Couscous smothie a la´ Signe

Hallonbusken har ger oss äntligen bär för iår! Supersent på grund av den svala sommaren, men nu så!
 
Jag har någon gång köpt den där smothien, Ella´s kitchen, perfekt mellanmål, men desvärre ett överpris som heter duga! Så sagt och tänkt gjorde jag nu en egen mellanmålssmothie, "couscous smothie" till lillhönan.
 
 
Så här gör du:
 
◊ 2 bananer
◊ 2 äpplen
◊ 2 dl hallon
◊ 4 msk turkisk yoghurt
 
→ mixa med mixerstav
 
◊ 2 dl ekologisk couscous som rörs ner i smothien!
 
 
Det blev i slutändan sex stycken mellanmål (små burkar)! Couscousen kan ju bytas ut med ris eller något annat (eller tas bort), eller mixa ifall man vill ha en helt slät smothie.

Längtan och projekt sova, del 3

Igårkväll längtade jag så urbota mycket efter min Malva! Hon har ju sovit hos mina föräldrar sedan i lördags, men vi har ju träffats alla dagar ända till kvällen- antingen har hon varit här eller så har vi varit där;) Och igår var vi tillsammans hela dagen, men ändå, när jag kom hem och hennes rum var tomt på kvällen fick jag sådan längtan så att jag nästan var på väg för att hämta hem henne♥
 
(Stackars alla varannveckaföräldrar!!! Vet inte hur jag skulle överleva att vara ifrån henne halva hennes liv:( Tur att vi är en hel familj vi som får möjlighet att natta våra barn alla kvällar♥)
 
Och när jag sedan skulle gå och lägga mig utan Signe eller Danne med så kändes det så tomt... Kvällen innan var jag så förbaskat trött så det var bara en sådan LYX att få krypa ner i sängen alldeles själv, läsa bok och sedan somna med vetskapen att natten bara var min! En kväll kändes det så alltså;)
 
Malva kikar ut från tolfte våningen hos moster Becca, hon är väldigt
nogrann med att säga "När vi var hos Becca, på tolfte våningen, då..."
 
En kort rapport om hur Signeliten skötte sig inatt:
20.00 Somnade
21.30 Vaknade, men somnade om efter en liten stund
22.30 Vaknade när Danne skulle gå och lägga sig, drack 50 ml välling
02.52 Vaknar på riktigt (bökat någon timma eller så tror pappan innan det) Dricker 30 ml välling
06.00 Vaknar (kanske vart vaken en halvtimme innan det tror pappan) Hämtas av mig för amning
06.15 Somnar om
08.40 Godmorgon/Gosmorgon!
 
Så, fine, en himla massa bök inatt, men åt egentligen väldigt lite mellan 20 - 06! Plus att hon hade 12,5 timmar natt!!! Hon som brukar ha nio timmar, på sin höjd! Så vi kämpar på, hennes aptit kom tillbaka igår så nu matas det in en massa mat under dagen:)
 
Morgonmys med finaste bebisen!

projekt sova, del 2

Andra natten "sova- i-egen-säng-med-välling" gick bättre än första. Signe somnade vid 21.30. Hon tuttade på mig vid 20.30 efter att ha ratat vällingen, åt sedan lite macka efter att ha ratat gröten (inte alls ätit mycket under två veckor nu, hoppas hon mår bättre snart så att aptiten kommer tillbaka...). Pappa nattade sedan och sov sedan i sängen bredvid spjälsängen.
 
Enligt rapport av Danne såg natten ut såhär sedan:
Hon vaknade efter 45 minuter men somnade om ganska snabbt. Lite bök fram och tillbaka men sov till största delen och vaknade för lite påfyllning vid 02.30- blev 1 dl välling den här natten. Lite bök för att sedan komma till ro men somnade i egen spjälsäng efter ett försök att komma till ro bredvid pappa. Men det var nog för varmt så det gick bättre i hennes säng! Sov sedan till 05.
 
Där hämtade jag henne till mig då mina bröst höll på att krevera av ondhet, jag hade tömt lite själv under natten - inte vana vid att inte bjussa på lite gos till lilltjejen under så många timmar, och vaknat såfort jag vred på mig av "knöliga" tuttar de senaste tre timmarna... Men det blev bättre när Signe åt och mös på där vid 05 och somnade sedan om! Hon är i regel vaken mellan fem och sex, men alltså inte idag:) Jag la henne bredvid mig men hon kröp snabbt upp och placerade sig på min mage;) Men sedan kunde jag lägga ner henne efter en stund och sedan sov vi vidare till strax efter åtta!
 
Så, det är ju ändå lite bättre minsann sedan natt 1. Matuppehåll mellan 20.30- 02.30 och sov till största delen i egen säng, tätt ihop med pappa, men med lite spjälor emellan♥ Spännande att se hur det blir inatt, pappa kör på då han inte har några mjölkiga bröst att locka med;) Och mamma får sova ut- wunderbar!
 
 
När Signe vaknar nu så ska vi ner till Malva, mamma/mormor, pappa/morfar och min moster och lillkusin som är där för lite playdate/fika, mysigt!