Kalasdag

Det blev en fullspäckad dag igår som inte slutade förrens vid 23 när vi kom hem från taccomiddagen hos ett par goda vänner! Och födelsedagsbarnet var även hon uppe till 23- det vet jag inte när hon var sist då hon brukar slockna SENAST 21.30!! Men hon var väl så uppe i varv när gästerna från kalaset gått och vi berättade att vi skulle träffa Bova, Meja och Beja, så att hon gick vidare av ren kalasenergi;) Så jag hoppas att hon sover vidare en bra stund lilla skruttan, måste va alldeles slut!!! (ja, klockan är 09.04 vintertid och hon sover fortfarande;) )

Igår alltså, hade hon första virtuella kafferepet med sin farmor och farfar! Hon hällde upp kaffe i den lilla koppen så nära skärmen som möjligt, farfar han tog emot koppen som han hade hämtat på andra sidan skärmen;) Hon bjöd på sina kakor och la i socker i kopparna- haha alldeles underbart:) Sedan kom Simon och Cornelia lite tidigare än dom andra gästerna vilket var kanon då dom kunde leka lite med födelsedagsbarnet när vi dukade och fixade salladen till pajen. Och sedan droppade dom alltså in en efter en tills det blev full rulle här på kusinerna;) Bobbycaren slirade, hästen fick rida som aldrig förr, jagalek runt, runt, runt och så blev det lite ordinarie fight mellan lillstrumpan och kusin Dinah- det är ju dom två som är "små" så dom vill alltid ha samma grejer och bryter lika högljutt ihop om dom förlorar kampen... Det är inte alltid så lätt att lära sig livets spelregler;)


Öppnar paket med farmor och farfar!


Bjuder på chokladboll


och serverar mer kaffe;)

            
     Förbereder kalaset, blåser ballonger och bakar tårta:) Självklart med djurmotiv till våran lilla tjej!


Öppnar mormor och morfars paket!


Malva och lillkusinen försöker att rida båda två på hästen;)

                           
                               Lillhjärtat fick äran att "båscha" två gånger för att få en bra bild;)

 
Nästan hela kalasgänget!

            
                                                             Full fart på kusingänget!


Efter några timmar lägger sig ruset och dom börjar att koppla av lite, precis innan slutet...


Men det blev ett mycket trevligt kalas som slutade med att vi fick be gästerna dra sig hemåt då vi alltså skulle vidare- det kändes inte så bra och jag vet inte hur vi tänkte när vi tackade ja till att fortsätta kvällen på annat håll... för  vi kunde ju ana att det skulle bli stressigt och att lillstrumpan skulle vara trött... Men i vilket fall som helst så blev det ju en fortsatt trevlig kväll med mycket skratt och lite vin:) Det bästa med att gå bort efter eget kalas är att man får sätta sig på stolen och slappna av medans andra arbetar;) Så tack P och D för det:)

Idag så ska lillhjärtat få tid till att leka med alla sina nya fina grejer som hon fick igår:) Hon tyckte att det var kul att alla sjöng för henne, för hon ville nämligen att vi skulle "hung mej! hung mej:)" Vårt älskade lilltroll♥


♥Malva på sin 1-årsdag♥
(tryck på bilden så blir den större)

 
♥Våran busunge på sin 2-årsdag♥

Idag är det ingen vanlig dag

För idag är det Malvas födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra! Vi hade slagit in paket, fixat välling, tänt ljus och blåst ballonger för våran lilla 2-åring:) Men hon var minsann svårväckt vårt lilla hjärta- men när hon såg paketen (som hon hade varit med och slagit in igårkväll;)) så vaknade hon glatt till liv minsann;)

                                                               Malvas frukostbricka:)                                                                 fick henne inte att vakna...Men att slita upp paket väcker väl vem som helst;)


                              
                                                     Åhh!! Diiin!!!! Javisst är pärlorna fina:)


                                                               Paketöppning på löpande band:) 


                                                                   Nenne bland ballongerna;)
                                                       innan det var dax att leka med verktygslådan!


Och strax vankas det möte med farmor oc farfar på skypen, paketen lämnades här innan dom åkte  hem, men i dagens verklighet kan dom ju vara med när hon öppnar dom iallafall:) Och sedan vankas det tårttillverkning och matlagning tills mormor, morfar, morbror Simon, Cornelia, farbror Martin, Carin, Victor, Jacob, farbror Roland, Léon, Isaac och Dinah kommer i eftermiddag!! En fin dax till finaste lillhjärtat helt enkelt!!!

STORT GRATTIS TILL DIG VÅRAT LILLHJÄRTA!!!


Sentimental inför den STORA dagen imorgon

Imorgon är det två årsedan jag vaknade till och från natten igenom, ont i magen och hela nedre regionen hade jag och jag fick springa på toaletten pga vattenläkage och med tanken att "visst fanken måste det va vatten oavsett vad läkarna säger?!" Och jag säger bara: visst fanken var det det;) 

Och när klockan var halvfem så förstod jag på riktigt vad som var på gång att hända- vi skulle få våran lilla tjej i våra armar - och det ganska snart:) Danne väcktes några timmar därefter när jag hade läst jp och duschat och rakat ena benet... för längre än så hann jag inte innan jag fick för ont för att orka göra mig fin;) Vi for i ilfart till förlossningen med mig liggande skrikandes i baksätet... bb-väskan hade fått packas på några minuter av Danne för jag  trodde på fullaste allvar att hon skulle komma vilken sekund som helst... Men så var det ju inte;) Och dagen som följde var både den värsta och den bästa i mitt liv! För visst gjorde det förbaskat ont, och till råga på allt fick jag en inflammation som gjorde att jag låg i hög feber och baddades med kalla blöta handukar i ansiktet av Danne, lustgasen blev min bästa vän och rösten min värsta- för den tappade jag visst bort där inne;) Jag var öppen 4 cm när jag kom in 08.30 och tre timmar senare var jag fullt öppen och redo att föda sa dom till mig, snart sa dom. Snart. Snart! Det där snart blev en "evighet" i min värld och till slut orkade jag inte mer så då kom den räddande sugklockan in och med hjälp av den så kom hon när klockan närmade sig halv tre . Våran älskade vackra lilla dotter! Så perfekt hon va´! Tårarna slutade inte att rinna på mig- jag var så stolt! Så förbannat lycklig över henne!!! Jag ville skrika ut över hela världen att hon, världens finaste unge hade fötts till denna jord. Och hon var våran:) Jag kunde inte sluta att titta på henne! Jag fick sömntablett när vi kom upp till bb så att jag skulle kunna sova lite- men icke! Tro inte att jag somnade ifrån min lilla tjej som låg och kikade på oss där i mörkret:)

                          
                                              ♥Alldeles ny hos oss♥

              
                                    Kikar på sina päron första natten;)

                            
                             5 ml mjölk till att börja med!

Därefter följde 6 dagar på bb med skedmatning, hormontårar, glädjetårar, oro och kärlek! Skedmatning för att hon inte orkade äta, hormontårar och glädjetårar, ja, det har väl alla;) Och oro för att våran lilla skrutta bara gick ner i vikt... Men tillslut fick vi packa ner henne i bilbarnstolen och åka hem! Och där fortsatte kängurumetod tillsammans med överbeskyddande för att vårat lilla decemberbarn blev ett oktoberbarn- Men tillslut så, så började hon att växa. Vårat älskade lilltroll! Som imorgon fyller hela två år♥ Tå, som hon säger, samtidigt som hon visar två små tjocka pekfingrar:) Vi älskar dig våran Malva!!!