Morgonfunderingar när familjen sover

Igår vaknade jag med en huvudvärk som fortfarande inte velat släppa:( Det är tur att jag har min lediga dag i början på veckan så jag kan ta en dag i taget och hoppas på att det går över. Förkylningsepedimin har dragit igång både på min skola och på Malvas dagis (och i övriga Sverige skulle jag tro...), så vi får väl se när vi ligger här hemma och snörvlar ikapp? Idag hade jag tänkt att åka in till stan med Lillstrumpan men om inte huvud blir bättre får vi nog ställa in det och helt enkelt bara njuta av att vara lediga idag!

Vi har löst problemet med tandborstning, borsta håret och klippa naglarna på Malvabus nu!!! Det har varit ett riktigt övergrepp tidigare då vi verkligen har fått hålla fast en sparkandes, skrikandes och boxandes liten unge för att genomföra, speciellt tandborstningen. Men efter skrämselteknik om hål och massa tandtrollberättelser som inte fungerade för "jag vill ha mina tandtroll!!!!!" så kläckte mamman en idé om klistermärksbelöning! Hon älskar klistermärken och att få ett klistermärke som belöning vid varje jobbig vardagsgrej så har vi nu en liten madame som helst vill klippa naglarna och borsta tänderna dagarna i ända:) Hon har fått välja klistermärken i affären själv och dom sätts upp på en tavla som hon har målat, med en massa glitter på;) Nu hoppas vi att det kommer att fungera en lång tid så det inte bara var nyhetens behag??!!

Idag måste jag ner och ta blodprov för att kolla mina järnnivåer/depåer. Egentligen skulle jag ha tagit dom i samband med det glömda blodprovet till kubbet för åtta veckor sedan... Men iom att jag totalt glömde bort det så har det ju heller inte tagits några blodprover på mig! Det är katastrofalt dålig koll på en graviditet här i Mullsjö, jag skrev in mig när jag var i vecka tolv och sedan har vi nästa besök där i vecka 26! Är det så på alla ställen nu? Eller är det en nerdragning dom gjort här??? Men iom att vi gjorde "kubbtestet" (blev ju "bara" ett UL) och ett "ordinarie" UL + ett 3D som vi betalar för själva känns det ju som att vi kommer att ha full koll på att allt är bra med vårat lilla knyte ändå. Men jag tycker ändå att det är dåligt med ett glapp på 14 veckor på den lokala vårdcentralen;/

Jag har börjat att längta såå mycket efter den sparkande lilla krabaten där inne!!! Trots att jag har moderkakan i framvägg precis som förra gången, så känner jag den här lill* mycket mer än vad jag kände Malva!!! Så därför påminns jag ju nästan konstant att det är en liten där inne, vilket har gjort att tiden kryper fram just nu... Innan har jag i ärlighetens namn nästan glömt bort att jag är gravid- och då har det ju gått snabbt! Men det är väldigt mysigt att jag känner bebisen så pass mycket som jag gör:) Det blir mycket mer verkligt det som händer- tänk att det växer en liten bebis i min mage, det är ju fantastiskt♥

Malva längtar även hon ihjäl sig;) I söndags satt hon och målade; "mamma, jag målar en navelsträng så att bebisen får mat!";)

Nu kommer det visst upp en liten nakenfis här med håret åt alla håll, bäst att passa på att gosa lite framför barntv♥

Myshelg med Lillstrumpan

Två hela mysdagar med Lillstrumpan är snart slut. Idag har vi bara varit  hon och jag förutom en kort leksväng hos några vänner då jag fick dåligt samvete av hennes kommentar i baksätet när vi åkte hem från affären "Barför jag själv?" "Vad menar du nu?" "Barför du tycka jag själv när jag vill leka med Lovis?"(jag hade sagt att vi skulle stanna hos L om vi såg att dom var ute på trädgården, annars skulle vi åka hem och äta kvällsmat) . Men då fick mamman dåligt samvete och gjorde en U-sväng till lilla kompisen;) Annars har vi bara myst idag! Det är så sällan det bara är hon och jag nuförtiden...När jag var hemma på heltid så var vi experter på att ha mysdagar bara hon och jag:) Men som sagt, idag slog vi till på en; vi läste böcker, såg på film, lekte i Kasperteatern, lekte frisör, prinsessa, sov, åt taccos, gungade, fikade och var ute med tre-hjulingen en sväng på jakt efter barnen på gatan;) Hon var så skön här på eftermiddagen, hon var då naken som hon är för det mesta här hemma, då jag sa att hon får ta på sig lite kläder för vi skulle åka och handla "nä, mamma, jag vill stanna hemma hela dagen för jag vill vara naken!" Det är nämligen höjden av avkoppling det♥

Men nu hoppas jag att hon somnar snart efter en Alfons kväll... Hon ska bara kissa, hon ska bara kramas, hon ska bara vila tills pappa kommer hem-inte sova (för det gör hon bara med pappa). Nu ligger hon bredvid mig i ett nersläckt tv-rum för hon vill inte ligga själv för hon är rädd för spöken och lejon, och jag vill inte ligga där i en halvtimme till (det började jag nämligen med). Min lilla kvällsunge...Just nu har vi samma antal vakentimmar då jag blivit väldigt trött, så jag kommer väl också att krypa till kojs snart för att orka med en heldag på jobbet imorgon!

("Mamma, jag tycker att vi leker istället..." kommer det lite försiktigt nu)

 

                                    Nakenfisen har lekt frisör:)


    Malva leker med barbiedockorna, som även dom för det mesta får vara nakna...

(Två minuter efter lekakommentaren sover hon;) )

Malva tvärtemot plockar svamp

Jag har precis vart och lämnat lillhjärtat hos sin mormor, hon ska sova där så att dom får sovmorgon tillsammans på deras mormor/Malva mystorsdag som det är premiär för imorgon för den här terminen! Först ville hon följa med hem när jag skulle åka men efter lite klassisk "tvärtemot" manér av mig ("Malva får inte stanna hos mormor, du måste följa med mig hem! Nä, jag vill inte ha en hejdå kram och absolut ingen puss på munnen;)") så ville hon prompt att jag skulle åka utan henne istället;) Jag ser fram emot en hel natt med sömn, men jag längtar alltid något grymt efter henne när jag går och lägger mig!

Igår fick jag hoppa in och jobba lite extra på min lediga tisdag, men jag slutade runt lunch så dagen fanns ju kvar ändå! Så när jag kom hem begav vi oss ut i skogen för att fynda lite kantareller i solskenet! Danne har velat detta en ganska lång tid men så har det prioriterats bort i allt "måste göra", men igår struntade vi i allt annat och tog oss lite slappartid bland mygg och barr istället;) Och om sanningen ska fram så fanns det nog mer mygg än svamp därute, antar att någon annan hade vart där före oss och renplockat stället... Jag och Malva traskade mest runt på vår egen svampjakt medan Danne gjorde sitt bästa lite längre in i skogen för att fylla den stora korgen. Vi hade uppdraget att leta efter GUL svamp, och dom fanns det ju mängder av enligt lillfian som plockade allt med minsta lilla gula ton i sig;) Men efter en stunds letande och X antal bett tröttnade jag på myggen- som uppenbarligen har utsett mig som sitt blodoffer (tack och lov verkar det som att Malva fått Dannes "ickemyggbettvänliga" bloduppsättning) så då fick det bli en filt i solen och ett paket Mariekex tillsammans med Lillstrumpan istället innan vi begav oss vidare till Malvas farmor och älskade kusiner:)


                       "Där ser jag gul svamp mamma!" 


                            Tvärtemotfian blir lite sur och går hem;) 

                        
                        
                                                                     ♥♥♥