Sjukochtröttveckan

"Jag har sådan huvudvärk så jag går ut och springer lite" (!?¿?!)
Är detta mitt nya jag??? Himla cool känsla måste jag erkänna!
 
Lillemans reaktion när mamma går . Dör sötdöden❤
 
Och sprang det gjorde jag. 12 kilometer. T o l v  k i l o m e t e r. Med huvudvärk!!! 
 
Natten hann knappt sedan börja förrän det var dags för nästa barn att kräkas rakt ut. Tre dygn från att systern hade gjort det. Höll nu alltså undan det meterlånga håret och klappade liten rygg mer än halva natten. Där kommer jag på den briljanta idén
 
"jag stänger av väckarklockan för att få så lång sovmorgon som möjligt!"
 
 
Saken hör till den att vi i vanliga fall alltid har två barn som vaknar senast sju, så jag tyckte att om det nu funkar så är vi sååå värda lite senare morgon efter denna natten. Och som vi sov! Ända till åtta då skolbarnet själv kom tassande för att väcka oss... 
 
Efter skollämning, bara tjugo minuter sena,  blev det te och inredningstidningar i frisörstolen, nya slingor och ny klippning. Strosande på stan för att handla presenter till vårt oktoberbarn som fyller år om två dagar, fylla på pillerförrådet med magnesium och rosenrot och en lunch på mackedonkan. 
 
I övrigt har veckan bjudit på trött- psykbryt a ' la mo'a, gymträning, sova-middag, samla på oss d-vitaminus då vi är i karantän, bakning och att beundra den där lillemannen som nu står helt själv! Imorgon väntar en yoga- förmiddag på Lustfyllt! Två timmar yoga och sedan en lunch på det, känns riktigt fint! 
 
 
När Abbe vinkar hejdå till Malva på morgonarna😊
 

Tillbringar helgen inomhus

Vi karantänar oss, skulle tro att det är det säkra före det osäkra då hon som kräktes i fredags hade ätit väldigt lite mat men desto mera godis i en väldans fart... Det har iallafall hållt sig till den gången det hände. Danne jobbar och vi andra ålar oss runt i pyjamas. Regnet gör att det hela inte känns alltför dåligt.
Den där sommaraltanen ser mer och mer deppig ut
 
Abbe slog till på sin andra hela natt på nio månader. Får se när det händer igen?! Jag har blivit kallad "väldens elakaste mamma" av både stor och mellan. Säkert av liten med om han hade kunnat prata. Den ena gången var när jag borstade det långa håret och den andra gången när jag dammsög och lyssnade på musik och tv:n inte hördes mer. Svåra bekymmer i ung ålder.
 
Idag har jag iallafall träningskläder på mig, får se om jag kommer tillskott antingen med ett gymbesök eller ett hemmapass? Den här veckan har jag fått till två gymbesök, ett hemmapass och ett combat pass i grupp. Känns helbra-och jag känner att jag vill svettas idag med! 
 
 

Nya lösningar i rummen!

Nu väntar vi bara på dörren in till nya rummet så att vi kan göra dörröppningen klar. Men annars har vi nu fått luftvärmepumpen installerad över ytterdörren och då kunnat måla klart nya rummet och tapetserat ena väggen med min "fynd-rulle" för 50 spänn! Den räckte inte riktigt till hela väggen så jag gjorde en egen lösning för att "binda ihop" färgerna mer.
 
 Steg 1, 2 och 3. Mittenbilden är mest rättvis i färgton!
 
Vi kunde nu också flytta 120 sängen från Signes rum in till nya, Signe ville ha sin sovplats i Trädkojan  och istället ha skrivbordet som stått ute i korridoren/hallen under sitt loft. 
 
 Så från detta...
 
...till detta!
 ska bara fixa färdigt staketet så att hon inte trillar ut...
 
Malva fick nu sitt rum i fred igen vilket hon längtat efter- för att få tillbaka sin mysiga koja under sitt loft där hon kan hänga med vänner eller läsa bok, se på film, koppla av. Hon vill ha ett tyg som ska sättas upp med så att hon kan dra för och en skön madrass att sitta på! 
Och extra rummet, som i slutändan fick bli ett allt-i-allo-rum, får ha madrassen direkt på golvet så att Abbe kan sova middag där utan att trilla ner på golvet. Han vaknar om vi lägger ner honom i spjälsängen just nu och det är inte alltid jag lägger honom i vagnen för att sova ute heller...  Men jag tycker även om att ha en madrass att hänga på, läsa blcker med barnen och allmänt mysa utan att vara rädd att bebisen i huset kan trilla ner!
Sovstund a' la Abbe❤
 
Nu har jag bara det roliga kvar- att göra rummet mysigt med vimplar, lampor, tyg/sänghimmel med ljusslinga i/bakom och tavlor samt tavellister till barnböcker! Skrivbordet ska stå kvar i ena ändan, men vi måste få upp skrivaren och annat på väggen, sådant som är roligt att trycka på med små nyfikna fingrar! 
 
En ostädad verklighet, mellisdags för barn hemkomna från skolan med varsin kompis. 
Vy från köket in mot nya rummet. Bänken längst ner ska få sig en bänkskiva av brädor-målat i gult! ... och så ska vi försöka hålla det fritt från saker som inte ska vara där!!!