På paus under tiden jag har strukturerat om tjejernas rum.

Ibland bara tar all skrivlust slut och man behöver pausa. Jag har njutit av att komma hem till ett tyst hem när jag lämnat på förskolan. Gjort frukost till mig själv och borrat ner mig i soffan med braskaminen tänd och Younger på tv'n. Sedan har jag stoppat ner mig själv i sängen för en podd för att därefter bara ha det helt tyst och stilla i två timmar. Det är sällan jag somnar, tyvärr, men det är   m i n a   timmar. Inget hushållsarbete görs, allt är fixat och klart inför mina ritualer i ensamhet, även om det alltid finns att göra så får det va'.
 
Jag behöver detta så mycket.
 
(Bara det att när man är hemma för det mesta är hemmet iordningplockat ganska snabbt- bara man håller en grundstruktur! Mer om den negativa kontentan om det i ett senare inlägg. Det där med kvinnofälla och curlande). 
 
Men idag är det Abbes lediga dag, men han njuter på samma sätt som mig, slöar framför datorn med lite vindruvor, ägg och rån. Vi får se hur länge det varar bara😉 
 
Annars har jag röjt båda tjejernas rum det sista, ett rum per söndag. Malvas blev lite mer storbarnsrum då jag röjde ut sminkdockor, utklädningskläder och sådant hon aldrig använder. Det blev ett mer "städat" intryck när lite grejer försvann (jag vet, allt är relativt, men har man inget extrarum så hamnar ALLA deras grejer i deras små rum och då är det mkt grejer...)
 
 Där ikeahyllan står nu hängde tidigare en trädgren som stång för alla utklädningskläder. 
 
Jag har målat om snickerierna på stugan från rosa till gult och så la vi in en madrass på golvet vid hennes "koja" så att det ska bli mysigare att hänga där med kompisarna när dom ser på film! 
 
Hyllan har röjts från leksaker som aldrig användes till förmån för böcker och pyssel! Och så kunde vi ha ikeahyllan till bänk för keyboarden,  så kan den användas lättare än när den var på vägghyllan och inte kunde vara inkopplad... 
 
Signes rum är inte riktigt klart då vi ska skruva ihop en säng (Malvas f.d säng som varit på vinden, bara att alla skruvar visst var puts väck🤔) och sätta upp hyllor på väggen istället. Hon har haft en stor gammal byrå full med alla leksaker, som jag egentligen älskar, men iom sängen får den inte plats längre. Trädkojan som hon haft som sovplats är nu hennes lekplats för dockhus och barbies och så får hon sova under - som ju var tanken från början när jag skissade upp hennes "trädkoja", att få bort stöket från golvet! 
 
En säng ska alltså vara där madrassen är! 
 
Och trådbackarna som vi nu använder innan hyllplanerna är inköpta ska bort och upp ska vägghyllan med alla grejer! 
 
Uppe i trädkojan blev det en mysig dockvrå. Och som handen i handsken passade Rustas hallbänk på bredden där alla dockkläder och barbietillbehör kan vara i lådorna, och bänken blev en perfekt lekyta!  
 
Vi passade även på att byta mattor för att rummen skulle ändras lite till! Så Signes gräsmatta flyttades in i Malvas rum och den rosa hamnade i Signes istället! 
 
Nu hoppas vi bara att den här mamman kan vara lite strängare med att all kompislek ska ske på deras rum- och inte vid köksbordet och tv:rummet som det är nu... 

Abbe-gos

Den här lillkorven var så trött igår morse, "bråkade" om allt och ville inte ha frukost/välling, ville mest ligga i soffan, höll sig för ögonen som om han hade ont i huvudet så han fick stanna hemma med mig. Idag tar vi en extra dag för att se att allt är bra med honom, så nu ligger han här och ser på Heidi på svt barn. Men idag är han sitt "vanliga" jag; busig, skrattig, och mer intensiv! 
 
❤❤❤
 
Han är så galet go' nu, han pratar ju fortfarande inte utan låter lite som mr Bean/Nicke. Han har så mycket att berätta och visa och han vet precis vad han vill, så han kör på med sin pantomin till kroppsspråk och sina Nicke-ljud, jag översätter och när jag prickar rätt så kör han upp händerna i en målgest och ett "yeahhh! " till svar😂 Han pussas och kramas (eh, ja, han testar även att slåss och att nypsas en hel del), leker jättemycket med sina bilar och traktorer, sin vattenbana älskar han också, den står uppställd i bastun så att han kan stå där och köra båtarna och bilarna när vi (läs jag) är på toaletten!  
 
Det här med kroppsspråk, när vi kom till hotellrummet i Göteborg så stod det en resesäng uppställd där och Danne sa lite skämtsamt till Abbe att "där ska du sova!" varpå Abbe reagerade med att tjura ihop och vägra ta av sig jackan och skorna. Efter en stund så tittar han på mig, (tänk er nu en man från sydligare breddgrader och ett språk ni inte förstår, men ett kroppsspråk som är klockrent) "uh, uh,  äh, uh, öh😠😡😝?¿?" (Händerna i frågande gester) "vad vi ska göra här?" svarar jag. "Mmm" (nickar frenetiskt) "Vi ska sova här inatt" "öh, eh, äh, oh😠" (händerna i ett bestämt NEJ!)  Slutdiskuterat.
 
Vi fick packa ner resesängen så att han kunde slappna av. Sova själv? Äh, nej....

Veckan som gick och maktlösheten jag känner

Att grilla korv ute i snön till barnen och deras kompisar får mig att känna mig som "mig själv".
Den kreativa och den glada mamman! 
 
 
Jag bröt ihop för att komma igen i början på veckan. Tårar som sprutade över maktlösheten i att vilja så mycket men inte orka en bråkdel av det. Det är så mycket av mig som är borta just nu, och jag sörjer det allt mer ju längre tiden går. Min entusiasm, effektivitet, min vilja, min påhittighet och kreativitet, jag vill så mycket egentligen; allt från att ta med barnen till pulkabacken och grilla korv i det vackra vinterlandskapet för att på kvällen riva ut badrummet för att jag vill "göra om" lite. Allt det finns liksom kvar i mitt inre, i min personlighet, men så kommer den där bristen på mr ork och jag får istället krypa ner i sängen och sova middag. Så jävla tragiskt så att tårarna sprutade över maktlösheten i min situation😠
 
Men jag har trängt undan bristen på mr ork och kört på så gott jag kunnat den här veckan. Det hela slutade med att jag helst ville ligga platt på golvet och djupandas då jag var så grymt yr i bollen igår så jag knappt visste vad som var upp och vad som var ner. 
 
Men vi kom till  Göteborg i veckan, hängde lite på stan, tog en glass i solen och mötte sedan upp min syster och hennes familj för att äta indiskt på kvällen. Väldigt mysigt! 
 
 
 
Vi sov på hotell och gick sedan på Universeum. Ett toppenställe när man har barn lite utspridda i åldrar som vi har. Vi började med alla djur; fiskar, hajar, ormar, apor och fåglar för att sedan när Abbe skulle sova ta kemin, rymden och fysiken. Nu sov han över två timmar i vagnen då natten var så galet varm och bökig så vi hann till och med äta i lugn och ro! 
 
 La familia😊
 
Mitt lilla gäng kollar in exotiska fiskar!
 
 Och upptäcker djungeln!
 
Att blåsa bubblor var mycket roligt när man är två år❤
 
 ...och att blanda tvål passade tjejerna utmärkt! Malva tyckte dock att det var roligare än vad systern tyckte 😉 
 
Malva hade bjudit sin kompis på bio i födelsedagspresent, så i måndags åkte vi in till Jönköping och när de var på sf så tog jag och Signe en fika på stan och shoppade lite. En mysig dag för alla inblandade! De andra dagarna har jag vilat så gott det går med alla hemma... Jag har plöjt tv4's "Younger" och yoga-andats, läst på om antiinflammatorisk kost vilket jag tycker låter vettigt, men jag och dieter🤔 Men jag ska tänka i de banorna, jag klarade det i sex dagar och nu har jag fuskat i två... Vi får se var jag hamnar i det hela. Men intressant är det! 
Semla är inte så antiinflammatorisk,  men gott😉