Falsterbo

Denna vackra lilla societsby. Jag känner ett lugn av att strosa där bland alla småhus. Påminner om Astrid Lindgrens Nangijala. Var ju där två dagar förra året och beslutade oss för att åka tillbaka den här sommaren. I år blåste det däremot galet mycket och graderna låg väl på sisådär 20 istället för 27 som förra året. Havet var kallt och stränderna var lite algiga. Men lyckan från minnet hur det kan se ut tog över-turkost hav och vit sandstrand som låter mjölig när man går i den. Men trots blåst så hade vi faktsikt bra väder som bjöd på några sköna stranddagar! Och husvagn med familjen L är ju tradition, sju av åtta somrar har vi vart iväg på olika ställen. Det började med att vi sov i deras förtält 2007 för att året senare tälta med en liten bebisMalva. Sedan blev det husvagn för hela slanten! 
 
Vi åkte på lördageftermiddagen och tänkte oss en fricamparnatt, men när vi kom dit och insåg att det fortfarande var Falsterbo horse show och att det var fullt på varenda parkerings- plats så hade vi nog tur att vi fick plats på campingen som vi skulle stå på resten av veckan. 
 
Men sedan kompisarna och barnen blev överlyckliga! 
 
Stranddagar är det jag "räknar" som sommar och semester så dom gäller det att njuta av. Till fullo! 
 
Men vi hängde ju inte bara på stranden utan vi hann även med att strosa i Falsterbo och Skanör, käka glass på mysigt café , luncha på surfar- inspirerad resturang med bror, svägerska och brorson som kom på besök, sommarlovsmorgoninspelning och falafelrulle i Malmö.
 
 
På kvällarna hängde vi för det mesta vid husvagnarna, grillade och spelade spel ihop! 
 
 
Men nu är vi hemma. Tvättat och städat och burrar in oss med tända ljus, film och bokläsning. Det är tur att vi tog tillvara på de få sommardagarna vi har fått- idag klädde barnen på sig allt dom hittade innan dom gick ut. Dom har fattat det här med hur kylande den här sommaren är...