagistid nu i början för att hon ska känna sig trygg där...Denna veckan går hon mellan 11-16.45 på torsdag och mellan 9-14 på fredag. Men det verkar ju funka fint ändå då vi har en lilskrutt som tar frökens hand och glömmer att pussa och krama hejdå när hon väl är där;) Älskade fina skatt, hon är bäst hon♥

(Våran bärbara dator är på lagning, och jag kan inte redigerarprogrammen för fotona på gamla datorn... kan inte ens vända på dom så bilder får helt enkelt kompleteras när vi får hem den;))