måndagsmys

Kommer inflåsandes på cykeln när klockan närmar sig halv sex. Inte mycket kvar av dagen då alls. Jag har inte många "sena" dagar egentligen. Kanske två. Men varje gång jag kommer hem vid den tiden så är jag så tacksam för att inte livet är så varje dag. Och jag har ju lyxen att min familj oftast redan är hemma då. Sedan är det lite tråkigt och kämpigt med Dannes jobbhelger, men jag förstår nog att det andra är kämpigare med småbarn så jag klagar ytterst sällan över mitt liv. Men när Signe inte träffat mig på hela dagen blir hon galet mammig och sitter liksom ihop med mig. Så vi myser mest i soffan ikväll, medan Danne försöker borra i kakelväggen i tvättstugan. Så snart får vi domen över om/hur våran tvättanordning kommer att fungera... Och sedan ska jag kämpa på med min och mannens challenge med situps, plankan och squats fram till midsommar!
 
 

Plötsligt slog det mig!

Alltså, det där när man googlat 6-årskris och letat förklaring på sin förstföddes beteende under veckan. Pustat och stönat över känslan att vårt ganska så lätta två-barnsliv kanske tar sig en vändning nu med ett stycke 3 - åring och den andra i en ny krisera? Men så efter ett jättebråk och indraget fredagsgodis, arga små knytnävar, tårar som sprutar, fötter som stampar, hulkningar och höga ord om hur elak jag är som mamma. Kramar och vaggningar, prat och skrivna lappar om vad en familj hjälps åt med- om  att man ska lyssna på sina föräldrar,  sitta still när man äter mat, ta av sig skorna i hallen. Ja, och att tugga och svälja maten istället för att idissla. .. (hon kommer att hata lappar i punktform när hon är stor)! Vi hade blivit sams, handlat godis *hmpf hmpf* (och kokt korv från Ica till kvällsmat. När andra handlade lite extrafin fredagsmat då fick mina varsin varm korv). Då helt plötsligt, när vi borstade tänderna, så förstår jag orsaken till alla bråk. Hennes ögon är svullna, hon sover jättemycket, hon trilskas och gråter för allt- det var nämligen preciis likadant förra året i april. Hur kunde jag glömma att barnet är pollenallergiskt?? Nu blir det säkert bättre? Håller tummarna för att det är så, för dom dära kriserna är minsann tuffa för hela familjen! 
 
Ett stycke vackert litet barn i Thailand. Fotosession på stranden men tårarna hade sprutat över något annat just då. Lilla, älskade vän♥
 

Men med allergitabletter i kroppen så har det lugnat sig. Igår var vi i stan för att köpa skor till henne (i onsdags ville tjejerna vara hemma och leka i stället). Rosa perioden är över så det blev ett par turkosa gympaskor och ett par zebrarandiga tygskor, valda helt själv och hon är så nöjd! Särkilt över zebradojorna som har skosnören! Så nu är det bara till att träna på att knyta skorna. Hon valde även en klänning från h&m i svart med små tigrar på, medan lillasyster valde en svart med prästkragar i två storlekar större än vad hon har för att hon alltid vill ha långklänning... Efter en ganska så stressig sista timma så slog vi in paket i bagage-luckan till mina småkusiner som fyllde 9 och 11 i torsdags. Välplanerad som jag har blivit hade jag även fått köpa presentpapper, sax och tejp. Funderar också på om man kan sätta i en födelsedagsannons såhär tre månader senare för att fira Signe 3 år? Och kanske en bröllopsbild från i somras att vi gift oss med? Vad hände med mig liskom?!

prickar, utbrott och stora fötter

Myggbett eller vattkoppor? Jag var säker på det andra i måndags men hon har fortfarande inte fått några fler än de två på kinden, så nä. Det är nog inte det. I måndags vabbade jag efter en urkass natt med en ledsen liten flicka, men med en helpigg och glad tjej dagen efter, som förblev prickfri, fick det bli förskola, jobb och fritis dagen efter.
 
Harmonisk hämtning i måndags 
 
Cykelfärden hem på eftermiddagen var dock inte helkul. Malva var supertrött och hungrig och bjöd på en skrikfest utan dess like där hon cyklade på sin stora cykel bredvid mig, sedan bodde hon i sin koja under sängen resten av eftermiddagen för att sedan sova i tretton timmar efter att hon klämt fyra mackor på kvällen!
 
Fokus under tisdagens cykelfärd. Folk måste funderat på att ringa min vän på soc när mitt stora barn skrek "Stanna!!! Cykla inte ifrån mig!!!!" storgråtandes,  ursäkta totalt vansinnig, när jag efter några försök att få henne lugn cyklade på lite snabbare för att vila mina öron....
 
Hon blev alltså ledig idag. Min skolhjärna tycker egentligen inte om att ha henne hemma när hon inte är sjuk, men mitt mammahjärta känner annorlunda. Och vad gör det om två år att hon var hemma några onsdagar emellanåt i förskoleklass? Eller.... 
 
Ledig morgon. 
 
Jag hade tänkt picknick vid någon sjö idag. Med strålande sol och blå himmel och utlovade varma grader så lockar det väldans mycket. Men samtidigt behöver M vårskor då S visst kunde ta över en massa som storasyster haft. Signes skor. Herregud. Det är ju en historia i sig... Hon har haft galet stora fötter har vi trott. Snubblat fram i sina Pippi Långstrump- skor hela sitt liv... Tills vi fick hjälp sist vi behövde fylla på och det kom fram att jag mätt med fel sticka och lagt på centimeter till redan pålagda om man säger så! Så den där skon i strlk 27-28 som hon hade i vintras kunde hon gott och väl vifta på tårna i då hon nu har sisådär 25 istället. Skämskudde delux- Stackar lilla barn! Men alltså. Picknick eller stan? Det är frågan! 
 
Eller picknick i stan. På Vätterstranden eller piren? Bild från påsklovet då vi fick en extra semestervecka då vi var lediga hela familjen. 
 
Men nu leker dom för fullt tillsammans, så jag ska nog fixa lite frukost på altanen innan det blir varken den ena eller det andra!
 
 
Kommer ut till "leken", blandningar där lillasyster får vara provsmakaren... "Det är väldigt starkt" säger hon och spottar och fräser efter blandningen med svartpeppar, mjöl, havregryn, lakritssås och strössel...