Imorgon smäller det!

 
Wiii! Imorgon gifter vi oss! Känns overkligt men riktigt kul! Vi kämpar för fullt för att få den stora stora ladan mysig, om vi lyckas? Apselut! Min lillasyrra har bakat bröllopstårtor i dagarna två medan våra små vildingar springer runt hennes fötter då de alla tre hänger i mitt barndomshem med mamma de här dagarna.
 
Åh, vad jag vill visa bilder, men det får helt enkelt vänta då jag ju inte vill avslöja för mycket... Men åh, vad jag vill. Två dagars slit med gelenaglarna på, om jag varit rädd om dom ska gå av. Tro mig... För ja, naglarna är gjorda, ögonfransarna är låånga och musklerna värker av att ha släpat på 100-åriga kyrkbänkar (vet dock inte riktiga åldern. Men gamla o vackra är dom). Bord,  stolar och bohaget i stort är iordningställt och fint blir det.  
 
För imorgon står jag brud tillsammans med min brudgum och våra vackra små brudnäbbar medan regnet visst ska ösa ner och åskan dundra utanför. Mäktigt!
 
Årets fest ju!
 

midsommarafton...

...började med sovmorgon till halv tio för min del för att sedan duka upp en jordgubbsfrulle på altanen tillsammans med min lilla hjälpreda minsann. Om än en högljudd frukost då lillstjärnan lagt till en hög tonart som röstläge, och en klättrig en då våra barn har många myror i brallan... 
Tack svärmor för jordgubbar vid dörren på midsommarmorgonen!
 
Sedan var det lite flät-/och locktångsgöra, måla naglar, välja kläder och packa. Midsommarklänningen i strlk 92 blev liggande då våran 2,5- åring gjorde klart för oss att hon skulle ha sin svarta "kattklänning" och sina rödglittriga "strumpebyssor" och inget annat. En stund senare sov hon i vagnen , med kattklänning och sina juliga strumpbyxor på. Jag tog en promenad ner till midsommarfirandet med henne i vagnen, hon vaknade lagom till att vi var framme med orden "Jag hör nåt. Musik. Underbart!" Där var midsommarfirandet igång.
Jag hade tänkt att göra midsommarkransar innan vi träffades allihopa men det gick inte för sig. "Men mamma det gör vi ju alltid tillsammans med L och M!". Traditioner, det är fint det.
 
En skön midsommar minsann. En midsommar där vi struntade i att åka till det stora firandet, istället gjorde vi vår egna lilla stång som vi dansade runt. En midsommar där barnen lekte ganska så bekymmersfritt. En midsommar där vi kunde sitta och prata, diskutera viktiga ämnen och skratta högt, grilla och zippa på en cider i kvällsolen för att sedan gå hem i en KALL midsommarnatt. 
Jag kan inte sluta att förundras över hur många barn vi har tillsammans... 
 
Idag blir det lite bröllopsfix, och funderingar över hur vi löser det om det fortsätter att vara såhär kallt. Inget trevligt med logbröllop då ju! Men samtidigt så håller sig kanske midsommarblommorna en vecka till om det inte är så varmt? Men lagom till helgen vill vi ha värme och sol! Danne jobbar sin sista natt innan han går på semester och jag och tjejerna lär ju gå och lägga oss tidigt... 

Kloka Malva

"Mamma, kan vi inte äta mellanmål i lekparken?"
"Vi ska ju ha fil och jordgubbar,  det är mysigare att äta på altanen. Jag vill ju mysa med er en liten stund! " 
"Men vi har ju ett helt sommarlov att mysa på ju!" och så tittar hon med retliga och glada ögon på mig.
 
 
"Jag ska få världens bästa fröken!" 
"Nä, det går ju inte, jag är världens bästa fröken ju" skojar jag.
"Nä, inte till mig,  du är min MAMMA!" skrattar hon kärleksfullt.