sommarlovsfeeling

Det där när man flyttar ut ni vet, lagar mat på grillen och äter på altanen medan solen går ner. Sommarkänsla så det står härliga till! Sedan har vi legat på en filt i lekparken, ätit glass och gjort bordsplacering till bröllopsfesten. Vi jobbar även på för fullt med evighetsjobbet "kort beskrivning om varje gäst" - klurigt men kul! Och sa jag att vi fortfarande inte fått tag i musiker till vigseln? Nä, just det. Lite lätt stressade över det så vi har hängt en hel del i telefon (ja, Danne sitter på linjen om det nu med. Efter tio en fredagkväll).
 
Men eftermiddagen med grill och småfix har gett mig sommarlovsfeeling! Drygt två veckor kvar bara!

första lediga dagen spenderades i ullared

Att vakna upp med den här lilla solstrålen bredvid mig är ju lycka. Hon som ler i samma ögonblick hon slår upp sina blå, hon som checkar läget på en gång om vilka som är lediga och blir lycklig när jag berättar att alla är hemma tillsammans!
 
Efter en alldeles fullspäckad majmånad så har vi nu fyra lediga dagar tillsammans, tur i oturen då Danne skulle ha jobbat alla mina lediga dagar, precis som vi haft oturen med hela terminen. Men nu har en inflammerad tå gett oss lite ledighet tillsammans!
 
Igår var vi i Ullared jag och min blivande, barnen var hos min mamma och senare även pappa när han kom hem från jobbet, så att vi kunde shoppa ifred! Förutom tallrikar och bestick till bröllopsfesten så handlade vi diverse grejer till samma fest (men har en hel del pyssel kvar då bröllopet fått stå åt sidan i några veckor), men hittade även lite fina grejer till altanen, eget inlägg kommer om hur det blev när det är färdigt där! 
 
Men bröllopsfesten, från början tänkte jag en massa rislampor och pompoms, rislamporna har jag gett upp då min tanke om 60 st blev lite för dyrt helt enkelt. Men pompomsen ordnade sig av sig självt, okej då jag kanske la upp det med ett brinnande hjärta för att få dom dit jag ville då jag hade hand om skolavslutningsgruppen på elevens val. Det handlade om utsmyckning så jag hade tänkt vimplar och dessa stora bollar, vimplarna hade dom nappat på om dom fick sy, men enligt syfröken så var det bara ett stort kaos att sy vimplar så varianten i papper var inte så lockande tyckte 11-åringarna, men pompoms, oj vad det veks silkespapper! Så dom har jag tänkt att låna helt enkelt när skolavslutningen är över och så får vi hoppas att det inte kommer att regna så att dom går sönder då vi ska vara utomhus iår... 
 
Att jag har åkt på första förkylningen för iår försöker jag att förtränga,  men både hals och huvud gör sig påminda lite för mycket tyvärr, jag hoppas att lite lugn och ro får det att vända snabbt?! 
 
Men nu, först väcka Malva och sedan äta frukost hela familjen! 

möhippan

Ja,  ni som har mig på instagram och facebook vet att det inte alls var något pt- möte i lördags utan ett gäng underbara väninnor som lurat dit mig för att möhippa hela dagen lång! Och så underbart roligt jag hade, jag vågar nog säga att vi hade det kul alla 15! Det började med att min kompis sambo, som ju faktiskt jobbar som personlig tränare,  hade en timmes träning med oss allihop, och så lite bastu och lunch på det. Fint.
 
Därefter åkte vi hem till Vickan för lite plockmat och vin på altanen, bindel för ögonen och en bunt kompisar som var nära till nervösa sammanbrott som tyckte att jag skulle ta lite mer vin, självklart gjorde det att jag började bygga upp ångestkänslor i magen. För nä, jag hade ingen aning om vad som komma skulle. Väl inne och ögonbindeln plockats bort så stod det en man i kalsonger framför mig. Jag blev nu "lite lätt nervös" och allas skratt tenderade att hamna i falsett där jag ifrågasatte denna  "american style" på möhippa! Vad skulle hända?  Vad förväntades jag göra?! Vad skulle han göra??? Sedan såg jag stafflit och någon nämnde ordet kroki. Jag pustade ut och hamnade sedan i en timmes konstnärs-anda!
Jisses vad kul! Även här var alla med och gjorde samma som mig-precis som jag ville! Ja, det var faktiskt riktigt kul att måla av någon på 20 sek, en minut, fem minuter, med "fel hand" och så fortsatte det så med ca sju-tio bilder! När han gått och vi hade skrattat klart så leddes jag till övervåningen där det stod en massageterapeut med tända ljus och musik! Ja, ni hör ju, allt var helt perfekt! Frågesporter om min blivande och supergod mat, tävlingar där jag skulle peka ut Dannes häl/tunga/knäskål/ öra på bilder på mycket nära håll, blindtest med använda tröjor, örgott och känna på skor, vigselring och att smaka på olika cola-sorter då jag ska gifta mig med en coca-cola fantast.
Och ja, jag hade förvånansvärt många rätt på alla olika tävlingar! Vid halv fyra var jag hemma igen,  om jag kunde somna? Nä, min hjärna gick på högvarv kan man nog säga...
 
Tack alla underbara vänner,  så kul att ha er på samma plats och vilken dag ni ordnade!!!