fördriva tiden på marknad.

 
Helgmornar. Hur mysigt? Frukost i soffan med barnen, Danne jobbar sin andra helg nu så sedan är han ledig en vecka. Vi andra har knappt två veckor kvar till sommarlov. Men just nu är det tända ljus och regnsmatter minsann. Om en stund ska vi måla kalas-/ och marknadsnaglar innan Malva ska lämnas på kalas på Leos lekland och jag, Signe och mamma tar några timmar på Jönköpings marknad under tiden. Hoppas på att hitta sommarlovsavslutnings-klänningar till oss?! Malvas första och jag missar den, säkert bara första av många, men jag fokuserar på att jag har hela lovet med henne och hon är ju inte mindre nöjd för det då hennes Pappa och lillasyster kommer och tittar! Men som sagt, jag har sju jobbdagar kvar innan sju veckors semester. Nu är det bara sommaren som ska intåga också sedan är det klappat och klart!

Ur barnamun


Signe har somnat i soffan, jag ligger nerbäddad bredvid, Malva tänder ljus och hämtar chips. Det är esc på gång!
 
- Åh, mamma, jag måste upp och dansa!
- Det kommer att vara musik nu i många timmar.
- Då bestämmer vi att ingen väcker mig imorgon för jag tror det kommer att bli en sen kväll det här!
 Ordnar myset

Mellan danserna så skrevs det brev och gjordes eget kuvert till mormor och morfar som firar bröllopsdag idag

Jadå det blev det. Tillslut somnade vi båda två i sängen, innan omröstningen dock. Signe hon vaknade pigg och glad strax innan sex, Efter välling och morgongos så kom hon på att hon ville ut och leka.
 
- Jag tar den här vägen mamma!
- Genom fönstret?
- Ja, det går snabbaste då!
 
På väg ut för lite lek

Så nu sitter hon därute, på altanen, iklädd nattlinne, tjockstrumpor och kofta och leker med pippi-huset och sin Novali-docka. Dom åker bil till sin kompis i Göteborg. Själv får jag nog passa på att planera upp morgondagen, känner på mig att jag kommer däcka tidigt ikväll nämligen!
 
 För egen del, en snabb sminkning för att luras till vakenhet och sedan lite kaffe!
 
 
P.S.
Signe har "slutat" med napp. Nästan. Hon har den när hon sover och en stund på kvällen och morgonen.
                                                                                                                                                 D.S.
 
 

Slutar med napp. Eller åtminstone de vakna timmarna.

I lördags låg jag och frossade under dubbla täcken och tänd braskamin.  Barnen svettades ihjäl och luftade sig på trappen. Sedan byggdes det ett mysigt litet bo över mig. En koja av paraply var det visst. Plötsligt så råkade paraplyet putta ner min tallrik med müsli och mjölk som jag ställt i fönsterkarmen. Allt rann fint ner på soffan, väggen och golvet. Danne har jobbat heela helgen så igår orkade jag ta bort det... Imorse stod jag redo att gå till jobbet, väskan packad och håret fixat. Men känner hur svetten rinner på hela mig. Feber Welcome back. Sitter nu i soffan, femte dagen i rad och känner mig rastlös i min värme. Hade sett fram emot att gå till jobbet, var där en sväng igårkväll för utvecklingssamtal. Dom skjuts ju fram nu och kommer säkert hålla på ända till sommarlovet... Men det gör ju egentligen ingenting. 
 
 
Signe håller på att sluta med napp. Hon skickade iväg dom i torsdags kväll till sin kusin Walter och till Malvas kompis hund. Sedan ångrade hon sig. Hon är ju ett riktigt napp-barn som helst haft nappen i munnen dygnets alla timmar... Så, ja, tillslut hittade hon en napp som hon tröstade sig med innan hon somnade. Nu är överenskommelsen att hon har den på morgonen och kvällen sedan stoppar hon ner den i en ask som vi gjort fin inuti med bomull och rosaprickigt tyg. Men visst får vi höra många gånger varje dag att hon vill ha sin tutte. För hon har ju ångrat sig. Men det går över förväntan då jag hade trott att hon skulle ha den tills hon blev 4-5... Hon har lite dubbla känslor inför detta, för först berättar hon drömskt om när hon ska berätta på förkskolan att hon har slutat med napp (!) för att i andra sekunden säga att hon ska sluta när hon är lika gammal som mig. Sisådär 32.