Att fixa frökenpresent

- Ja! Vi bakar! Kläcker den icke-bakande mamman för sina barn. Pappan är på jobbet så mamman har alla barnen själv dagen till ära.  
- När ska vi baka??? 
- Vi måste bara handla först.
- När ska vi handla?
- Abbe måste bara vakna först.
 
Abbe vaknade. Vi handlade. Vi kom hem. Barnen gick ut och lekte. Det blev dags för lite mat i magarna. Och sedan var köket tvunget att röjas. Igen.
 
Klockan tickade på och det blev eftermiddag. Vi påbörjade baket. 
 
Alla skulle vara med!
 
Men helt plötsligt, efter nio minuter för att vara exakt, hade alla tröttnat och den icke-bakande mamman stod där och doppade marschmallows i choklad och polkagriskross alldeles alena medan barnen satt vid datorn. Ja, lilleman ville självklar sitta på höften för att ha full koll. 
 
Lyckan i att hitta en fudge med två ingredienser! 
 
Men efter några kaostimmar som innebar några utbrott hos våran snart 5-åring, några bryt hos våran snart 1-åring och några argtjut från våran 8-åring över sina småsyskons ilska. Men ack, julmusiken strålade från högtalarna och julgodiset rullades i smörpapper och lades i egensnurrade godisstrutar! 
 
 
Och nä, jag finner ingen julro i att baka godis det här året heller. Min julro får jag genom att dricka glögg och lyssna på julmusik. Skrota runt och andas genom vänster näsborre.
 
Mer om det i ett eget inlägg.