11 månader, Malva4år tomtefrossa

Året då tomtefrossan intog vårt hem

Att vara fyra år och vänta på tomten, det ska ni veta att det är kämpigt! I tre dagar har det varit extremt tufft, så jobbigt så att lilla hönapönan gått på högvarv och inte kunnat somna förrens halva elva-tiden på kvällarna. Och på självaste julafton när hela släkten bara tjattrar och sitter och äter mat när hela kroppen skriker av nervositet- jobbigt! Så när den där skäggiga mannen äntligen dök upp där i dörren ja då kunde hon slappna av! Då blev hon glad. Då kramades hon och var mån om att lillasyster med skulle få paket. Hela hon var lättad och kunde pusta ut "mamma, jag fick ju paket!" Det var där skon klämde. Skulle hon få något? Eller skulle tomten ha missat denna viktiga fyra-åring?
 
             I pausen mellan jularna hann dom med att starta upp ett band systrarna S!
 
Ja, efter denna turbulenta insikt så får vi nog ändra våra traditioner nästkommande år, vi måste underlätta denna tomtefrossa och bjuda in tomten på grötfrukost, öppna paket under granen på morgonen så att hon kan slappna av och njuta av julafton! Att hon sedan var glad och lättad höll i sig ända till midnatt när vi kom hem från jul nr 2. Att jag väckte henne nu vid halv elva var mest för att få henne att somna ikväll och få ordning på den tomtefrossande lilla madamens rutiner- för hon lär vara ganska så labil nu i några dagar...
 
 
Men det var även lillasysters första jul. Vi hade nog alla trott att hon skulle vara rädd för tomten, men sanningen är den att hon inte reagerade på att tomten hade skägg och skulle vara någon annan än den han var, för hon hörde en röst som hon tycker om och blir glad av. Inget speciellt med att M såg annorlunda ut liksom! Så hon var alldeles lugn och tyckte att julen var en trevlig tillställning! När vi sedan åkte vidare på kvällskvisten så fortsatte hon att gilla julen, sov lite i bilen för att sedan komma på en partyhöjare. Snurra runt och bli yr. Hon tar fart med armarna genom att slänga runt dom så att kroppen hänger på- snurrar så att hon vinglar till, slänger sig i min famn, käkar lite popcorn och så börjar det om igen! Hon gömde även grejer för min två-åriga lillkusin för om man vill ha samma saker så lär man sig snabbt att man måste vara aktsam med dom. Så efter en stund med lite fight så kom hon gåendes med grejerna för att placera dom bakom pappas fötter. Smart drag där lillpluttan! Att min lillkusin sedan stängde igen popcornslådan när Signe tog för många var också klarsynt. Konkurrensen tog fart;)
 
Idag ska vi skrota runt här i myskläder, montera ihop barnens paket, leka, göra iordning från gårdagen, äta rester och läsa gårdagens tidning som vi inte hann med då förmiddagen gick åt till att skotta och äta långfrukost.
 
Ha en mysig juldag allihopa!
#1 - - Angelica:

Åååh,vilka sötisar <3

Svar: Tackar så mycket:-)
Josefine