Vinn klädpaket från Pippi med LykkeliamJag tävlar om ett pippipaket i samarbete med LykkeLiam hos BrittaBloggar. Tävla du med! Tävlingen avslutas den 7 april!

Mellanmjölkens land

Har kommit på mig med att jag ibland kan låta radikal om mina åsikter med jobb och förskola;) Det handlar inte om att jag är emot förskolan eller emot att jobba! Jag tycker att förskolan är bra och jag tycker att det är kul att vara på jobbet! Men det jag är ute efter är att det ska vara lagom av allting. Jag vill känna att jag har ork till att vara en bra Malvamamma och ork till att vara en bra fröken! Den här lagom nivån är säkert olika hos varje familj, man är ju olika som personer och jag är säker på att alla gör så gott dom kan så att just deras liv känns bra! Men ibland när man inte fått sova bra på ett tag så känns det bara som att väldigt mycket energi läggs på arbetstid och så är energin slut när man kommer hem:( Och det känns helt enkelt inte bra... Just nu försöker jag lära mig hur jag ska få ihop till ett bra pussel med hur min tid ska läggas mellan mina olika roller!

Alltså skulle jag egentligen sätta mig och skriva läxbrevet istället för att blogga när lillfisen sover...Det måste jag lära mig;) Klockan är närmare tre och jag sitter i pyjamas fortfarande! Jag och Malva har nämligen en toppenmysig dag med bokläsning, prat, gos, pussar och barntv. (picknick vädret uteblev visst) MYS:) Som vår lilla nudist hon är så tillbringar hon sådana här hemmadagar i endast gummistövlar och mössa;) Själv hade jag frusit ända in i benmärgen, men hon verkar tycka att det är en bra tillvaro- och pottbesöken går ju så smidigt då så jag låter henne hållas;)

Nu ska jag göra iordning mig så att vi kan åka och handla prydnadsgräs till hennes tre små gula kycklingar när hon vaknar! Påsken är ju på intågande:)

Vet inte vad jag ska kalla det? Sorgligt? Tragiskt? Idioti kanske???

Jaha, då blev det hela 1 timma och 15 minuter med Lillstrumpan idag innan hon somnade efter lite tårar vid pyjamaspåklädning. För hon var inte trött och behövde inte sova... Nej, jag hade önskat att det var så, för jag vill träffa min lilla madame mer än de sista trötta timmarna på dagen! Nu jobbar jag tack och lov inte 8-17 varje dag- jag vet inte vad jag hade gjort isåfall??!! Jag hade nog allvarligt tänkt över tanken att flytta ut i ett torp och dragit ner rejält på omkostnaderna!! Jag förtsår inte att alla går med på det här ekorrhjulet:( Just nu har jag ju bara två dagar/ vecka som är "sena" och jag uppenbarligen HATAR de dagarna!!! Nu har det inte varit ofta som vi alla  tre har prickat in att jobba sent, men när vi gjort det och kommit hem runt halv sex så är ju både jag, Danne och Malva helt slutkörda...och i det tillståndet så saknas tålamodet hos oss när det behövs som mest, att ta hand om en ledsen och trotsig liten tjej:´( Egentligen så är hon inte så trotsig, enormt viljestrak dock- men det brukar gå att lösa genom att inkludera henne- men när hon är dagistrött så är det en annan Malva som kommer fram. En som trotsar om allt och bryter ihop, gapar och skriker. DET är sorgligt. För det är inte våran Malva egentligen, sådan är hon inte om hon lunkar här hemma, för det tar väldigt mycket energi att ha roligt och vara duktig hela dagen på dagis. Vi vill ju också se våran glada och duktiga lilla tjej♥  Men nu är det ju som tur är inte så ofta, om man jämför med hur andra har det, som vi har det så. Men våra få sådana dagar är för många ändå tycker jag...Men imorgon är jag och Malva lediga, då ska vi ha en glad och pigg dag som får inkludera picknick i solen. Hoppas jag:)

Sedan får vi se om vi kan slippa sådana här dagar i vår då Dannes jobb lite snabbt läggs ner 1 april. Då är det en glad och utvilad liten tjej som jag kommer hem till, och kanske ett städat hem och maten på bordet. Kanske;) Vi får se vad som händer helt enkelt!!! Mitt livsmotto som jag försöker leva efter är ju "det ordnar sig"! Men just det här med att mitt lilla hjärta är trött- då har jag svårt att se att "det ordnar sig" men att det ordnar sig med jobb för Danne tror jag starkt på- och fram tills dess så har Lillstrumpan det toppenbra med några lektimmar på förskolan och desto fler lektimmar med sin pappa♥