10 månader, Signe går själv

tio månader

Tänk att det nu är tio månader sedan jag låg med en alldeles ny liten Signebebis vid mitt bröst. Tio månader och som vanligt blir jag helt nostalgisk varje månad den 22, lyssnar på Ulf Lundells högtryck som vi hade på under förlossningen och känner förväntan jag hade under värkarbetet här hemma. Det är stort att få ett nytt barn till familjen, lika stort som att få första barnet! Och att den där kärleken fördubblas stämmer så in i norden bra- för visst sprängs hjärtat av kärlek ännu en gång. Älskade Signe!
 
                     1 dag gammal
 
För vi har den busigaste charmknutten som finns! Ofta lallar du omkring med något klädesplagg över huvud och ögon så att du ser ut som en liten rumpnisse i Ronjas skogar, söker upp bus gör du genom att rynka på din lilla näsa, du skrattar galet mycket så att vi får se dina fem små gaddar när Malva skojar med dig och du sätter dig i lära-gå-vagnen för att vi ska köra dig i den. Bus-unge!
 
 
Tio månader senare är du ute och går med storasyster
 
Du går mest hela tiden, snabbt går det med! Du klättrar upp och ner i soffan som om du aldrig gjort annat, du öppnar lådor och dörrar som står på glänt- men klämmer dig tyvärr ganska ofta med... Du är en galet glad och busig bebis med ett sydländskt temperament! Du tar i med dom högsta tonarterna som finns när du inte får som du vill, samtidigt spänner du dina små händer så att du kan ta i ordentligt i ditt frustrationsskrik! Du äter fortfarande det mesta; det som ratas är ananas och pannkaka. Du både matas och äter själv sådär var tredje timma under dagen, med en välling under dina nattimmar. Nu sover du elva timmar nattetid och två och en halv timme under dagen, i två sovpass.
 
Din mammighet börjar att gå över, det är nu ok att vara i andras knä än i mitt, ibland. Men du är fortfarande väldigt mammig och blyg för folk du inte känner, men det går bra om man inte ger dig en massa uppmärksamhet, att du får vara en i mängden- helst bland barn för då är du galet nöjd! Du älskar att bada, därför gör du det nästan varje kväll. När vattnet börjar att skölja blir du väldigt frustrerad om du inte får hoppa i på en gång! Men att få vatten på huvudet är inte lika kul. Du kan säga mamma, pappa, Maoa (Malva), att (katt), ack (tack), aj och ej (hej) och så skakar du på huvudet när du inte vill ha mer mat. Skaka på huvudet är annars ett av dina partytrick;-) Men mest låter det "eh eh eh" och "öh öh öh" när du vill visa något för oss. Du är morgonpigg och kvällstrött, så du brukar tacka för dig strax efter åtta och vakna upp på ett strålande humör runt sju. Du sover ganska bra på nätterna nu, med vissa undantagsperioder.
 
Just nu väger du 9,5 kg uppdelade på 73 cm.
 
 
 
             En busig och glad Signe
 
 
           En Signe som eldar upp sig...
 
Och ja, du har en underbar frisyr;)
 
#1 - - mormor Annika:

Fantastiska lilla Signe <3 kram till dej o din lika fantastiska storasyster <3 kram ses imon!!

#2 - - Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma:

Grattis till 10 månader. Söt hon är och tidig med att gå. Alltid kul att höra hur de små utvecklas. Tänk vad mycket de växer första året och vad mycket de lär sig. Fantastiskt.