Lite prat på g:)

Det har kommit två ord och en tvåordmening här idag och igår helt spontant: Gurka och skor och kissat där. Gurka kom när jag fixade lunch, sallad, hon fick syn på grönsakerna och kläcker ett litet underbart fint "goucka" och pekade i sin mun:) Sko har kommit två gånger, första gången när vi skulle klä på henne efter badet, det var bara skorna som fattades och då pekar hon på sin fot och sa ett lika fint "kocko", och andra gången kom ett par timmar senare när jag hade tagit av mig mina skor då hon kom med dom och sa "kockor", där la hon till och med på ett r för att det var två! Smart unge:) Och alldeles nyss så kom hon och visade mig och pekade på ett ställe på golvet och sa "tissat däj!" Och mycket riktigt, hon hade kissat där...;)

Annars kommunicerar hon genom teckenspråk och ljud, vi förstår henne för det mesta och hon förstår nästan allt vi säger med:) Hon har blivit expert på att visa vad hon vill! Som iförrgår när vi var inne ett par timmar på IKEA (ja, vi hann det efter beachen) så växlade hon mellan att sitta i vagnen eller gå/springa "bredvid" och när hon var trött i slutet så sätter hon sig i luften (om än lite vingligt då det är svårt att hitta balansen så;) ) och pekar på vagnen, man kan ju inte annat än förstå vad hon vill då;) När hon är hungrig så pekar hon på tungan och går till det stället som antingen vällingen, salta pinnar eller kexen/rån finns- för det är endast det hon blir sugen på... Ja, jag kan nog rabbla upp hur många tecken och visningar som helst, men jag tror att ni förstår vad jag menar;) Men i vilket fall som helst är det kul när det kommer lite ord alldeles spontant som idag:) Go girl!

                   
                         Busfian har tagit på sina trosor på huvudet;)

Lata baddagar på stranden

Vi har haft riktigt härliga dagar nu i sommarsverige! Ja, ja vi har rört oss i en radie av max 40 km, men ändå;) I söndags var det premiär för stranden för både mig och Lillstrumpan! Jag diggade mest att ligga på filten och bara slappa och bläddra i en tidning- trodde jag... Danne jobbade hela helgen så jag var där med mamma och pappa, vilket innebär att dom gärna passar, leker och beundrar henne, så tillfälle för slapp fanns det MEN det blev inte så mycket av det då jag hellre kollade in min Malva som mest diggade att busa i vattenbrynet och plocka kottar på stranden:) Hennes morfar lärde henne hur man häller vatten på våra fötter och "jagade" henne så att hon i ren uppspelthet kom och gömde sig under mig för att söka skydd;) Hon fullkomligt älskar att var där! Allt hon tycker om att göra finns på stranden: gräva, bada, plocka kottar/pinnar/smågrejer och hälla vatten mellan hinkar. Livets godheter är ganska så enkla när man är 1,5;) Plus att alla runtomkring henne finns på samma plats, barn som tjoar och det bjuds på fika! Kan livet bli bättre?? 

 

 

 

 

Om dagen efter började lite gnälligt, vilket inte är vidare vanligt här så vände det när vi frågade om hon ville åka och bada! Då sken hon upp som en sol och hon var glad hela vägen till stranden (fast det fick bli en annan beach den dagen) och då blev hon ännu gladare:D Hon knallade snabbt iväg till stranden och började ta av sig sina skor och kläder för att sedan gå raka vägen ner i vattnet, hela tiden med sin lilla hink i högsta hugg;)  Och så här har det fortsatt- ett glatt litet vattendjur som nu mera trivs allra bäst i vattenkanten liggandes på mage med ben och armar böjda uppåt- som en liten vågsurfare;)

Fuldans

http://fuldans.com/?v=gitactqub2 

Helkul ju:)


Förresten, det var hur lätt som helst att väcka lillstrumpan vid 9- glad som en lärka vilket har hållt i sig:)