Svennebanan firar Valborg

Jag är inte den som prioriterar fönsterputsning eller att svabba golv direkt, och inte Danne heller, så därför händer det väldigt sällan att det sker här... Men när solen lyser in så skäms jag varje gång det kommer folk hit och knappt ser ut! Men imorse hände det alltså- fönstrerna blev putsade och golven svabbade!!! Sedan fortsatte jag av bara farten med att svabba altanen med högtryckstvätten (taket är nästan färdigt nu) så att vi kunde ställa in alla altanmöblerna- så nu kan vi mysa där om kvällarna:) Och inte nog med det- jag högtryckstvättade våran stora köksmatta, så nu ska åbäket bara torka med;) Så med ett rent och fräscht hem firar vi in våren här!

Vi har haft ett riktigt Svenssonliv här idag, förutom städ så lyxade vi till det med pizza direkt ur kartongen- med foppatofflor på fötterna;) Grannbarnen invaderade hemmet framåt eftermiddagen så dom har lekt med Malva medan jag och Danne har lagt upp grejer på blocket- hoppas att det blir sålt nu bara!!! Vi la bland annat ut ett vägghängt tv ställ som man smidigt kan fälla ut från väggen med en liten dosa när man sitter kvar i soffan. Vi köpte alltså ett tv:ställ för nästan 4000 spänn för några årsedan- innan vi blev föräldrar och tiden med Malva blev mer värdefull än inkomsterna;) Och grejen är att vi antagligen inte ens reflekterade över att det var väldigt många pengar för en bekvämlighetspryl... Jaja, livet var annorlunda då- men trots mindre pengar i plånboken så är jag nöjd med vårat "Svennebananliv". Ikväll tänder vi våran egen majbrasa i kaminen, och kanske lyxar vi till det med ett glas rött när Lillstrumpan sover;)

Hoppas att ni har en trevlig Valborgsmässoafton ni med:)

                                        

Allergichock och pannkakor;)

Idag var sista dagen på min 12 dagar långa ledighet! Och på något sätt har jag lyckats varva ner så pass så att det känns som att jag haft minst en hel semester! Jag har levt i nuet och hunnit med en massa- till och med att bara ligga på gräsmattan och lyssna på fåglarna, visserligen med en Lillstrumpa som vill ha med mig i sandlådan och som vill flyga högt upp i taken (himlen);)

Men min sista dag så passade vi på att vara ute hela dagen (har vi visserligen vart alla dagar) med mamma V och hennes fina små tjejer. Vi började med ett besök på 4H gården för att sedan åka vidare till en sjö i närheten där pannkakslunch och lek väntade. På 4H gården så ville tjejerna mata grisarna, så vi frågade om vi kunde få lite mat, men maten tappades ut innan dom hamnade hos grisarna- och då var alla fjäderfän snabbt framme och gluffsade i sig allt! Vilket vi tyckte var kanonkul- tills gässen började att hosta och kväka som om dom fått värsta allergichocken!!! Jag var nära att få ett nervöst skrattanfall och var beredd på att fly fältet snabbt som attan- men vi var tvungna att bete oss vuxet och gå tillbaka till dom stackars gässen, efter tio minuter borta vid hästhagen, för att se vad som hade hänt... Skulle dom ligga döda? Hosta? Eller vara som vanligt??? Men dom drack vatten (klokt!) och verkade må bra;)

Sedan så slappade vi vid sjön, tittade på grodor, solade, "fiskade", pratade, vilade och gick på upptäcksfärd- så mysigt!!! När vi kom hem så insåg jag tyvärr att tvätten har varit orörd i säkert två veckor- och imorgon så kommer min lillasyster hit för att vara med Malva några timmar innan dagis- alltså ska hon hitta kläder till Lillstrumpan, och av erfarenhet så vet jag att det inte är det lättaste så jag kände mig tvungen att vika och sortera- och städa hennes garderob!!! Men nu kommer dom säkert överrens om vilka kläder som passar bäst;)(det är ingen idé att jag tar fram, då hon inte kommer vilja ha dom imorgon ändå). Danne har redan fått nytt jobb, så 15 timmar/vecka är borta- höll i två veckor + ett ledigt påsklov- så nu är det att pussla med familjen igen! Och jag har bara två veckor schemalagt kvar, jag har mina 80% fram till sommarlovet (delvis lagt på den skolan jag är på nu), men det är lite oklart hur resterande timmar hamnar, antagligen olika från dag till dag:( Möte imorgon efter jobbet då jag hoppas få reda på lite mer!! Nu, sju veckor kvar till sommarlovet;)


Velikonocní oslavy

Igår var det alltså dags att fira den tjeckiska påsken med Dannes bröder och kusiner med tillhörande barn! Vi begav oss till en mysig liten sjö mitt ute i ingenstans, Bastasjön:) Där solades det, umgicks och grillades det för fullt! Barnen sysselsatte sig nästan hela tiden nere vid sjön, och den ena blev blötare än den andre;) Efter ett tag så tog papporna barnen på en runda runt sjön så att vi andra kunde gömma godis och ägg i skogen- helt enligt tjeckisk tradition antar jag;) När barnen sedan kom blev det ett himla tjohej och springande runt buskarna, de äldre kusinerna kom med hela famnarna fulla av hittegods;) När allt är upphittat samlas det i en stor hög i mitten för att delas lika. Så där satt det tio förväntansfulla barn med tindrande ögon som tillslut satt med varsin rejäl godishög i knät! En helmysig dag alltså:)

Så här, Jan och Jana, så kommer det lite bilder så att ni ser att vi sköter traditionerna rätt:)

Malva börjar med att måla ägg på "morgonen" (klockan blev visst 11 innan vi "kom igång";)