Objuden gäst

Äh, vi kör på höstmys; tänder lamporna i fönstren om kvällarna, tänder lite ljus och tänker att det är en ganska så behaglig tid på året. Glaset är väl ändå halvfullt. 
 
Hamnade på kalas idag, knackade på en "dagiskompis" till Signe för att fråga om hon ville leka. Vi upptäckte av en slump förra veckan att hon bodde på gatan bredvid oss, en som Signe aldrig lekt med tidigare men jag tänkte att det kanske är bra att lära känna henne nu när hennes "tryggheter" försvinner till skolan. Det visade sig att hon skulle ha kalas timmen efter så vi gick hem och svidade om, slog in paket och gick dit igen. Och som den blygis Signe är så fick jag vara med.
 
Danne har natthelg så Abbe var med oss på kalaset och Malva lekte med N på gatan. Signe blir jätteblyg när det kommer till förskolan/människorna där, det blir någon slags förväntansblyghet liksom. Det tog nog 75 min för henne att våga släppa mig och börja leka med de andra. Bara en handfull barn,  från förskolan... När vi gick därifrån efter drygt två timmar så var hon däremot jättenöjd. Det finns två Signe helt enkelt, en tuff och kavat sida men även en otroligt blyg och försiktig tjej. Hoppas att hon kommer över den här låsningen och förväntan på sig själv i den här situationen!
 
Nu har jag skjutsat tjejerna till deras farmor, de ska sova där inatt. Själv slängde jag min trötta nuna i soffan nu när Abbe också sover. Jag hoppas på att han inte kör några vakentimmar inatt också - hur pigg och glad som helst var han natten som var- så hoppas på en bättre natt inatt helt enkelt! 
 
Passa-på-myset när det bara är vi hemma nu💙