Ur barnamun

"Mamma,  du är förgiftad!"
"Nej, jag faller ner och dör!"

Signe kollar konstigt på mig och skrattar.
 
"Nej, du är förgiftad!"
"Ja, då har jag fått i mig gift och får ont och dör"
"Nej, jag menar att du är gift ju..."
 
 
 

Falsterbo

Denna vackra lilla societsby. Jag känner ett lugn av att strosa där bland alla småhus. Påminner om Astrid Lindgrens Nangijala. Var ju där två dagar förra året och beslutade oss för att åka tillbaka den här sommaren. I år blåste det däremot galet mycket och graderna låg väl på sisådär 20 istället för 27 som förra året. Havet var kallt och stränderna var lite algiga. Men lyckan från minnet hur det kan se ut tog över-turkost hav och vit sandstrand som låter mjölig när man går i den. Men trots blåst så hade vi faktsikt bra väder som bjöd på några sköna stranddagar! Och husvagn med familjen L är ju tradition, sju av åtta somrar har vi vart iväg på olika ställen. Det började med att vi sov i deras förtält 2007 för att året senare tälta med en liten bebisMalva. Sedan blev det husvagn för hela slanten! 
 
Vi åkte på lördageftermiddagen och tänkte oss en fricamparnatt, men när vi kom dit och insåg att det fortfarande var Falsterbo horse show och att det var fullt på varenda parkerings- plats så hade vi nog tur att vi fick plats på campingen som vi skulle stå på resten av veckan. 
 
Men sedan kompisarna och barnen blev överlyckliga! 
 
Stranddagar är det jag "räknar" som sommar och semester så dom gäller det att njuta av. Till fullo! 
 
Men vi hängde ju inte bara på stranden utan vi hann även med att strosa i Falsterbo och Skanör, käka glass på mysigt café , luncha på surfar- inspirerad resturang med bror, svägerska och brorson som kom på besök, sommarlovsmorgoninspelning och falafelrulle i Malmö.
 
 
På kvällarna hängde vi för det mesta vid husvagnarna, grillade och spelade spel ihop! 
 
 
Men nu är vi hemma. Tvättat och städat och burrar in oss med tända ljus, film och bokläsning. Det är tur att vi tog tillvara på de få sommardagarna vi har fått- idag klädde barnen på sig allt dom hittade innan dom gick ut. Dom har fattat det här med hur kylande den här sommaren är...
 
 

Partaj och djurparkbesök!.

Jag har köpt en massa jordgubbar, hade tänkt att frysa in men får se hur länge dom räcker. Jag har kollapsat i sängen nu hela eftermiddagen lång.  Läst bok och sovit. Tills barnens kompis hämtades och båda två hittade mig, då blev det mys framför "sommarlov" med små varma armar och sparkande små ben fulla med blåmärken. 
Boktips om man är sugen på en kärlekshistoria.
 
Det blev övernattning för barnen och fest för oss. Närmare bestämt tio timmar party med överraskningsbröllop. Så fint, och så varmt. Svetten lackade där vid middagen  men sedan vid dansgolvet med en massa 90-talsdängor så glömde man bort det. Stundtals iallafall. Eller nä, svetten rann som bara den konstant! Men vi höll i, och roligt hade vi! När tjejerna sedan hämtades runt lunch dagen efter så var det en superstolt 3 - åring som berättade att hon sovit hela natten, efter några minuter sov hon i min famn av spänningen...
 
På trädgårds- förfest hemma hos mamma och pappa.
 
Min morbror som fyllde 40 och sedan alltså blev äkta man!
 
Dagen efter hängde vi vid Baskarp/Vättern. Jag doppade mig trots att vädret vände och solen försvann....
 
Igår besökte vi Borås djurpark tillsammans med familjen S/A. Kollade in alla vackra djur, från Savannen till de Nordiska skogarna. Så himla vackra giraffer, zebror och elefanter är! Och så fantastiskt söta björnar är. Vi knatade på riktigt bra, det var första gången vi inte hade med vagn till Signe, glömde liksom bort det i packningen på morgonen,  men det gick så bra! Bar henne en kortis i mitten hos tigrarna och lejonen,  men annars gick hon själv hela dagen. 
 
 
Vad det har lekts idag? Djurpark. Biljettillverkning och kartmålande, utplacerade djur i grupper and so on. 
 
Imorgon ska barnen till mormor och morfar, sova över. Som dom har längtat efter det! Vad jag och Danne hittar på får vi se. Kanske en bio eller mat på piren, gå på stan och bara njuta?! 
 
Bild från midsommar.