Grattis allra käraste Malva

"Varför fyller jag sist av alla mina kusiner? " , "Hur kan det vara så att jag fyller efter Signe när jag föddes före henne?" Många funderingar över födelsedagen alltså. Lillasyster hon har retliga svar på tal "Mamma jag tror att Wawa är huk-svart för att jag fyller först". Ja minsann, så är det. Och därför vill jag att din födelsedag ska bli så bra, så bra älskade lilla vän. Som tur är fyller du år på höstlovet, när vi är lediga och hinner fira dig ordentligt! Du berättade att du "sov som en räv" imorse och du såg så lycklig ut när du såg cykeln som var full med paket på. Du cyklade iväg med nya kläder och Clawdeen Wolf - peruken på huvudet till kompisarna innan frukost och sedan har du haft en toppendag tillsammans med oss, för att avsluta med kalas-kvällsmat med farmor och farfar.
 
Du är på väg att bli en stor liten tjej som har skön humor med kärleksfull anda. Du kramas mycket men leker mer, du gillar att ramsa och hoppa hopprep och du ljudar fram orden du vill säga, du är aldrig tyst och du skriver redan många ord. Du gillar att hålla i shower där du dansar och sjunger, du rör dig hela tiden och ännu mer när du är trött och då vill du helst inte somna själv. Och andra sidan är du oerhört svårväkt sedan på morgonen. Du vet så mycket redan och du är så kärleksfull och klok att prata med. Älskade lilla vän, du är fantastisk! Grattis på sexårsdagen! 
 

vintertid

Jag håller uppe dom lite längre för att "få det rätt" igen. Malva är ju inga problem, hon har alltid velat sova på mornarna, men lillasyster är inte av samma skrot och korn och vaknar alltid samma tid oavsett när hon somnar. Det kanske var tur att hon just förra veckan började bjussa på sovmorgon till sjutiden, så att klockan iallafall är 06 när hon vill upp nu. Till och med 06.03 idag... 
 
Vi hade myskväll igår, Malva hade bäddat på golvet och jag tände brasan. Malva blev för varm och jag tyckte att det var lite knöligt där på täcket. När jag lyfte in dom insåg jag att knöligheten inte var inbillad. Ett stycke spöket Laban i plast och ett stycke galge hade jag legat på. Men mysigt var det. 
 
Idag ska jag in till stan innan Danne åker till jobbet. Ska se om jag kan hitta lite halloween-party grejer. Och så önskar hon sig monster-high utklädningskläder... Jag bestämde att inte köpa dom i Göteborg för att  jag  tyckte att dom såg väldigt utmanande ut, vilket inte våran sex - åring ska lära sig att förmedla. Men sedan googlade jag bilder på småbarn som har de kläderna på sig och nä, på ett litet barn satt kläderna inte som på tolvåringen på bilden. Så vi får se om hon kanske får vara Clawdeen Wolf på sitt party iallafall?!

lek och koppar

"Men jag kan gå bakom dig! Snälla?! " hör jag lillasystern ute i hallen. Det handlar om att få följa med storasystern till grannbarnen. Ny era, nya utvecklingsfaser. Det där självklara att ha lillsyrrans hand i sin är över och nu handlar det visst om premisser. Trodde inte mina fina barn skulle bli sådana mot varandra, men nu låser storasyster in sig och sina kompisar på toaletten, lillasyster får ut en potta att kissa på medan dom fortsätter att leka med alla pryttlar som dom släpat in där.
 
Men idag lämnades lillasyster in med storasyster till en annan storasyster och lillasyster. Leka hos kompisar. Ny era för Signe, och hon är så stolt. Självklart! Det där andra, det jobbar vi på! Under tiden kunde jag och Danne åka och fixa en present till Malva, och även ta en fika på Kivarps Gårdsmejeri  och köpa lite fler muggar (igen, det är så himla mysigt och perfekt där!).
 
 
Nu, röja lite här hemma tillsammans med Signe som är tillbakahämtad igen! 
 
Igår förresten, det blev en toppendag, trots att jag vaknade mitt i natten med huvudet fyllt med jobbtankar som var fulla av frustration som ledde till en natt med tusen tårar... Men, det var ju bara att ta en dusch och ställa upp för laget liksom. Och som sagt, det var nog det jag behövde, för på tåget hem kändes livet fint igen. Och sedan sov jag tolv timmar på det!