pyjamaspartyt

Före
 
Under tiden
 
Före
 
Under tiden
 
Ja, det gick ju bra det där! Först paketöppning på "sängen" vid soffan, för att sedan, när alla ändå satt där fint i ring, så körde vi på en lek som vi kallade för "tofflan". Under tiden som musiken spelade skickade barnen runt tofflan till varandra, den som höll i tofflan när musiken stannade åkte ut. En efter en tills det tillslut bara var en kvar. Mycket skratt och  bus var det! 
 
Under tiden tog Danne med sig Signe för att hämta pizzorna och så fick hon sig sin sovstund i bilen med. Logistik. 
 
Pizzatajm. Två olika pizzor att välja mellan. En del ville inte ha någon, då fick dom sitta med och dricka saft med sina extra stora sugrör bara. Vi hade tänkt att ta en paus mellan pizzan och glassen, men vi körde på när alla satt där! Så, alltså, efterrätten. Glass med maränger, colasås, minimarshmellows och strössel. Och ljus och tomtebloss som sprakade i när vi sjöng för Malva. 
 
Sedan körde vi en tävlingslek där vi delade upp dom i två lag; blommorna och stjärnorna. Danne var lagledare i ena laget och jag i andra.  Dom ställdes upp på rad mittemot varandra, och skulle sedan trä in ett snöre som var  fastknutet i en liten lekslev, in i ena ärmen på pyjamasen och ut i andra, in i nästa kompis ärm ut i andra, in i den tredje kompisens ärm ut i andra, in i fjärde osv ändå tills den siste kompisen fick ut den i sin ärm! Sedan satt alla fast i varandra. Praktiskt;) 
 
Därefter blev det gå-i-sömnen-efter-godispåse-leken. Jag tog in alla i Ninnes rum där jag band för ögonen på dom med halsdukar, under tiden ställde Danne och Ninne ut godispåsar på soffan, bänkar och golv. Dom skulle sedan famla med händer och fötter efter en godispåse, när dom hittat en så fick dom ta av sig bindeln för att titta på dom som var kvar. Vissa kröp, andra ålade, ett barn hamnade helt fel och stod och snurrade i andra änden av huset...
 
När alla hittat en godispåse var det bara en halvtimme kvar av kalasets 2, 5 timmar. Då började den planerade filmstunden i "sängen" och i soffan. Godis och popcorn som vi poppat i massor delades ut i koppar, svettiga och trötta barn slog sig ner medans någon enstaka hellre utforskade Malvas rum. 
 
Ja, ett lyckat kalas helt enkelt:) Snart har väl Malva somnat med efter att ha gått igenom sina presenter,  möblerat det hemmagjorda dockskåpet med nya våningsängen hon fick och bäddat ner alla små barbisar, lyssnat på fyra bokband som hon fick låna av Lovis för att varva ner och frågan "Är jag fem nu?"
 
#1 - - Bloggande 4barnsmamma:

Å vilka fina bilder! Så härligt:)
Hoppas ni får en underbar start på veckan♥