Julmarknad i Munksjömagasinen

Vi har velat fram och tillbaka om jul på Liseberg det här året. Visumen ska hämtas i Göteborg veckan innan jul och då kändes det kul att passa på att åka dit hela familjen! Men så kommer vi till det där med att Malva isåfall behöver vara ledig från skolan den dagen och det känns ju lite sisådär att ansöka om ytterliggare en dag då vi så snart ska åka iväg! Så nä, vi kan nog inte riktigt med det... 
 
Men idag packade jag in barnen i bilen för att gå på julmarknad i Jönköping istället , i Munksjömagasinen som är en gammal industrilokal. Det var små eldar utanför, kanderade mandlar och fiskburgare, där inne var det fullt av hantverk; änglar, tomtar och mycket "ullkonst". Det fanns öven en matdel där vi fikade och handlade te och stora svullstiga oliver i olika marinader!
 
Min fina trio i decemberREGNET? 
 
Barnen tyckte att det hela "inte var så kul", de tyckte att det luktade "så äckligt så att de önskade att de hade varit täppta i näsan". De önskade att vi skulle åka hem så att dom kunde leka med kompisar istället. Tacksamheten i att hänga med mamma fanns alltså icke😅 Men efter att ha inhandlat varsitt turkost, glittrigt kronhjorts-huvud på Rusta så var det gladare miner igen! 
 
Jag hade egentligen bestämt att åka tillsammans med Vickan och barnen men då både Signe och Abbe krånglande inatt så skickade jag iväg ett sms vid halv sex att ställa in det hela, för då var jag inte helsugen på att åka iväg efter en riktigt kass natt! Men Abbe han somnde om i den vevan och Signe som kom upp en timme senare satte sig med paddan i soffan så att jag kunde sova vidare. Och när Danne kom hem efter sin jobbnatt fick han ta över barnen en stund så att jag kunde sova lite till.
 
Men när jag väl var redo och ändrade mina planer igen, så hade ju Vickan redan planerat in annat. Så kan det gå ibland, men jag fick tillfälle att hänga med barnen själv, vilket var riktigt mysigt, iallafall enligt mig😊