fyra olika önskningar och så blev det lite kaos

Chokladbollstillverkning, räkafton, kvällsmat i trollskogen och så min önskan under många dagar; att slå sig ner i vitsippshavet med familjen. Det var ju bara den lilla detaljen att klockan var lite för mycket för att dra igång detta på ett fridfullt sätt. Men det gjorde jag. Danne klippte gräset när tjejerna fick göra chokladbollar. Om dom hade suttit fint på sina stolar hade det gått smidigare, men nä. Uppe på bordet, äta ur havrepaketen, välta vattenglas och bråka lite med varandra om vem som ska hälla i vad. Om jag var tvungen att skala räkor samtidigt som jag styrde baket?  Självklart. När Danne kom in från trädgårdsgörat till ett kök i kaos, tre trötta brudar, chokladkaos, räkkaos och chiabatta som ska in i ugnen blev han lagom irriterad när jag deklarerar våran plan om pickninck-kvällsmat i Trollskogen. Här efter ökar kaoset lite till när picknick-korgen ska packas och salladen göras, Signe ska kissa vilket hon inte vill så hon brister ut i värsta argskriket som aldrig tar slut samtidigt som Malva tjurar över att tjocktröjan måste på. Det är ju sommar tycker hon med svullna röda ögon av nyutbruten pollenallergi. Signe fortsätter att argtjuta när hon inte får ha sin tunna finklänning på sig, men när klockan närmade sig åtta var vi iväg med påklädda barn, picknick-korg i högsta hugg, filt och så vi själva, två sömnbristiga föräldrar.  
 
Men det är sedan det händer. Det där att ha barn. Helt plötsligt sitter vi i vitsippshavet och skrattar över två tokiga ungar. Signe förvandlas till en tiger och Malva är stolt över sina fina chokladbollar. Danne försöker få dom till att lyssna på fågelsången men får ge upp tystnaden för två höga och gälla flickröster som befinner sig i Trollskogen en sen tisdagkväll. Carpe diem eller vad ska man säga?!
 
"Ja se öga. Näsa. Kokodil!" ropar Signe exalterat!
 
 

fredagsmys

Varje fredag spelar jag lite reklamsång i klassen. OLW's fredagsmys. För det är ju fredag! Jag som trott att det är tisdag... Skyller på att veckan är ovanlig, ledig måndag och onsdag och jobba på lördagen. Upp och ner. Men fredag, jag ligger och solar på altanen. Vill ha bruna ben men det lär ju dröja. Malva ska med sin kompis till skolan imorgon, hon har den läraren nu som Malva ska ha efter sommaren, så hon får hänga med dom på skolans öppna hus. Jag själv har ett stort gäng som ska gå catwalk, musik och tuffa kläder. Signe får vara hos mamma en stund innan denna också ska iväg och jobba, då lämnas hon av hos mig på skolan. Danne jobbar helg så lite pusslande fick det bli helt enkelt! 
 

vi har bokat bröllopsresa

 
Det fick bli en honeymoon till Barcelona! Barnen ska vara hos mina föräldrar så bara det blir ju oerhört annorlunda! Vi har inte tagit reda på så mycket om denna plats (men det ska det bli ändring på!) mest bara insett att om vi ska åka mitt på högsommaren så var det inte så många alternativ då det kan bli vansinnigt varmt i t ex Rom eller Paris. För ja, Rom har kollats upp då det verkar supermysigt, men Barcelona blir bra då det finns både stad, kultur och hav alldeles inpå knuten! 
 
Jag har inte vart ifrån barnen mer än någon enstaka natt och Malva är 5,5 år. Men jag tror att det kommer att funka, men visst jag får lite magkänningar redan nu när jag tänker på att vi ska vara ifrån dom i fem dagar... Men tänk att kunna sitta ute sent på en uteservering, vakna till i lugn takt och bara få vara, läsa bok på stranden och strosa runt i stan och allt detta utan en massa planering och framförhållning- i Barcelona dessutom! Lyxliv för småbarnsföräldrar!