Drömma fritt

Inne på dag fem med inflammation runt en visdomstand. Öm käke, svullen mun och svårt att tänka på annat. Sover kasst och är fruktansvärt trött. Malva har haft feber och hosta sedan julafton och är lagom besviken på jullovet hitintills. Men idag är hon mycket piggare, färgen är tillbaka och hon är glad och skämtar! Jag är uppgiven av trötthet. Att en ond tand kan bryta ner mig så lätt, tippa ner mig i deppighet. Jag är till 95 % en väldigt nöjd människa.  Ser det mesta från en positiv sida, ser godhet i människor och är kanske på gränsen till naiv. Men som sagt, en positiv, glad skit! Men idag är jag trött på det här. 
 
Imorgon är det nyårsafton och vi firar med vårt vanliga traditionsbundna gäng som vi firar midsommar, semester, Halloween, något juligt samt nyårsafton tillsammans med. 
 
När alla är lediga tillsammans slår det mig hur fruktansvärt tråkigt mitt liv är. Att hela tiden leva med konstant trötthet, jag är så jäkla trött på det!!!! Jag vill kunna planera in roligheter och kunna se fram emot det, jag vill leva livet fullt ut, inte bara här hemma, jag reder ut vardagsliv som att vinka HejDå till familjen så att jag får det lugnt och tyst, sova för att reda ut eftermiddag kväll på ett ok sätt. Fy fasiken vad surt detta är 😢 Idag är jag bara så besviken utmattningen!!! Jag hoppas innerligt att utmattningen är ett minne blott inom en snar framtid! Jag vill kunna packa matsäck och sticka på utflykt med familjen, planera in weekends på spännande platser, åka skidor en heldag med barnen. Jag vill LEVA!!! 
 
Fasiken. Jag vill leva fullt ut.
 
Om jag skulle drömma fritt för 2018, och inte bara sätta realistiska mål skulle det vara att jag till fullo är mig själv igen, en piggelin som är aktiv socialt, renoverar, målar om, pysslar med barnen, jobbar, åker till stan, gör stora framtidsdrömmar! Jag skulle planera in lite fotokurser, jag skulle satsa på att starta eget inom fotografi, jag skulle planera in en spännande semester med familjen- kanske bila i Europa? Tågluffa? Hyra hus i Grekland? Ja, inte bara försöka att få vara lite piggare.... 
 
Positivt sista inlägg för 2017.... Men, om jag ska vända på steken så genomförde vi faktiskt min stora dröm det här året: att dra på "långsemester" med familjen!!! Det bästa och mest frihetsgivande med den resan var faktiskt att hyra en tuktuk och få uppleva Koh Lanta helt fritt! Att leva lite farligt (för ja, när man är hemma i trygga Sverige igen så inser man att det var livsfarligt och jag är galet tacksam för att vi alla fem överlevde🙈) men att sitta där med våra tre barn, att ena stunden känna vinden runt hjälmen  (för Ja, vi lät inte våra barn sitta på golvet utan hjälm som thailändarna, vi är ju trots allt svenskar), se barnen skratta förtjust över farten, för att i andra stunden hoppa av i panisk rädsla och putta upp fordonet för att inte hamna nedanför stupet, gav mig kickar jag saknat... Att hänga på fantastiska resturanger på stranden, ha fötterna i sanden, lyssna på reaggea med barnen, hoppa i vågorna ena stunden för att i andra ligga på en bambubrits och få massage med vågbrus i perifirin.  Bästa livet och bästa upplevelsen! Jag vill ha mer av det!!! 
 
Så, här kommer lite längta-tillbaka-bilder. Nu ska jag rycka upp mig och pyssla lite med Malva! 
 

Tankar om nystart

Alltså nystarten, det är ju inga STOOORA förändringar som nytt jobb, öppna eget eller flytta eller så. Utan allt kommer att se likadant ut för den här familjen. Vill bara förtydliga det då mamma ringde "Jag läste på Bubblan om nystart! Åhå, vad spännande!" Om jag fick mindervärdeskomplex och ursäktade mig lite? Jepp. 
 
 
mina mest gillade bilder under året från mina instakonton
 
Men tillbaka då till nystarten. Jag gillar nystarter, en i augusti när skolorna drar igång och så en vid nyår. Det blir liksom en chans till positiv förändring, tankar om "att förändra världen" och sig själv till det bättre! Att analysera sitt sätt att leva och att vara en god förebild för barnen. Sååå.
 
Ekonomi och miljö:
- Shoppa mindre. 
Förklaring på det. Det började med Wish; att fynda grejer jag inte visste att jag behövde. Så himla roligt det var! Men så fruktansvärt onödigt ändå... Men visst, jag blir glad av att handla och att få det fint här hemma eller att barnen ser fina ut. För det finns ju en himla massa fint både klädmässigt och till heminredning, och det är ju en viss njutning i det men jag känner att det också blir ett krav på att allt ska se fint ut.  Så, minska på den typen av handling (som är ny för året egentligen) både för privatekonomin skull och för att minska på köphetsen för miljöns skull! Helt enkelt att tänka efter innan; behöver jag detta? Jag ska handla kläder till mig själv på ett smart sätt, tänka vad som går att kombinera, vad saknas? 
 
Hälsa:
- Välj bra alternativ.
Jag kan inte plocka bort t ex allt vitt mjöl eller allt socker. Jag gillar det för mycket helt enkelt och jag tror inte att det är hållbart för mig heller. Så, istället lägger jag till fler ägg, mer bär och grönt. Mer gröt, mer kvarg  etc. Då minskar suget efter godis, mackor och O'boy pulver på sked... 
 
Jag ska börja yoga också. Jag ska kolla upp vilka yogatider det finns här på orten och anmäla mig till någon av dom. Jag ska börja med promemader igen. Jag har inte orkat att ta mig ut under hösten men jag tänker att det kanske är viktigt att försöka få dagsljus och frisk luft trots allt. Skulle också vilja styrketräna lite med. Men det är mer för fåfängan skull då jag har "plufsat " till mig den här hösten när tröttheten har fått ta över.... 
 
Jobb:
Jag hoppas att jag kommer att orka börja  jobba någon gång under våren, men jag vågar inte hoppas på det. Jag har drömmar men sätter inga mål, tänker att allt får ha sin tid.
 
Personlig utveckling:
Jag ska försöka att inte ha dåligt samvete över att jag skolar in Abbe på förskolan när jag är hemma....
 
Familjen:
Att fortsätta vara utomhus mycket, kanske att jag nästa år orkar gå utanför tomtgränsen lite mer😜
 
.....................................
 
Så, alltså inga "gå ner 10 kg" (Det önskar jag ju egentligen) eller träna fyra ggr i veckan-mål. Mer "vad-mår-jag-bra-av-mål". Det går kanske hand i handske bara att det är en annan formulering 😂🙈 
 
 
 

Julen 2017

Och där var julen slut. Vi hann med en supermysig jullunch med vänner dan före dopparedan; flydde hemmets fix och don för lite socialt samklang. Vilken hit! Men vi hann med både julstök, matlagning, städ och uppesittarkväll också. 
 
Som vanligt körde vi en förmiddags-tomte, ingen väntan här inte utan istället paketöppning och nöjda barn. Förutom lillebror som blev rädd för "popten" och gömde sig under bordet, kastade iväg sina paket för att sedan ta sin helikopterbil och dra runt, runt i huset. När tomten gått fick han argutbrott så att tårarna sprutade... Men gästerna kom och lilleman sov. Mat i mängder, Kalle på Tv:n. Lite till mat och en Malva som segade ihop i soffan. Pannan kokade och gästerna packade ihop.  Lilla höna pöna, så varm hon var! 
 
 
 
Juldagen kom och Danne stannade hemma med besviken Malva, jag tog dom andra två och körde på julfirande hos min moster där alla kusiner, mostrar och morbröder var. En jul på landet med kakor upp över öronen. 
 
Idag bytte vi, jag stannade hemma med Malva och Danne åkte iväg med Signe och Abbe till hans mamma för att fira med hans ena bror och brorsbarn. Jag och Malva tände ljus och brasa, bäddade ner oss i soffan med täcke och popcorn för att se på Harry Potter.  En väldans mysig eftermiddag måste jag säga! 
 
Så, nu var julen 2017 slut, vi har redan vänt på dygnet till senare kvällar och därmed lite sovmorgon. Julgranen barrar redan för mycket men glittrar ändå så fint där den står. Jag håller på och finurlar på "nystart a la 2018". Återkommer med tankar om det.
 
Hoppas att ni haft en fin jul ni med❤