Abbe-gos

Den här lillkorven var så trött igår morse, "bråkade" om allt och ville inte ha frukost/välling, ville mest ligga i soffan, höll sig för ögonen som om han hade ont i huvudet så han fick stanna hemma med mig. Idag tar vi en extra dag för att se att allt är bra med honom, så nu ligger han här och ser på Heidi på svt barn. Men idag är han sitt "vanliga" jag; busig, skrattig, och mer intensiv! 
 
❤❤❤
 
Han är så galet go' nu, han pratar ju fortfarande inte utan låter lite som mr Bean/Nicke. Han har så mycket att berätta och visa och han vet precis vad han vill, så han kör på med sin pantomin till kroppsspråk och sina Nicke-ljud, jag översätter och när jag prickar rätt så kör han upp händerna i en målgest och ett "yeahhh! " till svar😂 Han pussas och kramas (eh, ja, han testar även att slåss och att nypsas en hel del), leker jättemycket med sina bilar och traktorer, sin vattenbana älskar han också, den står uppställd i bastun så att han kan stå där och köra båtarna och bilarna när vi (läs jag) är på toaletten!  
 
Det här med kroppsspråk, när vi kom till hotellrummet i Göteborg så stod det en resesäng uppställd där och Danne sa lite skämtsamt till Abbe att "där ska du sova!" varpå Abbe reagerade med att tjura ihop och vägra ta av sig jackan och skorna. Efter en stund så tittar han på mig, (tänk er nu en man från sydligare breddgrader och ett språk ni inte förstår, men ett kroppsspråk som är klockrent) "uh, uh,  äh, uh, öh😠😡😝?¿?" (Händerna i frågande gester) "vad vi ska göra här?" svarar jag. "Mmm" (nickar frenetiskt) "Vi ska sova här inatt" "öh, eh, äh, oh😠" (händerna i ett bestämt NEJ!)  Slutdiskuterat.
 
Vi fick packa ner resesängen så att han kunde slappna av. Sova själv? Äh, nej....

Veckan som gick och maktlösheten jag känner

Att grilla korv ute i snön till barnen och deras kompisar får mig att känna mig som "mig själv".
Den kreativa och den glada mamman! 
 
 
Jag bröt ihop för att komma igen i början på veckan. Tårar som sprutade över maktlösheten i att vilja så mycket men inte orka en bråkdel av det. Det är så mycket av mig som är borta just nu, och jag sörjer det allt mer ju längre tiden går. Min entusiasm, effektivitet, min vilja, min påhittighet och kreativitet, jag vill så mycket egentligen; allt från att ta med barnen till pulkabacken och grilla korv i det vackra vinterlandskapet för att på kvällen riva ut badrummet för att jag vill "göra om" lite. Allt det finns liksom kvar i mitt inre, i min personlighet, men så kommer den där bristen på mr ork och jag får istället krypa ner i sängen och sova middag. Så jävla tragiskt så att tårarna sprutade över maktlösheten i min situation😠
 
Men jag har trängt undan bristen på mr ork och kört på så gott jag kunnat den här veckan. Det hela slutade med att jag helst ville ligga platt på golvet och djupandas då jag var så grymt yr i bollen igår så jag knappt visste vad som var upp och vad som var ner. 
 
Men vi kom till  Göteborg i veckan, hängde lite på stan, tog en glass i solen och mötte sedan upp min syster och hennes familj för att äta indiskt på kvällen. Väldigt mysigt! 
 
 
 
Vi sov på hotell och gick sedan på Universeum. Ett toppenställe när man har barn lite utspridda i åldrar som vi har. Vi började med alla djur; fiskar, hajar, ormar, apor och fåglar för att sedan när Abbe skulle sova ta kemin, rymden och fysiken. Nu sov han över två timmar i vagnen då natten var så galet varm och bökig så vi hann till och med äta i lugn och ro! 
 
 La familia😊
 
Mitt lilla gäng kollar in exotiska fiskar!
 
 Och upptäcker djungeln!
 
Att blåsa bubblor var mycket roligt när man är två år❤
 
 ...och att blanda tvål passade tjejerna utmärkt! Malva tyckte dock att det var roligare än vad systern tyckte 😉 
 
Malva hade bjudit sin kompis på bio i födelsedagspresent, så i måndags åkte vi in till Jönköping och när de var på sf så tog jag och Signe en fika på stan och shoppade lite. En mysig dag för alla inblandade! De andra dagarna har jag vilat så gott det går med alla hemma... Jag har plöjt tv4's "Younger" och yoga-andats, läst på om antiinflammatorisk kost vilket jag tycker låter vettigt, men jag och dieter🤔 Men jag ska tänka i de banorna, jag klarade det i sex dagar och nu har jag fuskat i två... Vi får se var jag hamnar i det hela. Men intressant är det! 
Semla är inte så antiinflammatorisk,  men gott😉
 
 

Sportlov

Frukost kl 11
 
Hela familjen är lediga den här veckan när det är sportlov❤ Det blir intensivt men samtidigt kan jag och Danne sova ut varannan dag och det är guld värt, tänker jag nu iallafall😉 Efter att ha sagt att jag inte orkar med några stora äventyr som innebär familjen på liten yta och skidor många dagar så bokade vi en natt på hotell i Göteborg senare i veckan. Vi hoppas komma iväg till Universeum det här året- andra gånger som vi planerat in det har det alltid ställts in på grund av sjukdom men nu hoppas vi att planerna går i lås!
 
 
Sedan har vi lite annat smått och gott inplanerat också, så barnen är nöjda med planerna!
 
Igår hade vi pulka-/och mellomys hos några vänner, innan dess var jag och tjejerna och deras kompisar iväg och åkte skridskor en sväng. En väldigt populär aktivitet just nu!
 
 
På kvällen där sedan hände något stort! Abbe satt med vid barnbordet och åt korv och potatismos! Innan har han varit så ointresserad av att sitta med för att han bara vill leka med alla nya leksaker... Men igår skötte han det fint, kunde avbryta för att sedan återgå till leken  med bilarna tillsammans med kompisen, han kändes så "stor" helt plötslig. Våran lille bebis liksom. Det blev ganska sent i våra mått mätt så idag har vi dessvärre en bråkig liten herre, ett trött mellanbarn som aldrig sover igen och som grädde på moset finns den där mamman. En "lugn" dag idag alltså🙈 
 
Barnbordet, att Abbe ens sitter still och dessutom äter när vi är hos andra är STORT! Vi kan tacka veckorna på förskolan för det🙏 I fredags när jag hämtade satt han på stolen och borstade tänderna efter att ha ätit supermycket broccolisoppa- runtomkring gick de små nyinskolade runt och grät. Så snabbt det gick från att han gallskrek där vid maten och sparkade undan tallriken till att han accepterade läget❤ 
 
 
 
Kategori: