fredagkväll

Taccos, pepsimax och två små prinsessklädda barn. Blivande maken har åkt till sitt jobb för en natt där, själv ligger jag raklång i soffan efter en vecka med jobb, förkyldning och en fruktansvärd pms-trötthet. Men med alvedon och förträngning (funkade väl sisådär bra) så klarade jag det. Men som sagt, det är fredagkväll och jag har två lediga dagar framför mig med tjejerna. Ska bli såå skönt!
 
För att maten ska hamna på bordet så smärtfritt som möjligt en fredag-eftermiddag så gäller det att sysselsätta dom. Och framför allt för att Danne skulle få sova utan att bli störd av skriket som blir när syskonbråken drar igång om man låter dom härja fritt... Men bra gick det. Väldigt bra till och med. 
  Hjälpredorna skär gurka och häller upp majs tillsammans.
 
Oj då, där föll Malva just i fotosessionen... Dock ingen ovanlig syn;)
 
Systramys med film på paddan när mamma städar köket.
 
Men nu gäller det, dryga timmen kvar innan Ninnie får somna, så bäst att skölja upp badet så att hon orkar en stund till. Fredagkvällen för mig alltså. Tur att dom har varandra så att dom kan leka tillsammans. Och är det fredag får Malva vara vaken lite längre. Tur för  mig då jag kan lägga dom samtidigt. Kanske. Det är sådant man aldrig vet hur det slutar. Men hoppas ni har en fin fredagkväll ni med!
 

dessa kvällar

Under tiden som jag plockar i diskmaskinen så störtar ett stycke två-åring in i väggen då hon snubblar på mattan, självklart gör det jätteont och hon behöver kramar, pussar och tröst. Samtidigt så har jag ett stycke fem-åring som vrålar argt att "ingen förstår mig!!" då jag för sjunde gången säger åt henne att gå och lägga sig. I princip behöver jag bli osams med henne varje kväll för att hon tillslut ska somna. Alldeles försent. Och det känns tråkigt att bli osams med henne när jag sedan inte får träffa henne förrän sent dagen därpå, så denna veckan har jag låtit henne vara uppe efter dom första misslyckade försöken av nattning. Hur det blir då? Jo, mörka ringar under ögonen och en liten tjej som är otroligt känslig och gråter för minsta lilla.  Hon behöver sova mycket. Mycket mer än lillasyster som både somnar efter henne, är vaken på natten (nytt fenomen för i år) och vaknar innan henne... 
 
Men ikväll gjorde vi en upptäckt, apropå något helt annat, att göra bubbel i bubbelbadkaret. Schampo och strålar, vilket kompakt och härligt skum det blev. Det skummade så mycket så att det "bubblade över"! 
 
Imorgon är det fredag, ska bli så skönt när klockan slår två och jag kan gå och hämta tjejerna på förskolan. Jag tycker att det är kul på jobbet, veckorna går ursnabbt men med trötta ögon längtar jag efter helg. Glömde jag att säga att jag gjorde springrekord igår? Visst folk verkar springa mil efter mil, men för mig var 7,6 km en stor bragd ska ni veta!

skiftbyte

Årets första vårdag?! Javisst, solen skiner, fåglarna kvittrar och allt sådant därn't ni vet. Vi hänger i soffan jag och tjejerna efter en dag på jobbet respektive förskolan. Det där att jobba olika skift är inte så dumt ändå, jag kom hem till ett städat hem så det var bara att duka upp lite mellis utan ett endaste röj innan. Skönt! Strax ska Malvie till kören, som i vanliga fall känns som att det är sent på kvällen. Tänk vad lite ljus gör med sinnet. Hoppas D-vitaminerna ger mig ytterliggare en skjuts med energinivån!