förberedelse inför jul

 
Adventsstädning,  julefint och julmarknad på en loge. Pizzamiddag med svärföräldrarna,  promenad i vinterkyla på isiga gator. Lite julkänsla i maggropen minsann.

våran lilla ängel

Snacka om att man blir stolt när ens femåring berättar hur hon agerade på förskolan idag.
 
-Idag lekte jag med xxx
-Vad kul, gick det bra?
-Först var hen lite bråkig, men då frågade jag om hen ville ha en kram? Och det ville hen!
-Men vad du är SNÄLL! Fick hen en kram när hen bråkade med er?! 
-Ja, och sedan gick det jättebra att leka! Hen var med mig och M och lekte jättelänge. Efter kramen alltså!
 
Hon var så stolt, så stolt! Och jag är minst lika stolt jag över att hon gjorde så! Vi har pratat mycket om varför barnet är bråkigt, att alla inte har det så lätt, och att ibland kan det vara en kram man behöver när man är dum... Och så gjorde hon det, hon kom ihåg det mitt i det dumma! Stort av denna lilla fina unge med världens största lilla hjärta *sa jag att jag är världens stoltaste mamma?* 
 
                  Bara vingarna som saknas ju

pepparkakor och mjölk

Började att jobba och tiden räckte inte till. Tappat blogglusten och bearbetar känslan över förlorad tid med familjen. Men jag glädjer mig åt att Signe fortfarande sover i våran säng, så att vi har hela natten till närhet. Malva får jag intensivkrama när hon väl kommer hem från sina kompisar vid 18... Lite sorg i mitt hjärta.
 
Idag var jag inte hemma förrän kvällen, men tack vare Malva som kom hem samtidigt så blev det pepparkaksbak på kvällskvisten. Tända ljus och julmusik. Kvalitetstid. Inget jag är van att behöva ha. Men pepparkakor och mjölk till kvällsmat och pepparkaksfjärilar att garnera. Leva i nuet och göra det bästa av situationen. Det blir bra. Visst blir det det? Behöver bara vänja mig lite grann!