Trettondagsafton

Familjens ledighet börjar lida mot sitt slut. Jag ser hur mina kollegor uppdaterar facebook och instagrammar om sista lediga dagen. Även Danne börjar jobba imorgon och jobbar sedan till sent på söndag kväll. Malva har en dag till innan skolan börjar på fredag igen. Så här tar alltså mina sovmorgnar slut efter ett lyxigt jullov som bjussat på sena kvällar plus tiotimmars nätter. Sådana där nödvändigt långa nätter för att jag ska känna mig hyfsat pigg på dagen. Men själv ska jag ju inte tillbaka till jobbet förräns om drygt 1,5 år och i och med sjukskrivningen så har jag redan släppt jobbtankarna för ett tag sedan. Istället googlar jag flygpriser för familjen till Thailand till nästa höst /vinter, googlar priser om boenden och försöker lista ut hur vi ska lägga upp våra resedrömmar. 
 
Idag har vi haft kompisar här på pulkaåkning, varm choklad och korvgrillning. Själv fick jag hålla mig inomhus då jag fick så hiskeligt ont i ryggen igår och inte har jag några ytterkläder till tio minusgrader heller...  Men som tur var fick jag sällskap av mina vänner då papporna tog hand om barnen i pulkabacken och sedan även korvgrillningen på trädgården innan alla kom in för lek i några timmar. Precis när vi vinkade av alla så kom Dannes bror förbi med polisbilen så att M och S fick åka med en sväng!  Lyxigt värre.
 
Trots detta hade Malva myror i brallan efter att det "bara" varit yngre barn här hela dagen så hon hämtade hit sin kompis och dennes lillasyster sent på eftermiddagen, så tjejerna stängde in sig på sina vardera rum för ännu mer lek! För det är just lek som håller våran 7-åring nöjd och glad just nu. Att bara hänga med familjen retar upp henne något galet, men att få försvinna in i en lekvärld verkar vara ett fungerande koncept helt enkelt- så det är det vi får köra på! 
 
Jag funderar över Signe och förskolan. Ska vi ha hemma henne nu till Tigerlilja kommer? Det blir ju ett väldigt långt uppehåll i o m att jullovet har varit precis, sedan får hon vara hemma lite efter lillasyskonets födsel också. Det känns som att alla är sjuka och vi vill ju inte bli det lagom till ny bebis. Men det är klart, det blir ju ett sommarlov i hemmalängd isåfall... Två vågskålar som jag inte vet vilken som väger tyngst? 
magen på nyårsafton
 
 en bild jag hittade på instagram,  detta är alltså vad som fyller ut min kula!!!  Så häftigt!