Wildkids-kalaset

 I måndags var det som sagt kalas med tema Wild kids. Det var 14 kalassugna barn som steg innanför tröskeln här, till det förväntansfulla födelsedagsbarnet. Hennes småsyskon hade Danne kört till mormor och morfar som skulle passa dom så att jag och Danne skulle kunna rodda lekar och korvgrillning! 
 
Vi börjde med en liten samling där vi berättade lagindelningen och att dom härmed skulle kallas för "Rävarna" och "Vargarna ". När jag satt där med 15 barn i ring började min stresspuls vid vänstra ögat att banka, så som det så ofta gjorde för två årsedan i klassrummet.... Men jag redde ut det hela fint, tyckte att det var kul och satte igång dom med att måla varsin flagga med flaskfärg (autokorrekt vill ha det till fläskfärs). Timglaset vändes och dom hade ni 15 minuter på sig! 
 
Därefter, undertiden som flaggorna torkade, så var det fika och paketöppning! Fikat bestod i kanelbullar, pepparkakor och ballerinakex m.fl .... Direkt från affären alltså! Inga krusiduller med bak och tårtor, inte ens glass då det blir så mycket kladd och disk! 
 
Därefter var det dags för tävlingarna! På med alla ytterkläder och binda ihop sig med en lagkompis, först till Blåbärsberget med hela laget vinner! Det blev oavgjort då snörena gick av och allihopa sprang i snön det snabbaste dom kunde...
 
Uppdrag två; att bygga varsin snömur i måtten 1x1 meter.
Uppdrag tre; att springa i hinderbanan med hela laget  (utegym).
 
Därefter var det dags att hitta godiskistan. Jag hade tänt en marschall bredvid för att dom skulle kunna hitta den där i mörka skogen. Det gick snabbare än väntat, ja hela kalastiden sprang visst iväg!
 
Det sista var det dags att grilla korv, Danne hade fått i uppdrag att gå i förväg, medan jag var lekledare, så att elden skulle vara i glöd-form för korvarna lagom tills att tävlingarna var över. Vi hade två timmar på oss till alltsammans, men hade mycket väl kunnat ha en extra timme så att vi hunnit sitta vid elden och värma oss då vissa barn på en gång började berätta spökhistorier och endel ville leka fritt i den mörka skogen!
 
Men, summa kardemumma; kalaset blev toppen!