Det lixom spritter i bena på'na!


Då var det fredag- igen! De går så vansinningt snabbt veckorna... på tok för snabbt! Vi har haft besök jag o Malva här idag av en fd kollega till mig o hennes lilla son som bara är ett par månader äldre än Malva, så dom har lekt bredvid varandra o vi mammor kunde fika lite adventsfika och snacka lite skit, mysigt:)

Danne jobbar till 21 idag så jag och mitt lilla hjärta har haft fredagsmys här själva ikväll. Så tända ljus, pannkakor med blåbär från i somras, Peter Jöbacks julskiva och mjölk i våra glas- det är grejer det;) Sen lekte vi med en ballong och busade i soffan:) Hon har så otroligt mycket energi just nu! Den här veckan har vart omöjlig att få henne i säng före 22, hon är alldeles hög kvällstid (och på morgonen får man väcka henne så att hon ska vakna innan 10)! Rosor på kinderna och bus i blicken kastar hon sig runt i soffan, bär på de största kuddarna hon kan hitta för att kasta dom på golvet o sen själv slänga sig på dom, ställa sig på alla fyra med rumpan upp i luften, tar grejer och springer iväg för att vi ska jaga henne, dansar så fort det är lite musik på TV:n- alldeles galen men otroligt charmig♥ Det märks på hela henne att hon älskar att kunna gå runt själv! Rätt som det är kan hon försvinna till något annat rum för att komma tillbaka med nån djurbok, trycker upp den i ansiktet på oss och sätter sig sen i knät. Då är det lässtund med djurläten som innehåll! Hon är cool, underbar och bara såå kärleksfull våran lilla unge!!! Vad vore livet utan henne;)
och för kännedom, klockan är nu 23.04 och hon är fortfarande uppe och röjer runt...tog sig en nap runt 20-tiden men vaknade sen och vägrade somna om!!! efter en fight så vann hon....som vanligt just nu.... men jaja, så kan det va... ha en trevlig fortsatt kväll!!!

Nytt ord sökes!

Trodde jag på allvar att rummet skulle bli klart under helgen...ja, det gjorde jag! Men när vi lastat ur alla gipsskivor från släpet och in i rummet så märker vi att det är fel bredd på dom....så då var det ju bara att lasta in dom igen och åka och byta....det var den  dagen det....  och dagen innan var vi alldeles stela i våra armar efter vaccineringen, så då slappade vi bara...  och igår så valde vi att åka på julmarknad och äta söndagsmiddag hos mamma och pappa....ja, så en dag kunde vi (danne) jobba;)  

MEN
- nya gipsskivor är uppskruvade
- spacklat emellan, men inte slipat
- fönstret är målat en gång med grundfärg
gipsskivor uppe!Inte dåligt va??!! Men nu är det bara det roliga kvar! och egentligen är det ju bra att det tar längre tid än vad man tror, för annars tar ju det roliga slut:)  

Jag är så stolt över min lilla goding ♥ Hon är en riktig liten busa, älskar att slänga sig bland kuddar, leka tittut, pussas, klappas o kramas! Och hon ska absolut äta allt själv;) hon gör så gott hon kan, ibland åker handen ner i yoghurten- och då ler hon med hela ansiktet för det är så gott när det sipprar mellan fingrarna! Sen händer det att hon slickar tallriken, och även då så får man se världens underbaraste flin när tallriken sänks- Jag blir varm i hela hjärtat när jag är med henne!
Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar min lilla skruttunge♥♥♥ Det behövs ett nytt ord helt enkelt för ett starkare ord för ÄLSKA/BEUNDRA/RESPEKTERA/SE UPP TILL!!! Några förslag???Hon har börjat sova bättre nu, snart 13 månader gammal... Vaknar i princip bara när hon ska äta, så jag känner mig ganska utvilad när jag vaknar nu- och energi till att göra andra grejer med! Därav bloggen! Har i och för sig bara vart så här nu under helgen-haha, men hoppet är det sista som överger en;) Eller hon har sovit bättre när hon sovit i säkert en månad...men då har hon haft en vakenperiod mellan 3 och 5 ungefär, och det tyckte jag var bra, så nu i två nätter när hon sovit över den delen så är ju det otroligt bra:)

Jag tyckte att  jag var trött innan jag fick Malva...Men det är en otrolig skillnad att va trött av jobb innan man får barn, det är en helt annan typ av trötthet! En skön trötthet egentligen, man sitter i soffan o somnar- that´s it! Men när man inte sovit en hel natt på 1,5 år (med graviditet), och då handlar det inte om att vakna en gång och kissa, utan att bli väckt sådär 10 gånger varje natt... wow, ja, så är det faktiskt! Och ändå älskar man henne så otroligt mycket- coolt! För tänk vad innehållsrikt och kärleksfullt livet blivit sen man blev mamma:)
Vågar knappt tänka på hur det blir med jobb, dagis o handla, städa o allt det där sen när allt ska dra igång....Men det skjuter vi ju på här;)

Men nu är jag "bara" mamma och Malvisen sover så därför ska jag passa på att läsa Föräldrar och barn som kom på posten idag innan hon vaknar och det är dax att leka med henne- för då är det full rulle igen♥

Grottmamman

Jag har en liten goding som traskar runt här med mig nu! Hon är med med precis överallt, lagar jag mat, ja då sitter hon på höften, städar jag, ja, då är hon antingen där på höften eller precis där dammsugaren är, är jag på toaletten...ja, då sitter hon knät på mig! för det mesta tycker jag att det är ganska charmigt;) För hon är ju mitt älskade hjärta♥ 
                                                                                                           
Jag är en sådan där "grottmamma". När jag fick henne på bröstet, så brast allt i mig. Jag grät av all kärlek som bara överöste mig. Jag hade blivit mamma. Den här lilla varelsen skulle alltid finnas hos oss.  Med sina runda kinder, stora mörkblåögon, svart hår, brun i hyn av lite gultsot, pussmun och sitt lilla läte som gjorde att hon lät som en kurrande duva, var hon bara SÅ perfekt!! Och det bästa av allt- hon var våran!!!

Vid det tillfället började grottmänniskan att gro i mig;) Inga baciller fick ens möjlighet att attackera våran 5 veckor förtidigt födda dotter, hon var värd att ligga på mig eller sin pappa dygnet runt för att få känna hur älskad hon var! Hon behövde inte slängas runt bland massa folk som skulle hålla, hon var hos oss o sina närmsta!
Hon fick tutta så ofta hon ville, bara hon inte verkade orolig. Och det var hon aldrig då. Hon låg vid mitt bröst JÄMT!!! Men bara hon var trygg o nöjd. Jag orkade lite till, lite till hela tiden.... i ett halvår. Då var jag tvungen att bryta "levande napp-tillvaron". Jag behövde få sova... åtminstone lite... 
Men det gjorde så ont i mig när hon skrek!!! hon var ju livrädd!! så hon grät, jag grät, hennes pappa grät. Ja, vi kunde nog tillsammans fylla en bassäng med tårar den veckan det tog. Men sen åkte vi hem från mormor, morfar o morbror som hade varit stöd o hjälpt till, med en liten tjej som var alldeles hes, men som bytte ut mitt bröst på nattetid mot 3-4 vällingar...varje natt... och jag fick sova lite mer än tidigare!!!

Jag är ingen morsa som sprungit runt på öppna förskolan, babycaféer, babysim, mamma/barnjympa, babyrytmik eller barnvagnsbio. Och de är inte riktigt accepterat i dagens samhälle...Man ska vara aktiv, utveckla sig själv, fortsätta vara ego när man blir mamma med. Glöm inte att det är superviktigt att ha egentid- du kan ju inte bara vara mamma!!! Hjälp, då förtvinar du ju!!! Måste utvecklas, vilja tillbaka till jobbet, vara bara DU!! Men jag då, som är en grottmamma, har suttit på lekmattan, ammar min 1-åring, gosar, pussas och bara njuter av att vara mamma? Jag lever i allra högsta grad:) Mycket med hjälp av Malva, för vi är fortfarande mycket som ihoplimmade, men jag trivs med att ha det så här! 

Första tre månaderna tittade jag inte ens på TV all den tid jag satt med en sovande bebis vid mitt bröst: jag studerade henne, var så enormt fascinerad av denna lilla lilla människa som jag och hennes pappa hade tillverkat ♥ Visst var hon otrolig på alla sätt och vis, alla hennes miner, när hon log i sömnen, när hon drömde otäckt, var proppmätt, glad. Jag visste varenda liten min;) Jag lever med mitt barn som om jag skulle leva ute i afrikas savann;) Hon har suttit i bärsjalen den mesta av tiden när vi vart iväg,  sover i våran säng, tuttat som bara den...ja, som en liten x-tra arm på mig!

Nu ska ni inte tro att jag är en eremit. Självklart när spädistiden var över kände jag oxå behov av att träffa vuxna människor i viss mån! Jag uppskattar absolut att träffa andra, bland annat "M-ligans" (4 små tjejer med namn som börjar på M) mammor, och självklart mina andra goa kompisar oxå! Och nu när våran lilla Malva blivit 1 år tycker hon att det är jättekul att titta hur dom andra små barnen leker, är gärna där o känner på o vill vara med! Det är urskönt att få prata med andra vuxna, speciellt dom som har samma krav med att passa mat-och sovklockan, när man har med sig sitt barn! Då känns man mindre "krånglig" för alla beter sig likadant;) 
Och jag uppskattar mer och mer att få komma iväg en liten stund alldeles själv! Det är jätteskönt att bara kunna sitta ner o prata utan att ha ena ögat, handen, kroppen på vakt. Absolut. Ibland. En sak jag skulle vilja börja med igen är att gå en lerkurs! Jag och en kompis gick på det för ett par årsedan, vi var en grupp med tjejer, o en äldre man, som satt o var kreativa ihop. Mycket skratt, avkoppling och lite fika! Mysigt som bara den- det måste jag kolla upp:) Hmm, ja, det var nog vad jag ville säga i första inlägget i min alldeles egna blogg:) Nästa gång kommer det antagligen att handla om, som jag har längtat: RENOVERING I BARNRUMMET!!!