Sååå, ova nu!

Lillstrumpan har börjat att leka på riktigt, utan våran hjälp! Hon grejar med sina dockor så det står härliga till:) Dockorna får "ova" ganska mycket, både på golvet och i vagnen. Dom får titta på "onja" (Ronja rövardotter) uppraddade i soffan, dom får åka på bilarna och dom får kissa på pottan. Dom får dricka "nenne" (välling) och dom får väldigt mycket kramar, pussar och omtanke. Ja, helt enkelt så som Lillstrumpan själv lever sitt liv♥

                        
Lillstrumpan, larven, pappadockan, mammadockan, lilla dockan, Malvadockan och ännu en bebis ligger och vilar på mattan i köket:)

Öppna Förskolanbesök...

Herregud! Idag har jag och Lillstrumpan gjort premiärbesöket på Öppna Förskolan...22 månader gammal hann hon att bli- men jag är inte det minsta imponerad! "Fröken" som jobbade där sjöng som att hon var under mordhot... hon hann nog med fyra sånger på en minut. Och barnen? Dom hann nog inte ens förstå att det var sång på G! Nä, stor besvikelse! Jag hade tänkt mig att det var lite mer, ja, lite mer mysigt helt enkelt. Sångsamlingen var ju det jag (för Malva visste ju inte hur det kunde va) hade sett fram emot, såg framför mig att fröken åtminstone försökte få barnen att sitta i ringen, pratade lugnt, körde samma visa åtminstone två gånger och sjöng i lite lugnare tempo så att dom hann att förstå vilka rörelser som hörde till! Jag hade berättat för Malva redan när vi vaknade "att idag ska du få leka med barnen och få sjunga imse vimse:)" så när vi var färdiga efter frukosten och skulle gå så sa Lillstrumpan som hade greppat vad som var på g "imse (rörelser till) baarnen!" Ja, just det!

Men hon såg mest förfärad ut av allt spring, och gick mest med dockvagnen, målade även med pensel och fikade men hela tiden med en lite bekymrad uppsyn... Dock lekte hon tittut vid fönstret en liten stund med två tejejer innan hon hittade dockvagnen igen;) Men när vi gick ut därifrån efter två timmar så blev hon desto gladare;) Så det blev till att gunga och leka med vatten hemma innan hon stupade i säng. Och i lekparken var den min glada tjej igen:) Så får väl gå dit ibland för att öva lite inför vad som komma skall nästa år, men nöjdast är hon trots allt ute där hon får leka fritt!

                      
                                            

Mackedonkan versus Trerätters

Back to reality... Den här veckan drar vi igång med pusslandet som jag antar kommer att infinna sig i många år framöver?! Danne jobbar idag och imorgon för sedan är det min tur onsdag, torsdag och fredag, sedan är vi inne i snurran här hela hösten...

Men sista semesterhelgen utnyttjade vi till fullo:) Tillbringade hela fredagen i stan bl.a. för att kolla mobiltelfon, (har en gammal nu efter att jag tappade min i mars... inga snabba ryck här inte;) ) och köpa lite nya kläder till Lillstrumpan som nästan växt ur det mesta! När hon somnat i vagnen så passade jag och Danniboy på att inta en lunch i solskenet. På mackedonkan;) Vi märkte att hon vaknat då hon helt sonika hasade ur vagnen i farten ut från en butik!! Tur att det hela slutade bra trots att hon hade bråttom ut för att få hoppa och springa igen;) Vi var bara hemma och vände och fixade räkbaguetterna till kvällen som skulle tillbringas nere vid sjön tillsammans med några vänner som fiskade kräfter där! Danne var inte sugen på grill när vi var hemma men det hann ju ändras när dom andras korvar skulle på grillen, men då fick vi snällt sitta där och inta våra kalla baguetter minsann;)

 
                  Lillstrumpan och pappa på kräftjakt

         
            En salig röra av barn, mammor och pappor

Sedan har vi även hunnit rensa och göra om i Lillstrumpans garderob till en fungerande verksamhet! Skulle behövas i min med då den ser ut som villervillakulla... men därför känns det inte kul att ta tag i det då det är alldeles på tok för vint och smalt för att få det bra;-/ 
Vi har varit och intagit trerätters hemma hos familjen L, det var nu deras tur att bjuda på stort;) Men kvällstid och fem barn under tre år resulterar i ett himla ståhej där alla äter omvartannat! Och paret utan barn såg alldeles förskräckta ut och det lyste inte alls "villhabarnkärlek" i deras ögon;) V hade fixat ett fint barnbord med egen komponerad trerätters till tjejerna men den mottogs inte speciellt tacksamt då dom mest smakade lite snabbt för att sedan gå vidare till att leka. Kan tillägga att det lektes med en plastpizza. Så kanske det skulle vart framdukat med en sådan istället;) Men redan vid halv åtta kröp Malva upp i mitt knä och tittade på mig med trötta ögon och bad om att få "Ova" Och självklart fick hon det! Så Danne tog henne på en promenad och ställde sedan in en sovande Lillstrumpa i mormors och morfars hall (bor tre hus längre bort från familjen L). Sedan hämtade vi upp henne när vi runt halvelvasnåret, dundertrötta, skulle bege oss hemmåt:) Då låg hon och sov i mormors knä framför Bröllopsfotografen:) 

 
Malva hjälper mig att sortera ur för små kläder         Jag bjuder på den;)


 
Gäller att kolla in värdinnan innan man börjar äta;)   Lillstrumpan och baby F
(Tröjan var av pga eventuella blåbärsfläckar...)

Söndagen bjöd, till en början iallafall, på riktigt fint höstväder! Så det blev ut i skogen med våra bärplockare, hinkar, vänner och barn, gummistövlar, regnkläder, välling och blöjor, dricka, filt, vagnar och korv att grilla! Men vi hann inte plocka speciellt länge då det helt plötsligt från en himmel som sekunden innan vart blå helt plötsligt börjades att regna ifrån... Men vi löste det fint och plockade in allt i bilen igen och åkte en bit till till deras torp där vi kunde äta inomhus och grilla när regnet lugnat sig lite! Så helgen har innehållit det mesta kan man nog säga!

 
Fingertoppkänsla!                                                   Två fina blåbärsplockare


Lilla L och Lilla M vaktar baby F:)

Och potträning har blivit lite mindre träning och mer potta kan man nog säga:) Det började med att hon stolt visade mormor, som var och hälsade på en snabbvisit i lördags, hon drog då i blöjan och sa att hon ville kisch- och mycket riktigt det gjorde hon ju! Med alla nallar och gosedjur samlade runt sig (de kissar oxå på pottan förstår ni!) Sedan har det fortsatt så när vi vart hemma! Igår visade hon nallens rumpa och sa att han hade "bajsch", så när hon skulle gå till toan för att torka rent honom (ler) så hör vi hur det högt och tydligt låter "Kschschsch" därinnefrån- och när jag går och kollar så har hon satt nallen på pottan och så är det hon som gör kissljudet åt honom:-D Så mycket lek och mycket på riktigt så går det mer säkert än sakta framåt här! Mäkta imponerande av våran lilla tjej! Får se nu om det håller i sig eller hur det hela fortlöper:)