Vi tycker olika

Klockan är strax efter 06 och det är jag och två morgonpigga filurer. Den ena hon sov bort sin feber igår strax efter lunch och den andra han har bulldoggkinder och hängtuttar. S sover som vanligt bara några yttepyttetimmar för att sedan vara i full gång. Hon var likadan som bebis. Några 20- minutrare under dagen för att sedan ta åtta timmar natt. Nu är det nio timmar natt som gäller.  
 
Jippi hurray.
 
Bulldogkinderna han skulle sova med sin pappa då mamman ju känner sig äckeltrött hela tiden. Men efter att ha försökt att hitta mig stup i kvarten blev han vansinning, så jag hämtade in honom till mig ändå... Han blev tyst och låg och klappade och gosade in sig hos mig någon timme. Jag tog då för givet, hur jag nu kunde göra det då det aldrig hänt innan, att han skulle sova en timme längre. Men nä. 06.15 kom S och berättade att hon var törstig och då tyckte även lilleman att det var bra att vakna! Igen. 
 
 

Lajf gos on bland brädor och halstabletter

Allt snurrar på i snabb takt här. Dannes lediga vecka är återigen här och vi lägger golv. Igen. Samma golv. Jag har legat på om att bygga vägg; har vi allt hemma? Jag tänker si jag tänker så, ska vi ha panel eller tapet? Vi måste tänka på detta om det blir så eller detta om det blir si. Danne hade tankarna på annat håll; på nya tjänsten och på det nylagda golvet. Det som knarrade så in i bängen. Vi måste göra om. Ridå.
 
Igår tog det fart, drygt 80 brädor upp och 1500 spikar som skulle dras ut. Idag har jag blåsor och blåmärken i händerna. Dannes mamma kom och sysselsatte små barn. Små barn med feber och ont i halsen. Samtidigt som jag drog spik så ordnades det att små magar blev mätta, att halstabletter och alvedon inhandlades, att ett simskolehår blev tvättat och att samma barn kom till scouterna där dom hade minikockarna som tema, att mellan tillslut fick baka sina chokladbollar med strössel och kokos, att liten hölls vaken så att natten skulle bli lite bättre. Och spikar drogs ut. Och brädor numrerades. 
 
 
Idag är det min tur med huvudvärk. Mellan har fortfarande feber, stora är i skolan. Imorgon är det studiedag och vi skulle åka till universeum...
 
Golvet ska återigen läggas. Med långa skruvar.

solskuggor och godis

 
Fredagsbuketten står nu på köksbordet, likaså godisskålen. Reklamhögarna ligger bredvid och fönstrerna är som tur är ganska så regniga så att vi slipper se alla små handavtryck. Musiken har gått varm hela dagen vilket jag älskar när den gör! Det är alltså fredag igen.
 
Dagen har bjussat på lugnt hemmatempo- med helt nöjda barn. Vi har legat i solskuggor på golvet, sett på film och ätit korv och snabbmakaroner till lunch. Veckan har bjussat på både IKEA-besök och storhandling, mat på Pinchos och Bridget Jones baby med fina vänner och så har Signe börjat på dans med tio andra 4-5 åringar. Hon rörde inte en min där vi tillsammans studsade runt med de små barnen, men det var SÅÅÅ ROLIGT enligt henne så hon vill fortsätta! Och Bridget Jones, en sådan skrattfest, så himla härligt!
 
Abbes tand är äntligen igenom och han är dreggelfri och nöjd igen. Nu håller jag tummarna för att de återstående 17 inte ska ge honom sådana besvär. Han satte en äppelbit i halsen förra veckan, jag panikagerade genom att stoppa ner mitt finger i halsen för att fiska upp den, det fick jag men jag råkade även riva honom i halsen med en nagel så att det kom lite blod när jag tröstade honom (och mig själv då jag blev fruktansvärt rädd och darrig över hela situationen!), men jag tror att han har haft ont i halsen efter det då han helst inte ätit förens idag... Men Abbe, så himla rolig och skön liten bebis vi har att göra med, så jäkla go´!
 
Inatt är vi ett barn kort då Malva ville sova över hos mormor, sova länge och mysa i sängen. Deras grej liksom. Signe är nöjd bara vi köpte lite godis och så har hon har blivit lovad att sova där nästa helg! Men nu blir det kycklingenchilladas innan jag somnar tiiidigt ikväll!