Babyfoot

Jag har vunnit ett paket med babyfoot som jag just nu provar:) Så nu har jag två timmar framför mig med prasslande klumpfot;) För er som inte vet hur denna (fantastiska?) produkt fungerar är det så att man stoppar i sina fötter i påsar med ett medel som ska få fötterna att "fjälla" bort alla döda hudceller!!! Själva fjällningen kan hålla på upp till en vecka, så jag antar att det kommer att vara ett par väldigt ofräscha fötter nu i sommarsolen, men sedan så ska de vara lika lena som en babyrumpa;) Jag kommer att berätta om det är lika bra som jag har hört (enligt Katrin Zytomierskas blogg är det fantastiskt;)) ! Återkommer om detta alltså:)

Underbart

                 

"Fyra skedar till bara, sedan får du lördagsgodis!"
Lillstrumpan springer snabbt iväg till besticklådan och kommer tillbaka med just fyra skedar;) Många léenden blir det under vardagen minsann när man har smått♥ 

I år var det Senapssill för hela slanten som gällde ;)

Igår var det midsommar- en klassisk sådan ur väderlekens synvinkel! Hela förmiddagen tågade på utan en regndroppe på våra sommarklädda kroppar:) Vi tjejer (kan man kallas det när vi allihop närmar oss 30?? TRETTIO!!!) plockade blommor till att blomsterpryda barnens huvuden med medan killarna fick stå för att hacka lök, koka potatis, garnera ägg, steka köttbullar och duka fram senapssill på bordet. Mitt i allt detta slog sig småtjejerna ner vid lilla bordet och intog sin midsommarlunch lite i förtur då deras magsäckar kurrade efter korv och köttbullar;)  Det uppkom en hetsk diskussion vid barnbordet då vi mammor mätte deras huvuden. Vem var det som hade störst huvud egentligen??? "Pappa visst har jag störst huvud??" "Nä, jag har stort huvud!" "Jag har med stort huvud ju!" Haha, vilken tävlan va;)
Och just det; senapssillen... Jag fick för mig att det var det enda i sillväg som gick åt förra året och tyckte därför att det var onödigt att köpa några andra sorter;) Så det fanns kanske sex burkar senapssill, två skärgårdssill och en matjesillburk på bordet. Och så två extra senapssillar i kylskåpet... Sedan kan ni ju fundera ut själva om det bara är senapssill som äts av alla;) Men man lär så länge man lever och ja, jag fick en hel del pikar under resterande dag;)

Strax innan klockan tre öppnade himlen upp sig, så det var bara att packa på barnen full regnmundering och bege sig till midsommardansen ändå;) Det blev en massa ringdans och små hopp, grodlek och hänga tvätt och skura golv osv och även en hel del mingel bland alla gummistövelklädda midsommarfolk:) Gubben som håller i dansen har stått där sedan urminnes tider- han ser helt fallfärdig ut där i sin sverigedräkt, spottet yr när han pratar och det är nog inte bara jag som inte hör vad han säger- men han är lycklig! Och han ÄR midsommar;)

Trots att man träffas relativt tidigt så känns dagen väldigt kort! Allt går i ett med midsommarkranstillverkning, sillunch, små grodorna, jordgubbstårta, grill och chips fram på kvällen. Rätt som det är har det gått tolv timmar och det är fortfarande ljust:) Malva hon somnade sittandes i soffan vid 20 medans barnfilmerna rullade på tv:n och hennes små kompisar lekte! Hon hade inte sovit på hela dagen, vilket hon brukar- det är ju hon som är nattugglan bland dessa barn egentligen, men igår orkade hon inte;) Men vid halv elva när vi tittade in i tv:rummet så satt hon där i pyjamas och skrattade med lilla L- hon var lycklig över att kalaset var i full gång när hon vaknade igen:)

Men sedan tog festen ett abrubt slut då barnfamiljer packar ihop alla sina grejer, sängar och barn för att få en vettig dag imorgon okså- och jag gjorde detsamma när jag märkte att Lillstrumpans glädje vände i total trötthet! Stackars Danne hade åkt till jobbet några timmar tidigare då han jobbar natt den här helgen... Så idag är det en lugn och tyst dag som gäller så att han kan sova...Måste bara ...

...röja undan all disk som står kvar efter tårtbakeriet igår- fick nämligen för mig att fylla tårtan med hemmakokt blåbärssylt en timma innan vi skulle vara där;) Ni kan ju ana hur huslig jag kände mig när jag kokade sylt samtidigt som jag fixade marinering till kvällens grill, vispade grädde och marsánsås, rensade jordgubbarna, duschade, tog på Malva och mig själv midsommarklänningarna och satte upp håret på oss. Det säger sig ju själv att det idag ser ut som ett bombnedslag här hemma;) Jag måste tillägga att det inte är så att Danne inte brukar göra någonting, men han fick sova hela f.m så att han skulle orka med sitt jobbpass på natten, och jag och Malva vaknade två timmar innan vi skulle vara där- därav allt-på-en-gång fix där på morgonen;)

Hoppas att ni med hade en trevlig midsommar ni med gott folk?!

Här kommer en liten bildserie på våran dag...