Att bli storasyster

Huset är tyst. Lilleman sover och tjejerna cyklade till kompisar. Hör till och med fläktsystemet. Grillningen igår slapp regnkläder och blev istället ett badtillfälle. Signe tyckte att hon kunde simma till ön sjuttiofem meter ut i sjön, men det tyckte inte jag😉 
 
 
Väl hemma välkomnade vi vårt Mora - besök, en liten kompis över natten och spända små tjejer. "Det är som att vi är systrar" skrattade de där blivande små skoltjejerna när de bäddade ner sig på dubbelmadrassen i Signes rum.
 
Signe har tuffat till sig rejält i sommar! Hon har ju krisat sedan hon blev storasyster, regrederat och velat vara med mig. Hon har lekt med kompisar, men bara på hemmaplan. Inte velat vara på förskolan och inte velat sova över hos farmor eller mormor och morfar, gråtit när hon lämnats på dansen som hon egentligen älskar. Sådant hon alltså gjort förut. Hon har suttit ihop med mig i snart två år (ja, eller sedan hon föddes egentligen), sovit tätt intill, suttit extremt mycket i knät- vaktat mig från lillebror tror jag.
 
När vi var i Thailand träffade hon en ny kompis och blev tuff, hon vågade lämna mig för att åka moppe med dom, äta hemma hos dom, ha sitt eget liv tillsammans med Lydia. Det höll i sig en vecka när vi kom tillbaka till Sverige, sedan var vi tillbaka på ruta ett, där vi var när vi åkte. Nu i sommar har vi kört klistermärke-system för att både sova i egen säng och för att leka hemma hos kompisarna. Men det är sedan vi var och hälsade på Thailandkompisen nu i sommar som hon vips var den tuffa Signe igen! Hon som ringer kompisar, sover över, leker med nya barn.  En självsäker liten individ!
 
Så att se att hon lekte med våra kompisars dotter Klara igår när vi grillade, att hon stod med öppna armar över att Lilja sedan skulle sova över, att hon idag har cyklat ner till Freja tillsammans med Malva, att hon ringt en förskolekompis i sommar-allt det känns så galet skönt i mitt mammahjärta❤
 
Hon har kommit ur sin storasysterkris och vågat öppna upp världen runt omkring sig igen! 
 
#1 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så roligt med besök :). Jag är ifrån Orsa som är granne med Mora :). Gick gymnasiet där i Mora :)

Svar: Då jobbar säkert min kompis på din gamla gymnasieskola😉
Josefine