Abbe fem månader

Älskade lille plutt, vår charmör och minsting. Du är så himla go'❤ Du har gått till en sovande liten spädis till en bebis.
 
Du är duktig på att berätta med kroppen vad du vill, om du är glad och exalterad så spänner du kroppen så att du blir som en banan, med benen viftandes i en uppåtbåge. Om du tröttnat på att ligga där du ligger och försökt med ett intensivt ljud att tala om det för oss utan gensvar så spänner du kroppen som en bakåtböjd båge istället och blir vansinnig. Men för det mesta är du nöjd, om vi lyssnar på vad du vill😊 Just nu tränar du rösten genom att göra ett gnisselljud och tränar motorik och muskler genom att banka och slå på saker. Du tycker att det är hejdlöst kul att dansa med mamma samtidigt som Malva och Signe dansar, då skrattar du högt och tror säkert att du svingar kroppen som dom, du gillar att sitta och greja med prasslande leksaker- för nu kan du både sitta och ta sakerna som du är ute efter!
För sitter upp, det gör du för det mesta nu. Bäst sitter du i soffan som är lite mjuk, annars får vi ha en kudde bakom om du välter, för det gör du ju tillslut. Men det där tillslut kan variera mellan två minuter till tjugo... 
 
Du är kittlig på bröstet och under hakan, och det räcker med att vi har "kickel-fingrar" för att du ska börja skratta😂 
 
Du får smaka på lite burkmat/frukt/smoothie/turkisk yoghurt. I ditt fall är det smaka då du behöver vänja dig vid konsistensen så att du slipper att klökas... Jordgubbar och mango är helt klart favoriterna, det älskar du och blir högljudd om du inte får det tillräckligt snabbt! Men det har även fungerat med pasta och köttfärssås. 
Du är inget blyg eller rädd för nytt folk, utan brukar bjussa på leenden och höga skratt, du tycker att det är kul med folk helt enkelt! Och gladast är du ju när vi är många hemma, att få kramar av en bunt småtjejer är du ju van vid då det ju finns ett antal i din närhet...
 
Du har gått från att ha en fin dygnsrytm till att ha lite svårare med att somna på kvällen. Du somnar som vanligt men vaknar nu efter ca 30-60 minuter och är sedan vaken ytterligare två, tre timmar. Och då är det visst lättare att komma ur fas även nattetid. För att sova behöver du napp och din gosefilt, du somnar antingen i våra famnar eller i vagnen. När du vaknar är du nöjd en lång stund, småpratar med dig själv och är allmänt nöjd med livet!
 
Du äter fortfarande var tredje timme nätterna igenom. Dagtid har du reglerat själv till att ta halva flaskan först för att sedan äta klart en timme senare. På detta sätt har du minskat kränkningarna radikalt vilket ju är skönt!
 
Som vi älskar dig lille plutt, hela familjens lilla kramdjur, en som gärna pussas och myser men som även görna står upp och busar❤