Köket

Sjukstugan fortsätter här hemma med en febrig fyraåring, en snorig bebis och ett trött jag. Jag tjöt ut min värsta trötthet och sedan har Danne fått ta Abbe-nätter och morgnar och jag har sovit tio-timmarsnätter. Men jag är ändå trött. Blä på utmattningssyndrom säger jag bara. Läste bloggens inlägg för ett årsedan där jag skrev att "det är något som är fel, jag är helt utmattad och sover och gråter". Ja, jag kände min kropp bättre än vad jag trodde, jag förstod att det inte var en graviditetströtthet, jag sökte fel på mig, blodvärden, sköldkörtelfel, jag sökte brister hit och brister dit. Jag ville tro att det fanns en snabb lösning. Det gjorde det inte, men jag har blivit mycket ödmjukare för folks måenden och känslor som inte syns, jag har blivit en klokare människa och den känslan tycker jag om!
 
Men trots sjukstuga och tröttdimma så har golvet lagts av Danne samt så har väggen växt fram. Vi har bestämt oss för att ha vårt sovrum där istället för att ha det som Abbes rum som vi först tänkte. Han skriker alltid runt 06 då han är hungrig och då vaknar ju Signe som en liten piggelin, så vi hoppas att hon kanske inte hör det lika tydligt som när det är vägg-i-vägg? Vårt sovrum får bli ett allt-i-allo-rum med extrasäng, lekmatta, spjälsäng och tv-rum till tjejerna och så bökar vi in dubbelsängen i det lilla nya rummet. Vi lever ju som tur är i en föränderlig värld.
 
Men jag är så nöjd med känslan i köket, det är en rofylld och trygg känsla. Vi ska sätta panel på väggen ut mot köket och skruva upp bänken på väggen så att den blir "svävande"- ger ett luftigare intryck samt att det blir lättare att dammsuga. Sedan är det tavlor upp, lampor som ska sättas på rätt sätt och så vill jag att det alltid ska stå en bukett med vackra blommor på bordet!
 
 
Det är inte ofta vi har alla barnen hemma, men idag har dom lekförbud (eller lekförbjud som dom säger) då dom ska kunna umgås utan att bråka... (Signe är ju sjuk så hon hade ju varit hemma oavsett). Igår när vi skulle handla godis till fredagsmyset så hann jag inte mer än in i butiken innan dom började att bråkas och skrika åt varandra. Då vände den här mamman på en gång och så fick det bli att åka hem utan godis och med två gallskrikande tjejer i baksätet... Så idag, tillsammansdag alltså. Pyssel, film och promenad!
Kommentera inlägget här: