Före och efterbilder på Törnrosahäcken

När man köper ett hus som är byggt -79 så finns det en hel del att göra både inomhus och med trädgården!!! Och hela förra hösten, vintern och våren gick ju åt till att greja inomhus som ni ju redan vet. Men i våras började vi med att plocka ner en "häckremsa" mellan etagena på tre meter- puts väck, räcket runt altandelarna åkte oxå bort, och annat "smått och gott" har vi fått fixa till med:) Men det senaste projektet har varit att kapa häcken från 3,5 meter hög ner till "endast" 2 meter;) Här bjussas det på lite före/efter bilder helt enkelt:


Oktober förra året innan vi gjort något;)
Trångt!

 
Före                                             Efter (grindarna snickrade vi i somras)Före                                             Efter 
Nedkapningen har börjat! 

 
Duktiga Dannie!                                                      Klart! Jag har klippt kanterna med
                                                                             vanlig manuell häcksax;) 
3meter hög (klippte den 0,5 i våras för att testa) knappt 2 meter är den nu!


Precis fått nyckeln och börjat riva ut köket:)


Altanen i sitt forna jag!


Här målas altanen om! Tanken är att hela huset ska
bli Tylösandfärgat sedan, med vita dörrar och fönster


Efter!
(bilden är från frukost på altanenmorgonen;) ) 

"Vill Malva komma ut och titta när vi cyklar?"

Idag knackade det på dörren strax efter att Lillstrumpan vaknade. Och vem tror ni stod där?? Jo, Malvas cyklande grabbpolare som undrade om inte Malva ville komma ut och titta på dom lite när dom cyklade;) Haha, jag blev alldeles varm i hjärtat- det är dom första utomstående barnen som knackar på våran dörr för att leka med Malva♥ Så efter lite thailändsk soppa (Keldas färdiga) så bar det ut på trehjulingen med de nyfunna "vännerna";) Jag var så stolt så jag höll på att spricka över hur fin och stolt hon var över att leka med dom stora barnen! Trehjulingen är fortfarande lite stor så jag fick putta fram henne medan hon gjorde allt för att trampa i killarnas fart- och det gick väl sisådär;) Sedan blev det hopp på studsmattan hemma på deras trädgård, lite blyga små hopp vågade hon sig på medan dom lockade henne till att våga släppa min hand;)

Det känns ju lite konstigt att som vuxen stega in i någon annans trädgård och vara där med deras barn, men samtidigt så får jag väl ta den olustkänslan nu när dom ville att lillstrumpan skulle med och hoppa (jag försökte att få dom stanna kvar på gatan och cykla...) För hon är ju på tok för liten att släppa iväg själv! Men ska man knacka på då?? Eller hur ska man göra??? Eller ska man säga att hon är för liten och bara lyfta upp henne och gå därigrån (skrikandes isåfall)?? Knepigt när det dyker upp nya "problem"! Men det lär det väl göra i många år framöver;) Jag blev iallafall glad över att dom ville att hon skulle komma ut till dom- och det var väl därför som jag inte hade mod att från början säga som det var: Nä, hon är för liten;)

Den gångna helgen i bilder

Helgerna går så himla snabbt- dom hinner ju knappt börja innnan dom är slut:( Och jag har trotsat min trötthet och kört på i ganska hög hastighet rakt igenom...inte bra känner jag idag, eller det har jag känt hela tiden men det är ju så tråkigt att känna att tröttheten tar över, vilken den gör ändå... Men vi har haft långhelg här, jag, Dannie och Lillstrumpan så då hinner man ju ganska mycket; både roligt och vilsamt:) Så här kommer det mycket bilder från helgen som varit!

Så fort pengarna kom in på kontot så bar det av till stan för att göra av med lite... att det kan va så kul att ta en raid på Ikea och a6 är ju crazy;) Efter shopping så bar det av hem igen för att klippa resterande del på häcken- för stackars Dannie vill säga...jag och Malva blev avsläppta i Friaredalen där vi mötte upp ett av dessa små M och hennes mamma:) Så lek och shopping var det som fredagen bjöd på!

 
Ikea bjussar på lite kullerstensgata    På vägen till lilla M så träffade Lillstrumpan en liten
                                                       kille som delade med sig av bröd till att mata
                                                       kackorna:)


 
Bus med lilla M:)                                                    Hoppar högt för att nå upp till den
                                                                            konstiga spindeln!


 
Dax att gå till bussen nu...               Men först lite mer lek:)Spännande med buss! Så här allvarlig var hon dock inte
hela resan hem;)


Lördagen var en hemmadag för lillhjärtat medan hennes mamma begav sig till bytardagen för att fynda både rullgardin, overall, jacka, pussel, bok och några långärmade tröjor och byxor. Malva ville "Pova" på en gång när jag kom hem så hon slet snabbt av sig sina kläder för att ta på sig nya;)
 
                                      
                                       Pappa bygger och Lillstrumpan gosar
                                       med Beja-gockan medan mamma är
                                       och fyndar braiga grejer med mamma V;)

Söndagen bjöd på riktigt kyligt höstväder, men vi drog på oss den snygga jackan som jag Traderat hem och gick ut och grejade i trädgården iallafall:) Jag och Malva planterade ut smultronbusken som vi haft i en kruka hela sommaren, så nu hoppas jag på att den växer ännu mer och tillslut kommer att explodera av röda fina bär till nästa säsong!
 
 Titta! jag hittade ett bär mamma!       Yammi ;-P

 
Varit och gungat lite:)                    En liten trumpen och trött Lillstrumpa på väg hem för
                                                    middagsvila;)