Bloggtorka

Nu har det gått så långt så att jag saknar mina egna uppdateringar här inne i bubblan;) Innan har jag bloggat när Malva tittat på "pilm" men nu har jag mest suttit bredvid henne och kramats, vilat eller pysslat med annat än datorn, och sedan blir det ju inte lika mycket tv/film på sommaren heller!!!

Nu sitter jag rakt ut och stirrar- vad ska jag skriva??? Hjärnan har nog kopplat av lite för mycket under sommaren tror jag... Men idag har jag haft en kanondag iallafall, det kommer jag ju ihåg;) Jag var inne i stan och fikade med ett par barndomskompisar, Danne jobbade och Malva lekte med mormor och morfar! Så en förmiddag på stan och sedan iväg för en eftermiddag på stranden med Lillstrumpan:) Under fikan på stan kom vi in på hur skolgången var och då leddes det in på hur vi var som barn... båda två minns mig som väldigt bestämd, att jag i princip pekade med hela handen och att allt skulle vara på mitt sätt... Detta handlar om en 7-åring alltså- mig som 7-åring;) Hm, jag vet att jag var ganska så pojkflickig och tuff, men inte att andra till och med minns det... tur att jag blivit så vän som vuxen;) Och inte konstigt att jag har en så bestämd dotter (jag tänker mig henne som regissör i vuxen ålder, så som hon ger order om hur vi ska göra och vad vi ska säga;))!!! Jag får väl igen all envishet nu under 20 års tid framför mig;) Men tillbaka till badet, det var verkligen jättemysigt- helblå himmel och glad dotter, kan det bli bättre?! Vi simmade, busade och värmde oss på bryggan:) Hon sa till en liten kille vars pappa sa att han skulle sätta skorna på rätt fot så att han inte skulle snubbla på bryggan "din pappa säger faktiskt du ska byta skorna!" med bestämd ton;) Väl hemma blev det kvällsmat på altanen för att sen plocka blommor och gunga (Malvas önskemål). När jag kom ut från duschen vid åtta så sov hon i soffan framför sitt älskade Pingu;)

Imorgon är det augusti. Det går så fasligt snabbt!!! Hela sommaren har snart sprungit iväg! Och det är ju här som bubblan hade vart bra om den var uppdaterad lite oftare... För så här i efterhand undrar man ju vad man har gjort;) Men jag vet att vi har haft en mysig sommar med (lite) grill, bad, resande, bio, kvällsdopp, playdates, kvällsmatar på den turkosa prickiga vaxduken på altanen, altanbygge, solande (på tok för lite för min smak dock), film, bokläsande, bärplockande, saftkokande och slappande. För varvat ner har jag verkligen gjort!! Men imorgon ser jag fram emot en dag på stranden med min fina familj och med mysiga vänner:)

Altanbygget fortskrider


Nu är taket avkapat och trädäcket på plats:)

"Det är bara lite regndroppar mamma"

Vi har några tröttdagar här hemma efter nästan två veckor borta... Malva var, ett ord jag aldrig använt på henne här innan, odräglig för några dagar sedan! Hon gnällde och var arg på allt, hon hade mörka ringar under ögonen och kände sig arg sa hon! Mitt i all irritation för att hon gnällde och inte alls var rolig att umgås med så kände jag mycket "tycka synd om henne". Det var ju vårt fel att hon var alldeles utmattad, det var ju vi som hade dragit runt med henne på autobahn och alla ställen som vi ville se... Och mitt i allt detta köpte vi en ny säng till henne, som hon snällt ifrågasatte med frågan samtidigt som tårarna rann nedför kinderna "Bajföj ni pöpt ny säng till mig? Bajföj?" Hon ville helst ha sin gamla säng, och det kan man ju förstå, särskilt när man är outhärdligt trött!!! Men nu har vi haft två nätter med 14/13 timmars sömn och vi har våran glada och mysiga tjej tillbaka:) Igår var det konstant prat och glada miner, hon var med Danne och hämtade ved medan jag låg och slappade i sängen med huvudvärk- mamman är också trött efter semestern förstår ni, bara att jag kan hålla mina utbrott för mig själv;)

Idag har vi planerat grillfest med några vänner...Men jag väljer att kalla vädret så som Lillstrumpan förklarar det "det är baja lite jegndjoppaj mamma, kommer över sedan!" Men jag tvekar på att det går över idag;)


Väderguden Malva