Tjejdagslyx

Igår var jag ute på en vacker höstpromenad, så himla skönt att komma ut! Någonstans där i somras tog ju all min ork slut, men nu tvingar jag mig ut emellanåt. Och det behövs ju för att må bra känner jag...
 
För några veckor sedan fick jag ett meddelande av en kompis. Hon tänkte bjuda in till en tjejdag för mig och en annan gravid och trött väninna; med mat, mys och övernattning. Slippa familjeansvar och måsten, bara ha det trevligt! Jag tackade ja till en dag, men att sova över kände jag att jag inte riktigt orkade. Så i lördags var det dags! Att få en heldag där man bara kan vara, bli ompysslad och bortskämd hör ju inte till vardagen direkt så det var riktigt mysigt☺ Hemmaspa med diverse krämer, ansiktsmasker och peelingkrämer, äta god mat och sedan sitta och prata timme ut och timme in med två kompisar. Fantastiskt initiativ! Tack💜
 
Varsin babyshower-blöjtårta fick vi med!
 
I söndags blev det familjedag. Malva var på kalas först men sedan tog vi med båten för en tur på Stråken. Höstsolen värmde medan man kände höstkylan i luften. Det var ganska kallt just när vi körde, men så fort vi körde i land på en liten ö så var det fantastiskt skönt att strosa runt där, fika, kasta sten i vattnet och hitta fjärilslarver och andra spännande föremål.
 
 
 Snart kommer nog Danne upp, han jobbar eftermiddag /kväll denna veckan så han sover fortfarande men sedan får vi köra skiftbyte då lillfian är ledig från förskolan idag. Lekfian. 
När jag hade vinkat hejdå till Malva på cykeln så hann jag med en kort frukost innan Doktorn var i farten. Jag har fått plåster,  bandage och trasiga tänder som ska lagas... 

Vagntankar

Dunkelidunk, Dunkelidunk i huvudet och tändstickor för att hålla upp ögonen. Nä, blodproverna visade inga brister så jag började att gråta när jag lagt på luren. Hade vart så enkelt att få äta lite extra vitaminer eller andra piller för att få lite mer energi att hushålla med. Jag kände mig lite piggare i helgen, men det tar jag igen med råge den här veckan då jag bara gråter och ligger ner.
 
I måndags åkte vi till stan en sväng faktiskt. Mest för att jag hade tänkt det under helgen. Barnen lämnades hos mina föräldrar så att jag och Danne kunde titta på vagn i lugn och ro. Det blir nog en Brio smile då jag vill kunna ha babyskyddet på vagnchassit, och med Brion kan vi ha det skyddet vi hade till Signe. Vi har funderat på det där med att köpa ny eller begagnad vagn, först kändes det onödigt med ny då vi inte tänker att det blir några fler efter Tigerlilja, men å andra sidan så är det ju bara att sälja vidare denna så får vi ju tillbaka en stor del av summan, och då får vi välja färg och vi har garanti på den om den krånglar.
 
Och förra veckan hade jag sådan tur att jag VANN en ny åkpåse från Vinter and Bloom☺ 

Boken och valpen.

Lördag morgon och vi ligger och drar oss i sängen jag och Signe. Tigerlilja bökar runt i magen, Malva sover fortfarande och Danne är på jobbet.
 
Foto från i söndags morse, då barnen såg fram emot att träffa mormor och morfars lilla valp för första gången. Energin var tvungen att göras av någonstans...
 
Första mötet med Laura.
 
Jag blev sjukskriven i tre veckor till en början. Jag fick själv be om att  få ta blodprov för att utesluta brister. Det var  lite krångel med det igår då det inte stod i databasen att jag skulle ta proverna, men efter en stund fick jag igenom det om jag lyckades få tag i mvc som la in det åt mig. Då skulle blodproverna ligga färdiga att undersökas. Så där är vi nu. Byråkratiska Sverige. Telefonköer i timmar och olika läkare varje gång. Så himla omständigt och energislukande det är när det är just brist på energi man har. 
 
I torsdags var det begravning för Dannes fantastiska pappa. En man som flydde med sin unga fru och lilla bebis med passen i sonens blöja. Efter en månad boende först i tält, sedan ett tag på en kvinnas altan, därefter i en verktygsbod för att innan de landade i Sverige bo på en flyktingförläggning i Tyskland. En livsresa med en fantastisk klassresa, en familj på tre som tillslut blev fem. Däribland min fina man. När Jan precis efter pension fick sin cancerdiagnos bestämde han sig för att skriva ner sin livsresa i en bok. Materialet hann bli färdigt, och dagen innan begravningen så var den färdigtryckt. Ett oerhört fint verk som är bästa skatten till oss alla i hans närhet. Och framför allt till barn och barnbarn! 
 
Morfar läser högt för Malva ur farfars bok.
 
I dag ska vi till samma kyrka, men utan sorgsna tårar på våra kinder. Idag döps våra vänners son där. Så jag och tjejerna ska dit, fast på kalas denna gången!