elefanter på fri fot

Och picknickväskan packad. Cirkus Schollini är på besök och dom låter visst både elefanter och en stor svart urvacker hingst gå lösa. Ja, jag har blivit lite äldre och klokare och tyckte att det var oansvarigt och tänkte mest på att det måste vara olagligt?! Men visst kändes det mäktigt att kunna klappa på elefanten utan ett stängsel emellan oss! Och den där vackra hästen som galopperade förbi så att vi kände vinden. Ja, ni förstår... Living on the edge liksom... 
 
 

cykelpicknick

 
"Wow! Vilket gammalt träd mamma! Det är säkert trrrettio år?!" Vi var på cykelpickning igår, jag och tjejerna. Malva fick välja skog så då skulle vi gå till den skogen som hon åt pannkakor i och lekte i fritidsbarnens koja när Signe bara var en bebis. Och så "pusslade" hon ju också. Pysslade alltså, ett halsband av röda okända bär. Hennes minne alltså, det är ett årsedan vi gjorde det som hon pratade om.
 
Pickninck, hennes favorit. Och cykla, hennes favorit, så det kunde ju inte bli annat än ett lyckat projekt! Och lillasyster hon tror att hon är fyra så hon klättrade ju upp på stora stenen hon med när det var fikadags. Jag var nervös då jag såg framför mig hur Signe skulle vurpa och Malva skulle ta ett felkliv där hon gick runt på stenen och försökte ta granbarren som var en halvmeter ovanför vad hennes armar nådde. "Men mamma, jag ska ju inte svinga mig direkt!". Vi tog en skogspromenad istället och plockade grenar och blommor. Och den stora lilla tjejen hon skulle ha den tunga picknick- ryggsäcken på ryggen så hon blev alldeles baktung och trillade flera gånger om. Men hon är av segt virke den lilla damen så upp igen och traska vidare... Men skogen, även jag älskar det och jag ser framför mig hur jag ska dra ihop vårt "lilla" gäng för att tillbringa en heldag med vandring och korvgrillning och fika. Låter ju inte alls dumt eller?!
 
Sedan hade alla gatans barn kommit hem så Malva cyklade iväg, fri som en fågel med sitt långa hår fladdrandes på ryggen. Lyckliga unge. Och jag gjorde springrekord på kvällen så att jag var alldeles hög över min prestation. Sex minuter bättre än förra rekordet. Men med det inte sagt att det går fort, men rekord var det iallafall!

toaborstar, galgar och mjölk, sena kvällar och sommarvärme

Jag skulle ju bara gå in på ikea för att köpa en spegel till sovrummet, men speglarna ligger ju längst bort och ikea är ju så bra för det är som att dom vet vad jag behöver innan jag vet det själv... Men jag kom in i studentandan och plockade på mig en himla massa för en relativt liten peng så på något sätt gick jag därifrån väldigt nöjd över mina kap! Och vilka kap jag sedan gjorde när jag handlade kläder på KappAhl, ta tre betala för två, så jag kände mig stolt även där. Sedan vidare för storhandling på Willys: blöjor, nappar, tvättmedel, välling, middagsmat och kylvaror och några tusenlappar fattigare. Det slog mig återigen att en månadskostnad på 700 till mat som jag hade som student kommer jag aldrig att vara i närheten av igen med tanke på kvittots längd; och då spelar det ingen roll att jag fyndade yoghurt för sju kronor liksom... Det var utlandskänsla på stan, varma vindar och massor av folk och så en hel del ungt folk i festklänningar och kostymer då studenterna hade bal.
 
Idag har jag hemma Malva från förskolan, hon var vaken inatt för onda fötter... Jag mailade till ortopeden för nya ilägg då den ena försvann i skohandeln för några veckor sedan, men inte hört något sedan dess, så jag var lite irriterad när jag ringde dit imorse. Men tiden var utskickad för dryga veckan sedan utan att ha landat i brevlådan, ibland ska man ha tur och vi hade inte missat den så på fredag ska det bli bättre igen hoppas jag! Signe hon tog en liten powernap igårkväll och var vaken till tolv inatt. Det är tur att man är två föräldrar så att man kan dela upp nätterna och ta varsitt barn! Sedan är det ju dumt att man tittar på film som höll på ytterliggare någon timma in på midnatt när väl den där tokfian föll ihop bredvid mig.
 
       Bandage efter nattens onda                   Liten fia-lotta borstar tänderna 23.30
                                                                  igårkväll
 
Malva är rastlös och jag är trött. Hon vill till dagis, hon planerar fest, hon vill på promenad, till stora lekparken, ringa till den och den och den, men alla är på förskolan ju. Men snart är det sommarlov och barn hemma på gatan varje dag. Och imorgon ska det bli sommarväme, långtidsprognosen visar sommar ända till på söndag. Fint är det.
 
Men nu: Pyssel med den stora när den lilla sover!