Four island tour

What a beutiful day! Snorkling med vyn akvariefiskar, turkost hav och blå himmel! Ja, som ni förstår blev kontentan, trots spf 50, en kräftröd rygg och tokrött face🌶🍅 
 
Vi lämnade över tre busar för att ta en dagstur med snorkling, grottor och lunch på vit strand med Simon och Marianne, upptäckte koh Kradan och Emerald cave tillsammans med ett gäng turistande thailändare, kineser och tyskar. 
 
Koh Kradan
 
 
 
 
 
 
Emerald Cave
Vi simmade 80 meter igenom en grotta, 20 meter av dom hade varit becksvarta utan ficklampa. Sedan kom vi ut på en liten strand och galet höga berg runtomkring! Alldeles tyst var det, stora svarta fjärilar stora som fåglar flaxade omkring därinne runt buskagen! Så coolt! 
 
 
 
Alltså vilket vatten! Och vilka stränder!!! Om man får klaga över något när man har det toppen, så gör vi faktsikt det över stranden här. Vi har bara 200 meter ner till havet, men där är det bara klippor så inte en chans att bara ta ett dopp där med barnen. Så för att komma till havet får vi packa ihop hela badväskan vilket inte var det vi hade tänkt oss. Men vi hittar säkert någon bra dagsrutin över att åka på utflykt till vita sandstränder framöver! Men då måste vi alltså ta tuk-tuken någon annanstans när vi egentligen har havet inpå knuten. 
 
När vi kom hem så pausade vi en timme innan vi gick ut och åt en avskedsmiddag för Simon och Marianne på Tex-Mex resturangen i närheten. Abbe sov så vi fick sitta still och äta allihopa tillsammans😉 Malva ville ha en solnedgångsbild till sin blogg så dom fick leka lite med solen efter maten. 
 
Jag beställde en gryta med röd curry, och om jag inte var röd innan så blev jag ännu rödare efter den🌶
 
 
Hej då S och M, ha det så bra i australien💕 
 
 
 
 

Koh Lanta!

Vi har landat, vi har badat och vi har ätit på mysiga resturanger. Vi har smörjat in barn i spf 50, fått massage och åkt tuk-tuk.  Vi har njutit av solnedgång, druckit Chang och fruktsmothies, ätit ananas i mängder och hittat tillbaka från jetlaggen. Och så har vi firat Signe som fyllde fem våran andra dag här!
Grattis lilla fina älskling❤
 
Vi har varit trötta, varma, svettiga och hungriga. Vi har haft konflikter med barnen, borstat hår under skrik och diskuterat huruvida vi måste äta på restaurang igen. Vi har plåstrat skrubbsår och tröstat barn som bryter ihop över diverse saker på grund av vakna timmar nattetid. 
 
Men vi har än en gång hittat Thailand.
 
För en vecka sedan satte vi oss i bilen hemma på vår gata för att påbörja en 23 timmar lång resa. Första anhalten vara Krabi där vi checkade in på hotell för två nätter. För att bara vara. Sova och bada. Sedan tog vi taxin vidare till koh lanta där vi hyrt huset till och med 1 mars.
Hej då kompis! Hej då kalla Sverige! 
 
Vår trio på Landvetter!
Och så på Bangkoks flygplats! 
 
Bus-Abbe laddar upp!
 
Nu byter vi mot det här, frukostar på terrassen efter ett dopp i poolen! Men barnen börjar längta efter kompisar... Igår kom det en granntjej hit och ville leka, så vi hoppas att dom kan klicka! 
 
Just nu har vi mina föräldrar och ena bror med sambo här, alltså inte hos oss men i  närheten. Så vi hänger med dom, käkar mat på stränderna kvällstid och passar på att bada vid deras pool. Själv tycker jag att havet ger mig mer lycka men barnen tycker att det "sticks" så dom diggar (tyvärr) poolen mer. Vi jagar Abbe varje kväll då han visat sig vara en upptäckare av rang. Han upptäcker liksom allt just nu. Och inget vett har han heller men dessvärre ett humör i hets som visar sig vid motgång... Men han har slutat att dra till våran lilla pool hela tiden utan nöjer sig med att dra runt på terrassen en del. Tjejerna badar helst hela tiden. Heeela tiden. Och om Abbe inte är på rymmar-humör så är han på bus och flirt och Kram-humör! 
Hela gänget samlat!

Redo att resa!

 
Dåså! Då var det nog färdigpackat och färdigstädat! En maskin tvätt som ska hängas upp bara, lilleman sover ute i vagnen och tjejerna kommer snart hit från farmor som haft dom nu när vi städat och fixat hela förmiddagen. 
 
Vid halvsju går planet från Göteborg till Frankfurt, sedan har vi dryga timmen där innan vi ska med nattflyget till Bangkok. Där har vi däremot tre timmar väntetid innan vi flyger till Krabi. Så ja, vi har några timmar restid framför oss kan vi ju konstatera! 
 
Tänk att resan vi planerat i nästan ett år är här nu!