Att planera barnrum

Nu vet vi ju liksom om vad det innebär med bebisar och småbarn, vi vet ju att sömnen kommer rubbas, vi vet att bebisar vill ammas ofta, att mamman kommer att vara en zoombie i ett år. Minst. Vi vet även om att även skolbarn och förskolebarn inte sover nätterna igenom, vi förstår att pappan kommer att ha två barn nattetid till och från och mamman kommer att ha ansvar för sugproppen. Vi vet att detta året är en prövning på grund av detta.
 
Självklart  vet vi också att det är en oerhört stor kärlek som kommer få familjen att explodera av stolthet och förundran.
 
Men om vi fokuserar på första stycket. Vi behöver ändra och göra om ett sängproblem då vi kommer att bli nattvandrare. Så nu har vi lurat Signe att hennes loftsäng som vi lovat henne kommer att vara med en lekdel däruppe och sängdelen därnere, just för att dom ju ääälskar att leka högt upp! Men om sanningen ska fram så kommer mamman inte att vara så sugen på att klättra upp på stegen med bebisen i famnen när den där blivande storasystern kommer över till dubbelsängen nattetid. Eller pappan kommer inte att vilja balansera i en smal, hård barnsäng halva natten. Så lösningen får bli en 120 -säng  på nedre plan. Och lekdel däruppe.
 
Inspobilder för bygget, tänk trappan och en del av staketet.
 
 
Sedan får det bli någon typ av husvägg tror jag så att det blir mysigt däruppe.
 
Det är möjligt att 120 - sängen kommer att vara bredare än ovanvåningen då rummet är litet. Annars blir nog känslan trång?!  Sedan vore det ju kanon om vi kan få till även lådorna som är under sängen för ännu mer förvaring. 
 
Rummet är litet, och tyvärr kommer vi att vara tvungna att bygga sängen på fönsterväggen. Så fönstret kommer att vara både uppe och nere skulle jag tro... Men så får det bli - bra sovplats är viktigt! Sedan är det ju kanon att få till lite extra lekyta och att få upp lite leksaker däruppe för att frigöra golvytan☺
 
Malvas loftsäng byggdes för ett årsedan, och det är mysigaste sovplatsen i hela huset! Så jag hoppas att vi kommer att hitta orken till nästa barnrums-make-over snart😊
 
Men sedan är rummen slut.... Bygga upp en vägg eller flytta alltså när det behovet kommer?! 
 
 
#1 - - Petra:

Så himla fint när det är så robust i vitt! :)

Svar: Håller med!
Josefine

#2 - - houseforus:

så fina förslag...
Maria

Svar: Tack☺
Josefine