kinesisk tjejfostran

Det där när man inser att ens barn har gått med dubbelvikta tår i skorna får ju det dåliga samvetet att gnaga... Hon har rättare sagt haft sådär två storlekar för små skor ett tag. Utan att klaga. Om jag fortsätter, hennes fötter är en centimeter större än vad skorna är. Ja, ni hör ju. Brist i föräldraskapet. Men en annan tanke; Borde det inte göra ont att gå med dubbelvikta tår?
                   Vackra barn- hon utan känsel!
 
Men idag lyxades det till, vi hade med oss mamma/mormor på stan och då blir det riktigt braiga gore-tex till båda tjejerna som ska hålla både det ena och det andra. Torra och varma fötter alltså! 

lek bland höstlöv och sån't därn't

Så var det fredag och vi är utkörda ur huset jag och tjejerna, för att Danne ska ha grabbkväll... Så först höll vi till i lekparken. Fikade i lilla huset och lekte kurragömma och sådant därn't skoj ni vet. Och nu ska vi ner till mamma och pappa, fredagsmysa och sova över. Ska bara få liv i lillhönan som ligger däckad på min mage. Hon har för ovanlighetens skull haft två vakennätter. Men jag har sovit i andra rummet då det ju har varit min jobbvecka...
 
Min jobbvecka är förövrigt slut och framför mig har jag tre lediga. Passar mig fint där här upplägget;)  

skolbarn och ur Malvamun

Kvällsbad. Men först ugnspannkaka och tända ljus. Höst. Ja, fysjutton vad snabbt den kom när den väl kom. Jag stod och huttrade i jeansjacka på skolgården idag, värmen kom liksom inte ens fram på dagen. Denna veckan blev det två dagar på högstadiet och två dagar hos fyrorna. Mina gamla tvåor! Och vad glad jag blev när dom blev glada! Jag känner att jag valt rätt, det är hos dom "små eleverna" jag vill vara. Det är skönt att veta. 
 
Men som sagt, nu sitter jag och blir dränkt bredvid badkaret när tjejerna badar. "Mamma, nu dricker jag vattnet som snippporna är i!" tjoar den stora....Tokiga unge! Dom hoppar, busar, tränar på att simma, plaskar och låter som sju. 
 
 
Efter avbrott i att skriva litet blogginlägg, som vanligt alltså, så sover båda små, den lilla hoppade över sin eftermiddagssovning och slocknade då nu... Vi får se vad det blir av denna natt alltså, men det blir kanske bra ändå? Men, lugn tv-kväll framför brasan känns helt ok!