lödder i kvällssolen

Det är något fel på min blogg, det fungerar inte att lägga upp bilder och all text blir i ett helt stycke. Ser alltså inte så kul ut. Igår fick vi glädjen att låna vårt lilla gudbarn, aka en av Malvas bästisar. Malva är nämligen bara riktigt nöjd just nu om hon får leka med någon! Så när L's lillasyster behövde en hemmadag så fick vi med oss storasystern i mitten på baksätet. Så mysigt så! Vi började med att picknicka familjepizza på strandfilten sedan följde en massa timmar i vattnet för stortjejerna. Vi badade också men vi var inte i heela tiden om man säger så. Malva lärde Lovis simma. Det är roligt det där för Malva tycker att hon kan simma och om hon tycker något så är det så, och det verkade kompisen hålla med om. Vad som är sanningen vet jag inget om för det var ju dom som var i vattnet timme ut och timme in om vi säger så... När våran lillasyster sovit färdigt strax innan kvällen så packade vi in tre små tjejer i bilen, två av dom skrek i högan sky av olika anledningar. Och ja, det var våra barn som var dom som väsnades... Men väl hemma gjorde vi det mysigaste av allt; tvättade håret i utomhusslangen. Solen höll på att gå ner, bärbuskarna hade länsats på dagens bärskörd precis innan och tjejerna var tillfreds och förväntansfulla över mitt mys-påhitt ( ja, ibland är man lite extra nöjd över sig själv). Och ja, vi har varmvatten även utomhus så det var inga kallduschar här inte. Dom löddrade sina huvuden så det stod härliga till, våran lillasyster tog befälet över vattenslangen och jagade de två andra så att dom kreverade av skratt! (Allt påminde om när Alva tvättade Madicken, Lisabet, Mia och Mattis från löss-så får ni en känsla av hur mysigt det var;) ) När dom sedan var rena från stranddagens lerinpackningar så gick lillasystern vidare till studsmattan medan dom andra två fortsatte med sin vattenlek. Mera vattenlek alltså;) Men just i detta moment så blev jag så varm i magen över att se hur lyckliga barnen var, vilken fantastisk sommarlovsdag dom hade haft och även om dom kanske inte kommer att minnas just detta så kommer jag att minnas detta med glädje!

after beach-trötta och båt-tur

Vi är nog lite "efter-semester-trötta" här hela bunten tror jag nog. Tålamodet är i botten och så fort något inte blir som vi tänkt så blir det lite skrik och stampande fötter. Mest hos mig och Malva. Så morgonen började inte på topp, i vanlig ordning låg hennes blodsocker i botten och hon är då jättesvår att få i någon frukost, gapar, är sur och argskriker åt minsta lilla och inte alls rolig att ha att göra med... Om mitt tålamod då är bra så kan jag oftast ta det hela på ett bra sätt. Men inte idag. Istället skrek och gapade och hotade jag och jag kände mest att jag inte ville ha med henne att göra och skulle bli galet tacksam om någon var barmhärtig nog att fostra henne åt mig. Ond cirkel, hon sur, jag sur, hon ännu surare och jag galen. Nej ingen bra början alls! Men det resulterade i ett "åtgärdsprogram", stackars lärarbarnet, där hon ska "klara av" fem punkter, bl a frukostbiten, så att hon får sin dagpeng på fem kronor. En krona per grej alltså. Efter allt bråk kramas vi och blir sams. Som tur var kom ett sms om båttur med min storebror, svägerska och mina föräldrar. Packa väskan och flytvästar, och in med barnen i bilen alltså. Kommer fram till ett åskmullrande och skyfall men intryckta mot en vägg åt vi glass i väntan på övriga familjen och helt plötsligt blev det lite mysigt alltsammans! Båttur blev det, Malva fick köra med morbror som ju faktiskt är kapten på riktigt! Min pappa grillade korv under ett träd i skydd av regnet, och under picknicken var det faktiskt uppehåll. Ibland behöver man bara bryta och hitta på något kul! Men mest behöver vi nog komma i säng lite tidigare efter denna kanon-sommar som vi ju faktiskt haft! Och som jag ju hoppas kommer att fortsätta i många veckor till... Danne har jobbat fyra dagar nu, men har sin lediga vecka framför sig nu. Skiftarbetarens lyxvecka som vi får njuta av hela familjen nu, innan höstterminen drar igång och jag ska gå på inringning den veckan. Men än så länge är det sommarlov!

kiss-/och bajsdansen inne när regnet faller utanför

 
Idag leker sommaren kurragömma och höstkänslan kröp innanför dörren. Raggsockor och mysbyxor på, ugnspannkakan lagas i ugnen och Malva, Signe och kompisarna sitter uppkrupna i soffan och kollar på Saltkråkan. Lite mysigt det med kanske. Kanske. Om några timmar är det dags för 30-årskalas i en kompis trädgård. Typiskt på vädret att festen prickade in sommarens enda regniga dag, men regnmundering på och göra det bästa av situationen alltså! 
 
Signe hon går på pottan. Det är stort. Vi dansar kiss-/och bajsdansen här många gånger om. En olycka på två dagar, annars går hon alltså dit själv, hämtar oss och är stolt som en tupp. Vi med! Duktiga duktiga unge!