Sommarlov!

Jag och Signe hängde med Malva till kyrkan på skolavslutningen, de hade nämligen biljetter i år för att komma in. Två till varje barn. Och vilket ramaskri det blev i "föräldrar i Mullsjö" på facebook. Helt plötsligt var det rektorn som var inkompetent och att det handlade om en maxgräns i kyrkan var som bortblåst. "Varför firas det inte utomhus så att alla kan komma???" Lätt att säga när solen strålar från klarblå himmel, om det hade regnat som spön i backen, som dagen innan, hade rektorn varit inkompetent även då. Jag blir på riktigt skrämd av hur folk använder sociala medier...
 
(Skolavslutningarna är redan uppdelade i en mängd olika tider för att alla ska kunna se alla sina barn i olika årskurser)
 
Sedan följde det en lång tråd med olika skit och någon skulle bojkotta avslutningen för att han, rekorn enskilt, inte kunde stoppa mobbing (ett jätte allvarligt problem, men svårt för en enskild individ att stå ensam till svars för det). Jag blir bara så trött och illa till mods av sådant här.
 
 
Men i vilket fall som helst, så var kyrkan full och barnen sjöng så fint så! På hemvägen mötte vi upp Danne och Abbe för att knäppa lite kort. Det är liksom inte så lätt att få till fina bilder på alla tre om man inte går in för det. Tio minuter senare hade jag fått riktigt fina bilder på tre fantastiska barn!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter blev det grill med goda vänner, andra året i rad vi firar in sommarlovet på det sättet. Så nu kallar vi det för tradition! Barnen lekte, sålde glass i kiosken vid sandlådan, vi vuxna tog ett glas vin under gasolvärmarens strålar och Abbe hittade en ny liten vän i kompisarnas lilla valp❤ 
 
 
På lördagen åkte vi tidigt till Astrid Lindgrens med familjen L . Abbe hade somnat sent så han var alldeles för trött för att åka bil egentligen vilket resulterade i att hela vällingen kom upp över hela honom och bilbarnstolen.... Fem minuter efter att vi kunde åka vidare efter saneringen av barn och stol så ber Malva om en påse, dags för vårt åksjuka barn att tömma sin mage 🤢 Detta är anledningen till att vi som vill bila i europa inte kan komma iväg på den typen av semester. Stackars barn alltså! Men väl framme sken solen, Pippi, Ronja, Madicken, Skorpan och Jonathan bjussade på helfina teatrar med sina kompisar, barnen var glada, Abbe var tokig. Det var massa folk i parken då många så som vi var ditbjudna av facket som Danne är medlem i. En fin dag i värmen alltså! 
 
 
 
Idag är jag själv med alla tre, mannen han är först på jobbet för att sedan åka vidare för att jobba i fastigheterna fram till kvällen. Får se vad vi hittar på idag!

Hektiskt med roligheter

Här har det hunnits med stadsbesök, släkthelg, lisebergshäng, tvärflöjts-/och dansuppvisning, födelsedag, kalas, jobbmöte och utekväll med party på en vecka! Det är nog mer än vad som hänt på hela månaden i mitt hemmafruliv med tre kottar i vanliga livet. Malva har varit på läger, när vi andra hade släktträff. Tänkte att det är nu det börjar- att hon har ett eget liv vid sidan av, ett som vi inte har tillgång till. Signe var på avslutningsfest på förskolan samtidigt som jag var på jobbmötet och Danne var på sin sommarfest på jobbet. Som tur var kunde mamma och pappa ha Malva och Abbe och hämta Signe på kvällen... Familjepusslet. 
 
 Födelsedag och Liseberg
 
Jag föll ihop i en migränhög i mitten där någonstans men jag reste mig, sov lite extra och knaprade vita tabletter och kom ifatt.
 
Kirrade mig i ett par högklackade och tog på mig nyinköpta trasiga jeans och ett par bautastora öronringar trots att jag är allergisk mot dom. Mötte upp gamla vänner som jag nog inte festat med på säkert tio år, fick skrattfnatt över att jag kände mig så felplacerad där bland alla fräscha, nyexade 23-åringar med strassörhängen, lockigt hår och långklänning. Jag kände mig verkligen som den 35-åriga trebarnsmorsa jag faktiskt är- men jag tog det som sagt med ett skratt och dansade sedan vidare! 
 
Vi tackade artigt ja till en flaska med bubbel av gubbarna vid bordet bredvid 😜 
 
Det var mysigt att träffa hela min familj samtidigt, jag tror att det är över ett årsedan sist alla var samlade samtidigt. Nu saknades visserligen både Malva och Danne (som jobbade), och även min lillebrors tjej, men alla syskon var med iallafall! Om en månad ska vi till Lalandia ihop för att fira pappa som fyllt 60, det blir nog jättekul! 
 
Grillmiddag hemma hos mamma och pappa & sedan pappa tillsammans med Abbe, Noah och Walter, mina syskons barn. 
 
Nu i veckan är det sommarfest på förskolan, skolavslutning och grillkväll och sedan Astrid Lindgrens värld som väntar. Men annars får det bli lugnt😉
 
 

Kaninbiten och skolbesök

"Idag ska vi följa med Signe till skolan Abbe. Abbe får åka vagn och Malva och Signe cyklar." Oj, vilken otålig timma som följde sedan. Abbe klättrade upp i vagnen och satt där och tjöt över hur långsamma vi andra var... Väl i skolan så mötte vi upp Signes ena fröken och tre killar från förskolan som hon ska gå i samma klass med. Sedan var det samling med nuvarande förskoleklassen och blivande lärare. Jag hade en väldigt nöjd tjej när vi kom hem!
 
Fruktstund och sagoläsning i klassrummet
 
Vi påbörjade även första förskolebesöket. Vi hade önskat samma förskola som vi har haft tjejerna på men den läggs ner nu till hösten så vi måste tänka om. Ska man tänka närhetsprincip eller välja vilka fröknar som jobbar där? Vi får nog känna efter med hjärtat och gå på rykten tror jag nog! 
 
Men sedan hände det något. Det gick från lycka till kaos på en sekund. Jag hade precis byggt klart en hylla att sitta på till kaninerna i deras bur. De satt där och knaprade i sig salladsblad helt frenetiskt. Abbe var som vanligt inne i buren, han hade satt sig mitt emot Snöboll och Tussan och skrattade och klappade på dom. Jag satt i gräset utanför och njöt övet att vara mamma och kaninägare. Dom är så galet söta tillsammans!!! Abbe sträcker fram sitt tjocka lilla finger mot kaninens mun, vi skrattar över att det killar på fingerspetsen.
 
Men rätt som det är missbedöms fingret till att vara ett salladsblad och det gnags och det sprutar blod! En fingerspets blöder friskt. Abbe skriker i högan sky, det blöder så mycket så jag får inget grepp om hur fingret ser ut... Malva kommer springandes och börjar gråta, hennes kompis likaså, Signe och hennes kompis kommer snabbt dom med, Abbe vrålar, jag försöker stoppa blodet vilket inte går så bra. Mitt i detta kommer Danne hem från jobbet som tur är. Vi beslutar att vi måste till vårdcentralen, tjejerna ska till dansträning så vi släpper av dom på vägen, efter ett snabbombyte till danskläder. När vi bär in Abbe till vc så ser det ut som värsta blodbadet då han tagit sig i ansiktet och håret, kläderna är helt blodiga dom med.... 
 
Men allt slutade bra, fingret limmades ihop och han är inte något rädd för kaninerna!  
 
Tänk så snabbt det går, från mys till blod...