magkänslan

 
 
Minifredag här. Brasan är tänd och tjejerna har kommit in från lekparken. Dom sitter uppkrupna i soffan tätt tätt ihop, fina ungar♡ Idag har alla gatans barn varit i lekparken, småtjejerna på gatan har börjat att hänga med sina storasyskon i lekparken och vi som bor så att vi ser den har koll på att det fungerar bra. Storasyskon alltså, så bra att ha. 
 
Signe är inskolad på stora avdelningen nu, springer in utan problem och är så glad när hon ska dit, väljer kläder till nästa dag och berättar glatt om vad dom gör. Man ska gå på sin magkänsla helt enkelt! Jag var först lite orolig när vi agerade så snabbt, att det inte skulle bli bra fast att vi bytte avdelning, men vi kände inte igen den ledsna och oroliga tjej vi helt plötsligt fick. En som panikartat grät om att hon inte ville dit. Så efter bara några kaotiska mornar bestämde vi "att så här ska hon inte behöva må" och frågade då om det var möjligt att byta avdelning ganska på en gång? Och tänk så bra det blev igen! 

kräftskiva och getter

 
 
Helgerna går så vansinnigt fort! Det är söndagskväll igen, Malva och Signe leker disco i nytapetserat rum iklädda sina Lucianattlinnen likt Madicken och Lisabet. Helgen har bjussat både på träning, familjebesök på  Kivarps gårdsmejeri där vi fikade, klappade getter och köpte fina turkosa kaffekoppar direktimporterade från Italien.
 
 
Har ni sett att getter har rektangelformade pupiller?! Har jag aldrig tänkt på innan!
 
Tjejerna har sovit hos mormor och morfar då vi var på kräftskiva hos familjen L. Vi cyklade hem mitt i natten efter lekar och badtunnebad, många skratt och heta politikerdisussioner och sov sedan till närmare halv elva! Dagen har varit lite "dagen efter", tvättats en himlans massat tvätt, rensat 1 av 4 garderober och ätit pizza-picknick ute på en filt vid en sjö för att piggna till lite...
 
Men nu, söndagkväll, mattelyftsidorna från skolverket är lästa (planeringsdag på jobbet imorgon-hoppas att vi hinner jobba i arbetslagen några timmar efter alla "måsten" ), snart sover nog båda barnen då ska jag och Danne se på film och dricka Pepsi max. Perfekt söndagkväll! 

Malvas nya rum är på g

 Nu har vi startat projekt "Malvas rum". Så igår mellan jobb och "ut-och-äta-tapas-med-jobbet" så rev vi tapeter och idag har Danne slipat och spacklat väggarna. Underarbetet- det tråkiga i det hela, slipa, spackla, slipa och hoppas att det räcker med en omgång alltså. Förr har jag tyckt att sådant är onödigt men ju mer "erfaren" jag blir ju mer förstår jag att det blir ett bättre resultat! Och då är det bättre att min andra hälft gör det då jag är lite snabbare och med det sagt alltså inte lika noggrann...
 
Vi har delat upp projektet i "tapetsering" och "bygga säng". Tapetsering blir klart denna veckan och sedan är det madrass på golvet som gäller då Danne har kvällsvecka, resultatet av den veckan är ju att vi inte ser varandra, men om två veckor får vi se om vi får ihop sängbygget. Om tanke blir verklighet?! Det är ju det jag tycker är kul, att min ritning ska skrida till verket!
 
 
Malva hon är så spänd så att hon har varit alldeles hög, i söndags när vi plockade ihop hennes grejer sprang hon upp från sängen x antal gånger av nervositet "jag är så spänd över hur det kommer att bli", natten efter blev det att sova i syrrans rum som ju är tomt nattetid då hon sover hos oss, det blev till att vakna några gånger för att sedan vara vaken någon/några timmar. Jobbigt med sådan inlevelse/nervositet över nya saker alltså... Och så min tapas-afton igår med överspeedad hjärna som inte vill stänga av efter roligheter. Behöver jag säga att både jag och Malva bara är splitter av våra forna jag idag. Imorgon är en ny dag. Och förhoppningsvis även tapetseringsdag!