Hälsofrågor

Jag och Malva sitter och fyller i hennes hälsorapport till skolsköterskan, vi kommer till sista frågan; 
 
 
- Vad hade kunnat vara bättre? frågar jag
- Jag hade velat kunna flyga!
 
Jaja, det är klart. Då kan ju inte livet vara högst upp😂 

Utmattningssyndrom och matning

Egentligen hade jag tänkt att gå ut på förmiddagen men så skulle de prata om utmattningssyndrom på "Malou efter tio", så där blev jag fast. Det är lite jobbigt att lyssna på det för jag slungas känslomässigt tillbaka några månader i tiden. Det har varit en oerhört jobbig tid, många tankar flög runt när jag vaknade till liv och jag brottas lätt ner i gyttjan igen när jag tar för mig för mycket och samtidigt inte får sova som man "ska". De pratade om att seratoninhöjande medicin är en viktig del i tillfrisknandet men att man även behöver jobba med sig själv, sina tecken på att man inte orkar mer. Jag håller fortfarande på att lära mig märker jag. Så idag tar jag det lugnt, tar hand om mig själv. 
 
Vi har ätit mellis på altanen. Solat och "slappat" (innebörden av slappa när man har två fyraåringar, en treåring och en bebis runt fötterna vet jag dock ej). Men innan grannbarnen kom och min förstfödda gick så var det bara jag och mina kids.
 
Först bara dom här två.
 
 
Sedan kom Malva hem, hon tog över "matningen" av lillebror, turkisk yoghurt och hallon. Jag fick knappt i något jag. 
 
 
"Mamma!  Han har ätit upp!"
 Haha, underbart! När syrran matar går det minsann😂
 
Ja, ni ser ju att det behövdes ett bad efter... 
 
Danne fick den stora äran att åka till stan idag. Hämta skor och virke till staket samt golv till stora delar av huset. Men det ska dock inte läggas just nu, men pappa fick till ett bra pris  (chefar på Beijer) så det var lika bra att slå till! 
 
 

Just nu känner jag mig som en pessimist, men morgonen kunde ju ha börjat bättre...

Lillknodden somnade så fort vi kom hem från lämning av storasyster. Abbe-gos är så galet kram och pussig mot oss allihop. En sådan glädjespridare 💖
 
 
Jag är så trött idag. Tacksam för att det är måndag och att tjejerna är på skolan och förskolan. Morgonen började med att våran morgontrötter smittade oss andra med sitt dåliga morgonhumör och det blev mest arga och sura toner mellan oss. Så himla tråkigt!
 
När stora sedan hade cyklat till skolan och jag hade stoppat ner lillebror i babyskyddet (punka på barnvagnshjulet) så blev han hungrig och mellan blev bajsnödig... 9 av 10 morgnar händer detta en kvart innan S ska vara på förskolan och det är helt omöjligt att få till detta tidigare. Men det stressar mig lika mycket varje gång det händer, mest för att Signe är ledsen när jag lämnar och då känns det inte bra att komma mitt i samlingen. Men idag gick lämningen faktsikt bättre än förväntat, och imorgon är det utflykt med fika så då kommer det nog att gå kanon!
 
Men nu ska jag nog ta mitt morgonkaffe och knäckebröd framfär nyhetsmorgon när lilleman sover. Torsdagens invägning visade på -1 kg så jag fortsätter med lifesum då det verkar funka den här gången. 2, 5 kg tappade och "bara" 9 kilo kvar...