öppna förskolan och finfrämmat

 
En överburen, en nyförlöst och så en iväg på andra upptåg- ja, idag blev vi inte många mammor så jag och den kvarvarande mamman bestämde oss för att ta med våra barn till öppna förskolan. Sist vi var där var när Malva och Meja var närmare två- det var våran debut så att säga. Och nu då, nydebut med andra lokaler, bättre sångfröken, bättre fika och andra mammor och barn. Dessvärre kom vi in med våra fem barn mitt i sångsamlingen... Signe hon var lite blyg i början men efter ett tag lockade leksakerna mer än mamma så i slutändan åkte hon rutchkana, satte sig med dom andra barnen för att måla lite, målade lite på väggen när mamman var upptagen med att gå igenom helgens festligheter, gick runt med dockvagnen, låtsasfikade och tog grejer från Malva som i sin tur lekte,lekte och lekte lite till!
 
Väl hemnkomna nu borde jag verkligen passa på att städa nu när Signe sover och Malva pausar lite framför Disney Junior (samtidigt som hon leker med "borrbisarna"), Danne är iväg och storhandlar för här ekar det tomt i skåpen igen... Ikväll väntar det grillafton med goda vänner, hoppas på att kunna sitta ute för att fira in våren men in kommer vi ju att flytta så en rejäl städning behövs!
 
Men skulle behöva en påse godis för att komma igång lite...

podcasts och popcorn

Vilket aprilväder det har varit idag! Jag klarade nästan min pw-runda men de sista fem minuterna började det att finregna- ni vet sådana där små droppar men massvis av dom så att man blir pissblöt... Jag har fått en ny hobby när jag är ute, podcasts. Lyssnade på Alex & Sigges nu- vet inte riktigt vad jag tycker om dom dock- sådär gubbtråkiga samtidigt som de har sina små ljusglimtar emellanåt dom med, annars är Amanda & Hannah en favorit, dom blir man glada av och går och småskrattar sådär schizofrent åt när man är ute själv. Ett annat tips är Joller när Apan är med-kanonbra! 
 
Nu ska jah hämta hem Malva, gick förbi gatans lilla gäng när jag påbörjade promenixen och då satt det sex små knattar i en ring och käkade popcorn på grannarnas trädgård- så söta så! 

rosa tårta, paket, party och kalas

Tänk er en sådan där fest man hade för tio årsedan, då alla bara skålade, drack, dansade och var glada. Någon låg över toalettstolen på tok för tidigt, man hurrar och sjunger och skrattar hysteriskt åt allting. Just en sådan fest var vi på igår! Förra året när dom flesta i gänget fyllde 30 var många av oss gravida eller ammande bebismammor och 30 årsfirandet sträckte sig till lugna gatan, så det är ju bra när någon fyller lite på efterslänten så att bebisarna nu kan sova borta och vi arma 30-åringar kan släppa på ansvar och vuxenandor och bara vara just partajande människor i sina bästa år! För en galet bra fest blev det, och vi knallade hem precis innan solen gick upp, slocknade efter ett dygn vaken för att koppla av hjärnan ett fåtal timmar innan det var dags att gå på nästa kalas där tjejerna redan höll till. Där gick det i ett lugnare tempo med fyra generationer till bords, god mat, kaffe och tårta för att fira min mamma som fyller idag.  Men redan igår kalasade vi lite där då Malva hade bakat en rosa tårta till mormor med rosa hallonfyllning, rosa grädde, rosa strössel och rosa rosor som hon gjorde helt själv! Stolt barn! Hon hade även pysslat ett halsband och ett armband där hon hängt pärlor som det stod Annika <3 Malva på som hon försiktigt la i en ask som hon dekorerat varsamt. 
 
 
Nu ligger jag utslagen på soffan med Signe på armen och Malva vid fötterna, Grisen Olivia på tv och en lugn söndagkväll framför oss!