pyjamasparty på g

Idag blir'e kalas. Eller pyjamasparty rättare sagt. Utan lilla detaljen övernattning då. Pizza och glassbomb, godispåsar och popcorn och så 17 pyjamasklädda barn på det! Och så en del lekar med tema gå-i-sömnen och lek med tofflor och snören också. Men först ska den där blivande femåringen som har bjudit in till detta spektakel på barndag med kören, det är träning inför morgondagens uppträdande. 
 
 
Barnkalas alltså. Jag är en sådan där som inte vill bjuda hela förskolan med tanke på att hur många barn det skulle bli då vi har en social unge som har ett stort umgänge utanför dagis också. Så vi satte oss och skrev ner vilka hon leker med på gatan. Och så bästisarna utanför gatan. Och så tjejerna som hon leker med på förskolan. Och så några kusiner. Och då blev det alltså femton inbjudningskort som skulle ut. Plus hon själv och lillasyster som är lika eld och lågor som Malva är. Signe vet ju inte vad det handlar om men hon hoppar jämfota på golvet i ren glädje över pizza (som hon inte tycker om) och godis hon. Just pyjamasparty-temat har Malva bestämt själv. Hon önskade kuddkrig och inte-nudda-golv som lekar, men med tanke på att det blev så många barn i slutändan så får det bli mer styrt helt enkelt. Men det där med pizza passar ju bra, och glassbomben med då det ju faktiskt är nästan noll förberedelse på det. Ja, vi kör hämtpizzor och köpeglass...
 
Det kommer nog en uppföljare här på bloggen om hur det gick;) 
 
Jag avslutar med en skön kommentar från igår av en elev. Hela dagen i syslöjden flöt på bra, det blev en riktigt mysig fredag! Sista lektionen hade jag en klass som jag vet sedan innan är ganska så "krävande", men även dom överträffade sig själva. Det var till och med så tyst så att ett utav barnen utbrast, (hen tittade inte ens upp från sitt tygtryck som hen höll på med utan undrade mest om en liten detalj) "Har alla fått sluta redan?!", "Nä, vi är här" svarade en annan elev helt lugnt. "Vad konstigt, det hörs ju inte ett endaste ljud!"