Veckopeng och kvällsrutiner

Varje torsdag eller fredag ska tjejerna plocka iordning på sina rum innan det är dags att dela ut veckopeng. Malva har nu i några veckor fått lite mer än Signe, dels är hon äldre än den sistnämnda men så brukar hon också hjälpa sin lillasyster då denna alltid bryter ihop av att hon blir akut trött just när städmomentet ska påbörjas...  (Därför har vi två dagar som man kan välja på). 
 
Två fredagsstädade barnrum 
 
Vi brukar ge "lönen" var för sig, så dom har inte vetat att dom fått olika förrän idag då jag gav samtidigt. Men se det gick inte! Och inte berodde det på en arg lillasyster utan på grund av Malva som är rättsväsendet i sig; "Nej, vi ska ha samma!". 
 
Så så får det bli! Och det känns ju bra då dom sparar till att köpa varsin kanin till våren😊 
 
Nu sitter jag här i soffan och ser på "ljust och fräscht", Abbe sover i soffan bredvid mig och åtminstone en av tjejerna sover. Den andra hon vill inte sova. Det vill hon aldrig. Har liksom aldrig velat det... Nu kan hon ju uttrycka det när hon springer upp och ner över olika krämpor hon kommer på på kvällstid. Om jag inte skruvar ur glödlampan så tänder hon för att inte somna. Och dansar med benen upp i luften.  Och sjunger lite. Och om, eller snarare när, hon somnar så gör hon det när hon tittar storögt för att lura sömnen i grind. Men sedan får vi oftast väcka henne på morgonen....
 
Den andra hon somnar så fort hon lägger ner huvudet på kudden. Hon ber om att få gå och lägga sig (vi håller henne vaken lite längre än vad hon vill så att morgonen inte börjar innan 06. För hon har ju alltid sovit väldigt få timmar). Men klockan 22 kommer hon alltid upp. Ska dricka ett glas vatten och somnar sedan om. Till klockan 06.30. Om hon inte som den här veckan då hon demonstrativt och med stampande fötter kommit upp och placerar sig i våran säng. Eller förlåt, i min säng då jag sovit själv dessa två nätter som det handlat om. Eller förresten jag har ju inte sovit själv då hon demonstrativt lagt sig hos mig. Som ett litet plåster. 
 
 
P.S
Och med tanke på dom två sista inläggen här så känner jag mig som en sömn-Hitler....